Menu
RSS

Hükümetin Antalya’ya Hastane Vaatleri Meclis Gündeminde

Hükümetin Antalya’ya Hastane Vaatleri Meclis Gündeminde

Kepez, Finike ve Alanya’ya yapılacağı belirtilen Hastaneler CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara tarafından TBMM’ye taşındı.

Kepez’deki Hastane 5 Ay Gecikti

Sağlık Bakanının yanıtlaması istemiyle verdiği önergede CHP’li Kara, Kepez’in Sütçüler bölgesinde yapımı devam eden Devlet Hastanesi’nin Belediyenin kendi web sitesinde 24 Ekim 2015 tarihinde yayınladığı bilgi notunda yılbaşında hasta kabulüne başlanacağının belirtildiğini hatırlattı.

Yılbaşından bu yana 5 ay geçtiğini belirten Kara, hastanenin halen açılamamasının nedenini ve yapılan sözleşmedeki açılış tarihini Sağlık Bakanına sordu.

Antalya’nın ilk Engelli Dostu Hastanesi olacağı belirtilen Kepez Devlet Hastanesi’nin açılışı için öngörülen yeni tarihi de öğrenmek isteyen CHP’li vekil, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Ek Binası’nın ne sebeple faaliyete geçirilemediğini de sordu.

Alanya Bölge Hastanesi Neden Açılmadı?

Alanya’da yapımı devam eden Bölge Hastanesi’nin 2015 yılı bitmeden faaliyete geçirileceğinin seçim zamanında AKP'liler tarafından söylendiğini hatırlatan Dr. Niyazi Nefi Kara, önergesinde yapılan sözleşmede hastanenin ne zaman faaliyete geçeceğinin öngörüldüğünün Bakan tarafından yanıtlanmasını istedi.

Nitelikli ve Eşit Bir Sağlık Hizmeti İçin Vaatlerinizi Yerine Getirin

AKP’nin Finike’ye yapılmasını vaat ettiği ancak bir çivi bile çakamadığı Finike Devlet Hastanesi projesinde gelinen aşamanın ne olduğu ve Hastanenin ne zaman faaliyete geçirileceği ile kapasitesinin ne olacağı sorularına da önergesinde yer veren Kara, Hükümeti ‘Halka 5 yıldızlı otel rahatlığındaki hastanelerde hizmet veriyoruz’ açıklamalarını yapmak yerine halka nitelikli ve eşit bir sağlık hizmeti verebilmek için önce vaat ettikleri Hastaneleri açmaya davet etti.

yukarı çık
0
Paylaşım