Menu
RSS

Kepez’de Enerji Hatları Yer Altına Alınıyor

Kepez’de Enerji Hatları Yer Altına Alınıyor

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve Akdeniz Elektrik Dağıtım Şirketi (AEDAŞ) Genel Müdürü Murat Yiğit, ilçede bu yıl yapılacak elektrik altyapı çalışmalarını sahada inceledi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AEDAŞ Genel Müdür Yiğit, elektrik altyapı çalışmalarının yapılacağı Emek, Fabrikalar ve Karşıya mahallelerinde elektrik nakil hatlarının yer altına alınması ve trafo çalışmalarını yerinde inceledi.

Başkan Tütüncü ve Yiğit'e, Belediye Başkan Yardımcısı Sebahat Adanır, Kepez Muhtarlar Derneği Başkanı ve Fabrikalar Mahalle Muhtarı Feyzullah Büyükkeleş, Emek Mahalle Muhtarı Süleyman Kabaağaç, Karşıyaka Mahalle Muhtarı Recep Sabır ile iki kurumun bürokratları eşlik etti.

100 Milyon Tl Yatırım

AEDAŞ Genel Müdürü Murat Yiğit, 2013 yılının ortasından bu yana Kepez'de, 100 milyon TL'nin üzerinde yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi. 2015'te 21 milyon TL, 2016'da da 21 milyon TL tutarında yatırım yaptıklarına işaret eden Yiğit, 2017'de ise ilçede 24 milyon 403 bin TL'lik bir yatırıma imza attıklarını belirtti.

Başkan Hakan Tütüncü de Emek, Karşıyaka ve Fabrikalar mahallelerinde bu yıl içerisinde elektrik iletim hatlarının yer altına alınacağını sözünü verdiklerini anımsatarak, “Bu mahallelerimizde hem doğalgaz hem de enerji nakil hatlarının yer altına alınmasıyla ilgili altyapı ile trafoların güçlendirilmesi çalışmaları tamamlandı" dedi.

AEDAŞ'ın, 100 milyon TL ederinde bir yatırımı Kepez'e yapılmış olmasının ilçenin şehirleşmesi için inanılmaz bir güç olduğuna dikkati çeken Başkan Tütüncü ise "Enerji altyapısını güçlendirdiğimiz zaman şehirleşmedeki hızımızı artırabiliyoruz.

Şu an elektrik alt yapısı güçlendiğinden dolayı şehirleşen bölgelerimiz Kepez'i bambaşka bir görünüme kavuşturuyor. Adeta şehrin çehresi değişiyor. Bundan sonra da AEDAŞ el ele vererek, güçlerimizi birleştirerek halkımıza güzel yatırımlar kazandırmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

AEDAŞ'ın 2017'de Yeşilyurt, Şafak, Yenimahalle ve Gülveren mahallerinde elektrik iletim hatlarını yer altına alacağını kaydeden Hakan Tütüncü, Yeni Emek, Atatürk ve Barış mahallelerinde ise şebeke tesisi çalışması yapılacağını dile getirdi.

yukarı çık
0
Paylaşım