Menu
RSS

Redhack’ten Gözaltına Alınanlara ‘Soğuk Beton Üzerinde İşkence’

Redhack’ten Gözaltına Alınanlara ‘Soğuk Beton Üzerinde İşkence’

RedHack hacker grubunun Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın maillerini sızdırmasıyla ilgili gözaltına alınan yedi kişi, avukatlarına gözaltındayken kötü muamele ve işkenceye maruz kaldıklarını anlattı.

Bakan Albayrak’ın elektronik posta hesapları hacker grubu RedHack tarafından ele geçirilmişti. Grup 23 Eylül’de, Alp Altınörs ve Aslı Erdoğan başta olmak üzere solcu muhalifler 27 Eylül’e kadar serbest bırakılmazsa Albayrak’ın hesaplarındaki mailleri yayınlamaya başlayacağını duyurmuştu. Grup sürenin dolması ardından dediğini yapmıştı.

Bunun üzerine beş kişi gözaltına alınmış, RedHack ise söz konusu kişilerin grupla bağlantısı bulunmadığını ve haksız yere gözaltına alınıp işkence edildiklerini savunarak ele geçirdiği mailleri yayınlamayı sürdürmüştü.

‘Temel ihtiyaçlarının karşılanmasına izin verilmiyor’

Bianet’te Ayça Söylemez’e konuşan gözaltındaki Taylan Kulaçoğlu’nun avukatı Fırat Durak, şu anda Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan yedi kişinin ‘soğuk beton zemin üzerinde, elleri arkadan kelepçeli ve başları önünde tutularak oturtulduğunu, yemek yiyemediklerini, temel ihtiyaçlarının karşılanmasına izin verilmediğini’ anlattı.

Sürekli bir dövülme halinin olduğunu belirten Durak, sözlerine şöyle devam etti:

“Tutulduklara odaya girenler, şüphelilere sık sık darp uyguluyor. Ellerinde delil olmadığından delil yaratmaya çalışıyorlar. Darp ederek bilgi almaya çalışıyorlar.”

Müvekkili Kulaçoğlu ve gözaltındaki iki kişiyle dün görüşebildiklerini belirten avukat Durak, şunları söyledi: “25 Eylül’de, saat 02:30 sularında gözaltına alındı, gözaltına alınırken ben de yanındaydım, kötü muamele olmadı. Daha sonra götürüldüğü İstanbul Emniyet Müdürlüğünde ise çıplak arama yapmak istemişler.

İstanbul’da tutulurken görüşmemize izin verilmedi. Oradan sevk edildiği Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde ise sistematik işkence gördüklerini anlattı. OHAL bahane edildi, vekaletli avukatı olarak biz bile zor görüşebildik. Darp edenler ‘Adamın maillerini almışsınız’ diyerek, özel hayat vurgusu yapmışlar.”

‘Savcılıktan kesin talimat var’

Kulaçoğlu ile üç gün görüştürülmediğini söyleyen avukatı, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden müvekkiliyle neden görüştürülmediğine dair bilgi istediğinde de kendisine “Savcılığın bu yönde kesin talimatı olduğu” söylendiğini belirtti.

Avukat Fırat Durak, gözaltındaki yedi kişiden altısının, 2013’teki RedHack davasında yargılanıp, ‘delil yetersizliğinden’ beraat ettiğini açıkladı.

yukarı çık
0
Paylaşım