Menu
RSS

Antalya KESK: Enflasyona Eşitleyen Bir Artış, Sıfır Artış Demektir! Kabul Etmiyoruz

Antalya KESK: Enflasyona Eşitleyen Bir Artış, Sıfır Artış Demektir! Kabul Etmiyoruz

TİS görüşmelerinde memurlara hükümet tarafından istenen ücret artışını kabul etmeyen memur sendikalarının talebine karşın hükümet yeni bir teklif sundu.

Enflasyona eşitleyen bir artış teklifi de KESK tarafından “Enflasyona eşitleyen bir artış, sıfır artış demektir! Kabul etmiyoruz” denilerek reddedildi.

KESK Antalya Şubeler Platformu sözcüsü Nurettin Sönmez bu ikinci teklife neden karşı olduklarını şöyle açıkladı:

“Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan memur ve memur emeklileri için hükümetin ikinci zam teklifini açıkladı. Hükümet 2024 yılının ilk 6 ayı için yüzde 15, ikinci 6 ayı için yüzde 10, 2025 yılının ilk 6 ayı için yüzde 6, ikinci 6 ayı için yüzde 5 olarak teklifi güncellediğini açıkladı.

Bu açıklama Toplu sözleşme masasının nasıl tiyatroya dönüştürüldüğünün açık bir göstergesidir.

İktidarın eylemlerimiz ve tepkiler karşısında teklifte artış yapmış gibi görünse de enflasyonun çok gerisinde olan teklifte ısrar ettiği görülmektedir.

'Enflasyona Eşitleyen Artış, Sıfır Artış Demektir'

İktidar geride bıraktığımız 6 dönem TİS sürecinde hep karşımıza çıkan, hiçbir zaman tutturulamayan ve gerçek enflasyonun yarısına bile denk gelmeyen öngörülen enflasyonun da gerisinde olan teklifte ısrar etmektedir. Kaldı ki enflasyona eşitleyen bir artış, sıfır artış demektir! Kabul etmiyoruz!

KESK olarak fiili ve meşru mücadeleyi esas almaya devam edeceğiz. Buradan milyonlarca kamu emekçisini mağdur eden iktidara dayanak olan konfederasyonlara bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Kamu emekçilerinin haklarını nasıl elde edeceği bellidir. Birlikte tutum alırsak kazanırız. Hak verilmez, alınır!"

KESK olarak yaşadığımız enflasyonist ortamı, hayat pahalılığındaki artışı temel aldığımızda yoksulluk sınırının 45 bin tl olacağı görülmektedir.

Buradan hareketle Toplu Sözleşme teklifimizde kamuda en az maaşı alan, eşi çalışmayan, 2 çocuklu, konutu olmayan, 15. Derecenin 1. Kademesindeki kamu emekçisinin maaşının 2024 yılı Ocak ayından itibaren eş, çocuk yardımı ve kira yardımı ile birlikte en az 45 bin TL’ye çıkarılmasını talep ediyoruz.

KESK olarak milyonlarca kamu emekçisinin ve emeklisinin haklarını korumak için demokratik haklarımızı kullanmaya ve iktidarı alanlarda zorlamaya devam edeceğiz. Bütün kamu emekçilerinin de TİS adı altında oynanan bu tiyatroya karşı tutum almaya birlikte mücadelemize destek olmaya çağırıyoruz. “

yukarı çık
0
Paylaşım