Menu
RSS

Korkmaz Tedik 40’ıncı Doğum Gününde Antalya’da Anıldı

Korkmaz Tedik 40’ıncı Doğum Gününde Antalya’da Anıldı

10 Ekim 2015 günü Ankara Tren Garı önünde düzenlenen “Emek, Demokrasi, Barış” mitingine IŞİD saldırısı sonucu hayatını kaybeden

Emek Partisi GYK Üyesi Korkmaz Tedik 40. doğum gününde anıldı.

10 Ekim 2015 günü Ankara Tren Garı önünde KESK, DİSK, TMMOB, TTB’in düzenlediği “Emek, Demokrasi, Barış” mitingine IŞİD tarafından yapılan canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden Emek Partisi GYK Üyesi Korkmaz Tedik 40’ıncı doğum gününde Antalya Korkmaz Tedik Barış Park’ında yapılan etkinlikle anıldı.

Etkinlikte; Emek Partisi Antalya İl Örgütü adına konuşan Döşemealtı İlçe Başkanı Mustafa Aykara; “Hepimizin bildiği gibi 10 Ekim 2015 günü Ankara Tren Garı önünde KESK, DİSK, TMMOB, TTB’in düzenlediği “Emek, Demokrasi, Barış” mitingi için toplanılmıştı.

O gün dikkat çeken bir durum vardı, güvenlik güçlerinin sayısı her zamankinden çok çok azdı. IŞİD’in iki canlı bombası elini kolunu sallayarak miting alanına girebildi. Saat 10.04’te bombaların patlamasıyla 104 kişi hayatını kaybetti. Türkiye tarihine bir katliam daha eklendi.

Hayatını kaybedenlerden biri de yoldaşımız Emek Partisi GYK üyemiz sevgili Korkmaz Tedik’ti. Aradan yaklaşık 8 yıl geçmesine rağmen yargı gerçek sorumluları yargılamakta sessiz kaldı. Biz burada bir arada olarak sessiz kalmadığımızı ve kalmayacağımızı bir kez daha iktidara hatırlatıyoruz.

10 Ekim ailelerine ve katliamı anmak isteyenlere davalar açılıyor, yıpratma politikaları uygulanıyor. Biliyoruz ki 10 Ekim Katliamını, 104 korkmaz insanı unutturmaya çalışıyorlar. Unutmuyoruz, unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

Korkmaz’ın, Akdeniz Üniversitesi mezunu olduğunu üniversitesinde öğrenci hareketine önderlik yapmış genç bir aydın, gerçek bir devrimci olduğunu vurgulayan Aykara “Antalya’da Nova Med işçileri, Aydın’da metal işçileri, Muğla’da Yatağan, Denizli’de tekstil, Eskişehir’de IFC ,

Paşabahçe, OMK işçileri Korkmaz’ı yakından tanıyanlardır. O yaşamını işçi sınıfının örgütlenmesine adamıştı. Demokrasiye, laikliğe, bağımsızlığa, eşitliğe, sosyalizme inanmış emeğin saflarında yerini almıştı. Geçen sene 21 Haziranda burada Korkmaz Tedik Barış Parkı’nın açılışındaydık.

Bugün Korkmaz’ın 40. Doğum günü için  bir aradayız. Korkmaz Tedik Barış Parkı 104 korkmaz insanın yaşaması, unutulmaması için bir simgedir,  10 Ekim ailelerinin ve emeğe, demokrasiye, laikliğe, eşitliğe, barışa inananların adalet mücadelesidir.

Burada olan mücadele dostlarımıza, parka emeği geçen Muratpaşa Belediyesi’ne Emek Partisi Antalya İl Örgütü adına teşekkür ediyorum” dedi.

“İyi Ki Doğdun Korkmaz, İyi Ki Geçtin Hayatlarımızdan”

Korkmaz Tedik’in  annesi Zöhre Tedik katliamın üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen her zaman Antalya’da emek demokrasi güçleriyle, arkadaşlarıyla, kendi dostlarıyla her yıl Korkmaz’ı andıklarını söyleyerek; “Bu yıl burada doğum günü yapmak istememin anlamı;

geçen sene Muratpaşa Belediyesi bu güzel parka Korkmaz’ın adını vermesinden dolayıdır. Korkmaz’ın mücadelesinin gelen gelmeyen birçok kişinin kalbinde olduğunu düşünüyorum. Bu şekilde anma toplantıları ve önümüzdeki dönem yapacağımız barış yürüyüşümüzü geleneksel hale getirilmesini istiyorum.

103 Korkmaz insanın anması adına önemlidir” dedi.

Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Zekiye Yetkin Kurt ise; “Kormaz’ın  annesi Zöhre Tedik ile beraber çalıştık. Kendisini çok takdir eder ve severim. Keşke Korkmaz ve diğer canlar ölmeseydi. Keşke bu parka Korkmaz’ın adı verilmeseydi. Başka ölümler ve katliamlar görmek istemiyoruz “ dedi. 

"Korkmaz'a Ve Tüm Canlarımıza Söz Verdiğimiz İçin Burdayız"

Türkiye İşçi Partisi Kepez İlçe Başkanı Enes Keskin ise şunları söyledi; “Bilinmesini istiyoruz ki bizim tarihimiz kanla yazıldı, bizim mücadelemizin aslında en büyük yapıtaşı bu mücadele uğruna ortaya koyduğumuz inat irade cesaret asla vazgeçmiyor oluşumuz.

Ne işkenceler ne ölümler ne katliamlar gördük. Hiçbir şekilde yılmadık, Korkmaz da yılmayacaktı , hiçbir arkadaşımız da asla vazgeçmeyeceklerdi. Hiçbir şekilde alınmayan tedbirler sonucu 103 arkadaşımızı Ankara Gar Meydanında kaybettik. Biz burada aslında sadece hüznümüzü dile getirmek için değil, 

burada Korkmaz’a ve kaybettiğimiz tüm canlarımıza bir söz verdiğimiz için bir aradayız. Onların mücadelesini yaşatacağımıza hesabını soracağımıza söz veriyoruz. Dönemin başbakanının ‘Bizim bu katliamlar sonucu oylarımız artıyor’ demesinin hesabını soracağız.” dedi.

Kormaz Tedik’in  5 yaşındaki  yeğeni Korkmaz da “benim adım da Korkmaz, dayımın adı Korkmaz, tabi öldü. Bugün onu doğum günü biliyorum kötü haber ama biz onları yeneceğiz” dedi.

Korkmaz’ın 40’ıncı yaşı şiirlerle, türkülerle, Korkmaz’ı tanıyanların sevenlerin anılarıyla kutlandı.

yukarı çık
0
Paylaşım