Menu
RSS

Antalyalı Hayvanseverlerden 'Nefrete İnat, Yaşasın Hayat' Eylemi

Antalyalı Hayvanseverlerden 'Nefrete İnat, Yaşasın Hayat' Eylemi

Sokak hayvanlarına yönelik yasal düzenlemeye karşı Attalos Meydanı’nda toplanan hayvanseverler, ‘Nefrete inat, yaşasın hayat,

susma, haykır, katliama hayır, yaşam hakkına dokunamazsın, kan kokuyor, barınaklarımız kan kokuyor’ sloganları attı

Açıklamayı okuyan Ümran Şen, sokak hayvanlarının katledilmemesi için başlattıkları ‘Sokaktayım, Yanındayım’ direnişinin 40’ıncı günü olduğunu belirtti ve 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas‘ta Madımak Oteli’nde katliamda hayatını kaybedenler için Hasret Gültekin’in bir türküsüyle konuşmasına başladı.

Şen, “Şunu çok iyi biliyoruz ki, insanları kutuplaştırmak, ötekileştirmek, türleri birbirinden ayrı görmek her zaman kıyımlara, vahşete, katliamlara yol açmıştır. Üzülerek söylüyoruz ki; bu kıyımlardan, nefret söylemlerinden en çok etkilenen tür maalesef ki her zaman hayvanlar olmuştur.

Dili, dini, ırkı, milleti, rengi, mezhebi ne olursa olsun hiçbir kadının, hiçbir çocuğun, hiçbir bireyin, hiçbir hayvanın katledilmesine; istismar edilmesine, ayrıştırılmasına izin vermeyeceğiz ve bu nefret söylemlerinin bir parçası olmayacağız.

Biz hayvan hakları savunucuları her gün kaç sokak hayvanının katledildiğini, kaçının şiddete uğradığını görmekten utanıyoruz” diye tepki gösterdi.

Alana Davet

Şen, “Biliyoruz ki bugün canı alınmak istenilen sokakta yaşayan köpeklerini savunmazsak yine görevini yapmayanlar bu sefer sokakta yaşayan kediler için katliam fermanları da yapabilirler. Çünkü onlar yüzyıllardır birlikte aynı havayı soluduğumuz hayvan sevgilerini bize kanıtladı.

Biz yaşam hakkı savunucuları, hayvan hakları savunucuları, hayvanseverler sizi hayvan hakkı tanımaz düşüncelere alıştırmayacağız. Alışmayın buna. Alıştırmayacağız. Sizlere inat, ‘İnsana, hayvana, yeryüzüne özgürlük’ diyoruz. Sizlere inat,‘Hayvan, yaşam, özgürlük’ diyoruz.

‘Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi’ adına siz hak savunucularını, hayvan severleri mücadelemize güç katmak için her gün saat 19.00’da bu alana bekliyoruz. Sosyal medya hesaplarınızdan ortak sesimizi duyurmanızı, yaşamdan yana mücadelemiz için destek vermenizi bekliyoruz.

Çünkü biz direne direne kazanacağız” diyerek çağrıda bulundu.

yukarı çık
0
Paylaşım