Menu
RSS

Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce İlk 100 Günde Neler Yapacağını Anlattı

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 24 Haziran seçimlerindeki Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Maltepe Meydanı'nda halkla buluştu. İnce'nin "Cumhuriyet tarihinin en büyük mitingi olacak" dediği miting için milyonlar Maltepe'ye akın etti.

İnce ilk 100 günde neler yapacağını anlattı. “İlk 7 gün içerisinde 100 gün içerisinde bitireceklerim, 500 günde 5 yılda yapacaklarım; tek tek anlatıyorum. 48 saat içerisinde OHAL'i kaldıracağım, söz.

Haberin Videosu:

Merkez Bankası Başkanı ve yönetimi özerk olacak. Terörle mücadele, PKK gibi, IŞİD gibi, FETÖ gibi... Amansız mücadele edeceğiz.

Hemen 100 gün içerisinde Suriye'ye büyükelçi atayacağım. Türkiye'de, bölgede, dünyada barış. Sorunların çözümü için ilk adımı atacağım. 4 milyon Suriyeli davulla zurnayla evine gidecek.

Spordan siyaseti arındıracağız. Takımların seçimlerine karışmayacağız. Futbol federasyonunu yönetmeyeceğiz. Pasoligi kaldıracağız.

Tarafsız yargı için ne gerekiyorsa yapacağım. Ekonominin düzelmesi için bağımsız bir yargı şarttır. Önce oradan başlayacağız.

Gözler yalan söylemiyorsa, sözler yalan söylemiyorsa, alanlar yalan söylemiyorsa, mitingler yalan söylemiyorsa bu iş tamam.

100 gün içerisinde özel hayatın gizliliğine kimse dokunamayacak. Hiçbirinizin telefonu dinlenmeyecek. Başkanlarının telefonlarını dinleyip ortalıkta gezdirenler ancak sapık olabilir.

Askeri okullarda FETÖ'cü var diye, okulları kapattılar. Hakimlerin 3'te 1'i FETÖ'cü niye hukuk fakültelerini kapatmadınız. Askeri okullarını hemen açacağız.

Yalaka, yandaş medya. Hemen medyayla ilgili yasal düzenlemeler yapacağız.

Kaymakam, genel müdür olma, müsteşar olma. Objektif ölçüleri olacak. Kimsenin etnisitesine bakılmayacak. Kimsenin cinsiyetine bakılmayacak. Kadın-erkek bakılmayacak. Başörtülü kardeşim, sen bu yalancılara bakma.

Kendileri afiş yaptırıyor, altına CHP yazıyor. Bunlar ahlaksız, namussuz, şerefsiz. Sana söz, başörtüsünü istediğin yerde yok. Benim böyle bir sorunum yok.

Polislere, hemşirelere, din görevlilerine 3600 göstergeyi vereceğim.

Devlet banklarını sektörel bazda yeniden yapılandıracağız.

Avrupa'daki başkentleri gezeceğim. AB ile ilgili müzakereleri hızlandıracağız.

Üniversiteleri böldü. Milleti böldü, şehitleri böldü, gönülleri böldü, üniversiteleri de böldü. Bölünen üniversiteleri hemen birleştireceğim.

Çiftçiye mazot 3 TL olacak, asgari ücret 2 bin 200 TL olacak. En düşük emekli maaşı bin 500 TL olacak, fındık 15 TL olacak.

Bugün Maltepe'de Süleymaniye'nin ruhunu hissediyorum.

100 gün içerisinde cemevlerinin hukuki statüsünü tamamlayacağız

100 gün içerisinde yerel yönetimleri güçlendireceğiz.

Denizli'de, Bursa'da ve İstanbul'da moda-tekstil-tasarım akademisi kuracağız.

Aile sigoratasını 100 güç içerisinde devreye alacağız.

Engelliler için yaşam merkezi kuracağız”

Son değişiklikÇarşamba, 04 Temmuz 2018 18:34
yukarı çık
0
Paylaşım