Menu
RSS

CHP’li Budak: ‘Dünya İle Köprü Kültür Ve Sanatla Kurulur’

CHP’li Budak: ‘Dünya İle Köprü Kültür Ve Sanatla Kurulur’

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya’nın Türkiye’nin dünyaya açılan vitrini olduğunu, Antalya’nın marka değerini arttıracak adımlar yerine var olan değerlere müdahale edildiğini belirterek, “Dünya ile köprü; kültür ve sanatla kurulur.

Uluslararası Antalya Piyano Festivali’ne müdahale edilmesi, 23’üncüs yapılacak Aspendos Opera ve Bale Festivali’nin iptal edilmesi ise tam tersi adımlardır. Turizmde büyük bir felaket yaşanırken, Antalya’nın marka değerini güçlendirecek adımlar gerekli” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, yaptığı yazılı açıklamada, AKP’nin  her alanı kendi dünya görüşü ve siyasi anlayışı doğrultusunda şekillendirmeye çalıştığını, bunu en olumsuz sonuçlarının da eğitim, kültür ve sanat alanında yaşandığını vurguladı.

Budak, “AKP her kuruluşa, her kuruma müdahale ediyor. Kültür ve sanat kurumları da bundan istisna değil. Antalya’da 14 yıl başarıyla gerçekleşen, uluslararası düzeyde saygınlık kazanan bir festivalimiz vardı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ndeki yönetim değişikliğinin ardından Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nin niteliğine, kimliğine müdahale edilmiş, 14 yılda festivalin önemli bir marka haline gelmesini sağlayan Genel Sanat Yönetmeni Fazıl SAY değiştirilmiştir.

Doğru giden işlere, yenilerinin eklenmesi gerekirken,  Antalya’ya önemli değerler katan projelere müdahale ediliyor. Yeni festivalin son iki yıllık performansı da ortadadır” diye konuştu.

Aspendos Opera Ve Bale Festivali Neden İptal Edildi?

Antalya’nın Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi, vitrini olduğunu ve turizm yoluyla ülke ekonomisine milyarlarca dolar katkı ve parayla ölçülemeyecek katkı sağladığına dikkat çeken Budak, bu katkının artarak sürmesi için Antalya’da daha çok kültür ve sanat yatırımına ihtiyaç olduğunu vurguladı. Budak, şöyle devam etti:

“Dünya’da ülkeler değil kentler yarışırken, Antalya’da güçlü bir kent kültürünün gelişmesi gereklidir. Bunun yolu kültürel yatırımlar ve sanat yatırımlarından geçer.

Dünya ile köprü de kültür ve sanatla kurulur. Antalya’nın kültürel, kentsel dönüşümüne bir örnek olması amacıyla ATSO Yönetim Kurulu Başkanlığım döneminde Antalya Kültür Sanat Merkezi ve Kaleiçi’nde Antalya Kültür Evi’ni Antalyalılara kazandırdık.

AKM’nin ilk sergisi Picasso oldu. Sonra Andy Warhol sergisi geldi. Antalya’ya gelen turistlere alternatif etkinlikler sunabilmek gerekiyor. Bunun için kültür ve sanat etkinlikleri önemli bir fırsat.

Turizmde AKP hükümetlerinin iç ve dış politikadaki majör hataları nedeniyle büyük bir felaket yaşanıyor. Böyle bir dönemde Türkiye’ye yönelik ilginin arttırılabilmesi için kültür ve sanat etkinliklerine, dolayısıyla uluslararası tanıtıma daha fazla ihtiyaç varken, tam tersine Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali iptal ediliyor.

Peki, bunun yerine dünyanın önüne siz ne koyuyorsunuz? Bugün Türkiye’nin ihtiyacı olan, doğru giden işlere müdahale değil, Türkiye’yi dünya ile buluşturan festivalleri kapatarak değil, Türkiye’ye, dolayısıyla Antalya’ya değer katacak yeni fikirler, yeni hedefler, insanı tam odağına koyan projeler gereklidir.”

yukarı çık
0
Paylaşım