Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya Elmalı'da Üreticilerin Fiyat Tepkisi!

Antalya Elmalı'da Üreticilerin Fiyat Tepkisi!

Elmalı Ziraat Odası Başkanı Salih Kurubaş, hal tahta fiyatlarının kırsal bölgelerde uygulanmadığını belirterek, bu durumun üreticiye ciddi şekilde zarar verdiğini belirtti. Elmalı Hali'nde toplanan bir grup çiftçi hal tahta fiyatlarının kırsal bölgelerde uygulanmadığını, bundan dolayı zarar ettiklerini söyledi.

Elmalı Ziraat Odası ve Akdeniz Çiftçi Grubu'nun öncülüğünde yapılan eyleme 200'e yakın üretici destek verdi. Çiftçiler özellikle son dönemde domates fiyatındaki düşüşten yakındı.

Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp ve ilçe Ziraat Odası başkanlarının da destek verdiği çiftçiler adına açıklama yapan Elmalı Ziraat Odası Başkanı Salih Kurubaş, "Bu yıl örtüaltı sebze üreticilerinin yaşadığı sorunlar malum. Maliyeti 60 kuruş olan domatesi o fiyatlara satmakta zorlanıyoruz.

Bunun birçok sebebi bulunuyor. Hal komplekslerinin yetersiz olması yüzünden özellikle kırsaldaki üreticiler tüccarların inisiyatifine bırakılıyor" dedi.

Hal tahta fiyatlarının merkez haricinde kırsalda hiçbir şekilde uygulanmadığını iddia eden Başkan Kurubaş, şöyle devam etti:

"Üretimde taban ve tavan fiyat uygulaması yapılmadığı için çiftçiler tutanın elinde kalıyor. Hastalık ve fide kaynaklı sorunlarda çiftçinin zararını karşılayan hiçbir yaptırım mevcut değil. Piyasaların bozuk olduğu yıllarda doğal afetler prosedürü uygulanarak çiftçinin borçlarında ödeme kolaylığı sağlanmasını istiyoruz."

Başkan Salih Kurubaş, yaşanan sıkıntılarla ilgili olarak çözüm önerilerini de şu şekilde sıraladı:

"Tarımda sübvansiyon sisteminin tam olarak hayata geçirilmesini, yeni pazarlar bulunarak arz talep dengesinin sağlanmasını, tarımsal materyal kaynaklı sorunlarda ilaç, gübre, fide ve tohum gibi, çiftçi haklarının kanun nezdinde korunmasını, bütün çiftçilerimizin değişik konulardaki sorunları için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yardımcı olmasını istiyoruz."

Başkan Kurubaş, basın açıklamasına katılan üreticilerden tabelada yazan fiyattan ürünlerini satma konusunda ısrarcı olmalarını isterken, "Biz çiftçilerimizin sorunlarını devlet yetkililerine iletmeye devam edeceğiz. Yeter ki siz bizimle hareket edin ve bu konularda destek verin" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım