Menu
RSS
TMMOB Şehir Plancıları Odası: Kamuda Tasarruf, Krize Sebep Olanlardan Başlatılmalıdır

TMMOB Şehir Plancıları Odası: Kamuda Tasarruf, Kri…

TMMOB Şehir Plancıları Odası t...

ORC Anketi: Erken Seçim Olmalı mı?

ORC Anketi: Erken Seçim Olmalı mı?

ORC Araştırma’nın "Bu Pazar se...

Bayramın ilk 3 günündeki trafik kazalarında 22 kişi hayatını kaybetti

Bayramın ilk 3 günündeki trafik kazalarında 22 kiş…

Bakan Yerlikaya, “Lütfen aşırı...

Bayram Tatilinin İkinci Günü: 726 Kaza, 11 Ölü, 1295 Yaralı

Bayram Tatilinin İkinci Günü: 726 Kaza, 11 Ölü, 12…

İçişleri Bakanı Yerlikaya, bay...

Faturalar Kabaracak... Elektrik Ve Doğal Gaza Zam Kapıda!

Faturalar Kabaracak... Elektrik Ve Doğal Gaza Zam …

Temmuz ayında, genel seçim ve ...

Bayram Gibi Bayram: Yurttaşlar Et Bile Alamıyor

Bayram Gibi Bayram: Yurttaşlar Et Bile Alamıyor

Yurttaşlar bırakın kurban alma...

Acemi Kasap' Bilançosu: Toplam 16 Bin Yaralı

Acemi Kasap' Bilançosu: Toplam 16 Bin Yaralı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca b...

Bayram Tatilinin İlk Günü: 24 Saatte 852 Trafik Kazası

Bayram Tatilinin İlk Günü: 24 Saatte 852 Trafik Ka…

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,...

Prev Next

Önceki ATSO Başkanı Çetin: Seçimden Önceki Gece Gelen Teklifleri Bilseniz Yüzünüz Kızarır

Önceki ATSO Başkanı Çetin: Seçimden Önceki Gece Gelen Teklifleri Bilseniz Yüzünüz Kızarır

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) Kepez 3’üncü Seçim Kurulu kararını onaylamasının ardından Ali Bahar, 58 oy ile Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) yeni Başkanı olurken,

YSK Kararı sonrası Başkanlığı iptal edilen ATSO'nun önceki Başkanı Davut Çetin seçim süreci ile ilgili düzenlediği basın toplantısında seçime rüşvet karıştığı iddiasında bulundu.

7 Ekim’de yapılan ATSO seçimini 59-58 kazandıklarını belirten ATSO önceki başkanı Davut Çetin, “Kepez 3. İlçe Seçim Kurulu taraflı davrandı. Seçimden önceki gece gelen teklifleri bilseniz yüzünüz kızarır. O gece burada yaşananlar ATSO’nun 140 yıllık tarihine bir kara leke olarak girecektir. Biz bu seçimi kazandığımızı biliyoruz.

Bundan sonrası masa başında yapılan işlerdir. Asıl ekonomik baskılar bundan sonra başlamıştır. Türkiye’de oyu kime verdiğinize değil kimin güçlü olacağına bakacaksınız. Artık ATSO Başkanlığı’na aday olacak arkadaşlar ceplerine 50-100 milyon Lira koyarak aday olmak zorunda kalacak.

Sosyal Medyada Oy Satın Almalar

Sosyal medyadan oy satın almaya giden işlemler başladı. Utanç vericiydi. Oda tarihinde ilk defa 4 binin üzerinde üye askıdan indi. Oda tarihinde ilk kez 5 milyon Lira civarında askıdan inmeyle para girdi. Kimin ne yaptığını çok iyi biliyorum. Seçim döneminde bu şehrin rantçıları, baronları,

belediye başkanları hepsi karşımıza geçti. Her şeyi parayla alabilecek bir güruhla uğraştık. Bu şehrin rantına, baronlarına yaptıkları işleri söylemeye başlamıştım ve ‘Bunlarla uğraşacağım demiştim. İyi ki demişim. Karşımızdaki bu güruhla ben ve ekibim uğraşmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

ATSO’nun itibarının zedelendiğini belirten Davut Çetin, “36’ncı sandıkta yanlış oy kullanma oldu. Sandık başında sözlü itiraz ettik. 3 Ekim’de de yazılı olarak itiraz ettik. Sandık başında itirazınız yok diye oylar tekrar sayılmadı. Seçim öncesindeki gece arabasından, katına kadar teklif geldi.

Ben böyle bir rant görmedim

Ben böyle bir rant görmedim. En çok üzüldüğüm durum ise, bu kadar hırs, bu kadar ekonomik baskı, bu kadar rüşvetin olması. Biz ne yapıyoruz? Biz bu sefer seçim falan yapmadık ekonomik savaşa girdik.  7.5 yıldır buradayım ben, bir şey görmedim. Bizim seçim masrafımız 750-800 bin TL’dir.

Asla yan yana gelmez dediğimiz kurumlar yan yana geldi topu tüfeği ile bize saldırdılar. Son geldiğimiz noktada da biz seçimi kazandık. Bu seçimin kazananı buradaki ekibimizdir.  Şifreli oy attı dedikleri sandık 59-58 bitiyor. Delege sandığından 60, disiplin kurulu sandığından 61 oy aldık.

Hangi sandıkta baskı var? Hangi sandıkta zorla oy attırmışız biz?  Zorla oy verdirmişiz ama 59 oy aldık, serbest bıraktık 61 oy aldık” diyerek sitem etti.

Hala bize gerekçeyi vermediler

Davut Çetin, Seçim Kurulu'nun gerekçeli kararını beklediklerini belirterek, "Tam kanunsuzluk varsa seçim iptal edilir. Hala bize gerekçeyi vermediler. Gerekçe bir çıksın gerekli her türlü girişimi yapacağız, hakkımızı aramaya devam edeceğiz. Anayasa Mahkemesi'ne kadar bu süreci götürmeyi düşünüyoruz.

Hala YSK’nın gerekçeli kararı yok. Bir çok yüksek hakim ve avukatla görüştüm ve gerekçeyi açıklayacaklarının yerinde olmak istemezdik dediler. Ülkenin geldiği hukuksuzluğu anlatmaya çalışıyorum. Bir tek bu seçim için değil 2023, 2024 yılında yapılacak olan seçimlerde herkesin oyu geçersiz sayılabilir.

75 oy da alsak, 56 oy iptal edilince zaten biz seçimi kazanamayacakmışız. Bu güçler girmiş, her şey ayarlanmış, artık seçimi kazanma ihtimalimiz kalmamış. Odalar ve borsa seçimlerinde hepsinde çizik vardı. Yönetmelik ‘çizik yapılır’ der. 117 kişi hem adaydır hem seçmendir.

İtiraz eden seçimi kazandı. İlçenin verdiği kararlar çok taraflıdır. 59 oy almış 13 bin 650 seçmende, 56’sını yok sayıyorlar. Seçmenin iradesi burada yok sayılıyor” dedi.

Ticaret sanayi odası seçimlerinin Türkiye’nin en demokratik seçimleri olduğunu dile getiren Davut Çetin, “Seçimi 59-58 kazanmamıza rağmen Kepez 3. İlçe Seçim Kurulu taraflı davrandı. 56 oyu iptal etti. Her oda seçimlerinde bir ismin çizilerek, yerine başka bir isim yazılabilir.

Seçmenin burada verdiği bir karar var. Bu kararları yok sayarak 56 oyumuzu iptal ettiler. Bunu İl Seçim Kurulu’na götürdük. İl Seçim Kurulu siz haklısınız diyor, oylarımızın geçerli olduğuna karar veriyor. 12 Ekim’de mazbatayı alıyoruz. 3 Hakimin verdiği kararda oy birliğiyle karar veriliyor.

Yaptığımız bir savunma var. TOBB Yönetmeliği’nde her şeyin tarifi var. Son karar verici mercii İl Seçim Kurulu’dur der. İl Seçim Kurulu kararından sonra YSK’ya itiraz edilmez der. Biz görevimize başladık, YSK’ya bir dilekçe gidiyor. YSK bunu değerlendiriyor, tarihinde görülmemiş bir şekilde bir karar çıkıyor.

Bir gün önce dilekçe veriliyor, ertesi gün 6’ya 5 bu itirazı kabul ediyor. O gün alelacele bir ön karar çıkıyor. Sanki yangından mal kaçırır gibi Kepez’e, yazı yazıyor mazbatasını verin diyor” diyerek yaşanan süreci aktardı.

YSK’nın alacağı en büyük karar seçimin iptaliydi

Davut Çetin, “Tam kanunsuzluktan YSK’ya şikayet ediliyor. YSK’nın alacağı en büyük karar seçimin iptaliydi. Tam kanunsuzluktan müracaat ettiyseniz, alttaki bir mahkemeye uymaz. Hiçbir inceleme yapmadan, ‘ona uydum’ diyemez. Tam kanunsuzluğun sonucu seçimin iptalidir

Bu seçim İstanbul seçimlerine benziyor

Bu seçim İstanbul seçimlerine benziyor. İstanbul’da da meclisi iptal etmemiş sadece başkanlığı iptal etmişlerdi. İş öyle bir hale geldi ki, koltuğun oturulacak hali de kalmadı. Kendi adıma kamuoyundan yaşattığım olumsuz şeyler için özür diliyorum. 1 Ekim’den sonra yaşananlar oda tarihine bir kara leke olarak girecektir.

Türkiye’de önümüzde iki tane seçim var, bu YSK ile nasıl bir çözüm bulunur nasıl bir karar alınır inanın hepimizin şüpheleri var. 117 kişinin sandıktaki oylarını sayıp belirleyemedik. Türkiye’deki seçimde umarım adaletli ve düzgün bir seçim gerçekleştiririz ama içimizde şüphe olmaya devam edecek.

Biz bu seçimi anamızın ak sütü gibi bize helal olduğunu biliyoruz. Hukuktan yüksek yargıçlarla görüştük. Biz sizin seçimi anlayamadık diyor. Bir iki oyu iptal edin, 56 oyu nasıl iptal edersiniz. Bu güruhla ben ve ekibim uğraşmaya devam edeceğiz. Bu şehri onlara bırakmayacağız.

Bazı belediye başkanlarının vicdanları sızlıyordur

Bazı belediye başkanları elini vicdanına koymuştur ve vicdanları sızlıyordur. Seçim sürecinde ekibimize yapılan haksızlıkları tarih unutmayacak. Bizim içimiz çok rahat. Sadece haksızlığa tahammül edemiyoruz. Biz bu seçimi kazandık” dedi

Geçtiğimiz günlerde gazetecilere demeç veren yeni ATSO Başkanı Ali Bahar’ın “Seçim iptal edilebilir mi?” sorusuna verdiği “Hukukçularla çalıştık böyle bir ihtimal görmüyoruz” yanıtı sorulan Davut Çetin, “İyi çalışmışlar. Her konuda iyi çalışmışlar. YSK’ya gidemeyen seçimi 6-5 çevirebilmişler” ifadelerini kullandı.

Çetin, “Seçimin iptali için biz de gerekli girişimleri yapmaya devam ediyoruz. Her şey olabilir. Bu seçim iptal edilse dahi o koltuk çok kirlendi. 140 yıldır bu kadar kirlenmemişti. 4 sene boyunca o koltukta kimse huzurlu oturamaz. Oturulmaz duruma getirdiler” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım