Menu
RSS

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

Antalya’nın Sarısu teleferik hattında meydana gelen kaza ile ilgili yapılan sorduşturma sonucu 14 kişiden 5 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmiş,

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Başkan Yardımcısı, A.B.S., Anet mühendisi, teleferik bakımını yapan firma sahibi ve genel müdürü dahil toplam 5 kişi, avukat bir kişinin öldüğü teleferik kazası sonrası Anet yönetim kurulundaki görevlerinden ve

bakım şirketindeki görevlerinden dolayı, 9 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır.

Tutuklanmanın duyulması sonrası CHP’liler Antalya adliyesi önünde yoğun bir kalabalık şeklinde toplanmış “Hak, Hukuk, Adalet” sloganları attı. Adliye önüne gelen milletvekilleri ve İl Başkanı olayı yakından takip etmekte.

 

CHP İl Başkanı Nail Kamacı kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada “30 yıl sonra Kepez Belediyesi’ni CHP’li yaptık, kolay kolay pabuç bırakmayız” dedi.

İl Başkanı Kamacı konuşmasını şöyle sürdürdü:

Haberin Videosu:

“Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız burada. Örgütümüz burada. Bildiğiniz gibi 12 Nisan saat 17.25 te teleferikte emin bir olay yaşandı. Bir vatandaşımız hayatını kaybetti 6 vatandaşımız da yaralandı. Öncelikle ölen vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum.

Haberin Videosu:01

Bu olay olduktan sonra 23 saat içerisinde kurtarma çalışmaları yapıldı ve tamamlandı. O günden bu yana soruşturma yürütülüyor. Bugün arkadaşlarımız adliyeye ifade verilmeye çağırıldı. Çağırılanların içinde Kepez Belediye Başkanımız Mesut Kocagöz de dahil altı kişinin tutuklanması istemiyle hakimliğe sevk edildi.

Haberin Videosu:02

Sevk edilenlerden beş kişi tutuklandı. Onların biride şu anda Kepez Belediye Başkanı olan Mesut Kocagöz’dür. Tutuklanma için tek bir neden var. Neden bakım hizmetleri iki ayda bitmedi de 20 günde – 30 günde bitti diye. Sadece bu. Başkada bir şey yok.

Haberin Videosu:03

Mesut Başkanın tutuklanma nedeni 30 yıl sonra Kepez’i almamızdır. İktidarın demokrasi anlayışı işte tam da budur.

Geçen aylarda olan Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde 9 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, asıl sorumlu Murat Kurum İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmuştur. Adında Adalet ve Kalkınma olan AKP’nin adalet anlayışı budur.

Haberin Videosu:04

Kepez Belediyesi’ni 30 yıl sonra CHP’li Belediye yaptık. Öyle kolay kolay papuç bırakmayız. Bu olay burada bitmeyecek, burada başlayacaktır. Biz hiç kimseye zarar verme niyetinde değiliz, haklı talebimizi haykırmak için burada toplandık. Şimdi dağılalım.”

Haberin Videosu:05

yukarı çık
0
Paylaşım