Menu
RSS

Antalya İMO Başkanlığına Aday Ecehan Olucak: Her Kurum Ve Kuruluşa Eşit Mesafede Duran Bir Oda

Antalya İMO Başkanlığına Aday Ecehan Olucak: Her Kurum Ve Kuruluşa Eşit Mesafede Duran Bir Oda

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) 18. Olağan Genel Kurulu seçimlerinde dört adaylı bir yarış yapılmakta. Oda yönetimine aday olan mor liste olarak kendilerini belirlemiş  ve Ecehan Olucak başkanlığında seçilme yarışında bulunan ekip adına konuşan Olucak, Odanın her kurum ve kuruluşa eşit mesafede olması gerektiğini vurguladı.

Oda genel kurulunda konuşan Ecehan Olucak, “Odamız ile ilgili fikirlerimi paylaşmadan önce aramızdan ayrılan meslektaşlarımızı rahmet ve saygı ile anıyorum. Hazirunda bulunan ve Odamıza emek vermiş Şube Başkanlarımıza ve siz üyelerimize Genel Kurulumuza hoş geldiniz diyorum” dedikten sonra konuşmasını şöyle sürdürdü:

“17.dönem yönetim kurulu görev süresini tamamlamış bulunuyor. Sn.Mustafa Balcı’ya 17.dönemde yönetim kurulunda çalışma fırsatı verdiği için çok teşekkür ediyorum. Onun sayesinde tam 25 sene önce yanan meşale yeniden alevlendi ve güçlendi.

Yine 17.dönem yönetim kurulundaki çalışma arkadaşlarıma da eşlikleri ve işbirlikleri için teşekkürlerimi iletiyorum.

Evet İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi 18.dönem yönetim kuruluna değerli ekibim ile birlikte adayız. Bu ekip; her biri mesleğin farklı branşında uzmanlaşmış meslek gönüllülerinden oluşuyor.

BİZLER;

*Üyelerimize mesleki, ekonomik ve sosyal alanlarda sahip çıkan,

*Mesleğimizi ve meslektaşımızı her platformda etkin, yetkin ve etik değerlerle temsil eden,

*Mesleğimizin farklı alanlarında; serbest çalışan, kamu çalışanı, ücretli çalışan, işsiz kalan, şantiye çalışanı, yapı denetimi çalışanı, iş güvenliği çalışanı, bilirkişi olarak çalışan mühendisin temsili sağlayan,

*Üyelerimizin ihtiyaç duyduğu ve/veya talep ettiği hususları ilgili mercilere ileten ve sonuç alan,

*Her üyenin emek verdiği alana ve o alanın sorunlarına hakim olan,

*Mesleğimizin değerini yükseltmek için çabalayan,

*Her kurum ve kuruluşa eşit mesafede duran,

*Kent sorunlarında hangi kurum veya kuruluşça ortaya konmuş olursa olsun kentin dokusuna, karakterine uymayan ve kamu yararına olmayan her türlü projeye karşı durarak; bilimin, tekniğin ve mühendislik etiğinin gereklerini kararlılıkla savunan,

*Üyelerimizi birbirine kenetleyerek büyük bir güç haline getirerek sesimizin gür çıkmasını sağlayarak, üyelerimiz için, kentimiz ve ülkemiz için fayda sağlayacak tüm teknik önerilerimizin duyulmasını ve kabul görmesini sağlayan,

*Genç meslektaş ve adayları bu güce dahil etmek için uğraş veren,

*Temsilcilikleri ile daha aktif iş birliği içinde olan,

*Meslek içi eğitim alanında ihtiyaç duyulan /talep edilen nitelikli ve kapsayıcı çalışmalar yapan,

Kentin tüm kurum ve kuruluşları ile kent, meslek ve meslektaş yararına projeler geliştirip yürüten bir İMO olmak için ÇALIŞMAK istiyoruz.

Yönetim Kurulu Başkanı da üyesi de ODA YÖNETİMİ'nin bir parçasıdır. Ve oda yönetimi “TEK ADAM” değil; “EKİP “işidir.

Oda yönetimi; plan ve program gerektiren, yönetim kurulu tarafından oluşturulacak iş programı çerçevesinde; tüm üyelerin görev alacağı bir oluşumdur.

Çalışma hayatım boyunca farklı kişi; grup ve tarafları görevim gereği liyakatle yönetmiş olduğumdan; Oda Yönetim Kurulu’nu da sizlere layık bir şekilde yönetecek bilgi, beceri ve deneyime *Üstelik Yönetim Kurulu Başkanlığı için “kadın” aday olarak; İlimizin aydınlık ve çağdaş yüzünü ortaya çıkarmak, birleştirici, paylaşımcı ve uzlaşmacı tutum ile elini taşın altına koyarak meslek ve meslektaşımızın özlediği çatıyı oluşturmak için yola çıktım.

*Oda başkanı olmak için değil bu odanın bir kadın başkanı olması için buradayım.

*Ekibimle birlikte; toplumla, şehirle ve inşaat mühendisliğinin her branşı ile bütünleşen ve hakettiği itibarı gören bir meslek odasını inşaa etmeyi hedefliyoruz.

*İnşaat mühendisleri olarak hak ettiğimiz; içinde olmaktan mutlu olduğumuz, aidiyet hissettiğimiz Cumhuriyet ve Atatürk’ümüze sahip çıkan bir meslek birliği ortaya çıkarmak için gerekli bilgi birikimi, yetenek ve özveriye sahibiz.         

Sizlerden isteğimiz yarın mutlaka oy kullanın ve mühendis vicdanınıza sinen , sizi temsil etmesini istediğiniz ekibe bu görevi verin”

yukarı çık
0
Paylaşım