Menu
RSS

CHP’li Budak Almanya’da

CHP’li Budak Almanya’da

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığındaki heyetle birlikte, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Almanya’nın başkenti Berlin’e gitti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz’dan oluşan CHP heyeti ilk olarak Alman Parlamentosu’nda Alman Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Meclis Grubu’nu ziyaret etti.

Heyet ardından Yeşiller Partisi Genel Merkezi’ni ziyaret ederek Eşbaşkan Cem Özdemir, Claudia Roth ve parti yöneticileriyle görüştü.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki heyet, daha sonra Federal Alman Meclisi’nde, Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier ve Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault’la bir araya geldi.

Almanya İle Özel Bağ

Ziyaret ile ilgili bilgi veren Budak, “Türkiye ile Almanya arasında çok özel bir ilişki var. Milyonlarca vatandaşımız Almanya’da yaşıyor. Almanya, Türkiye’ye en fazla turist gönderen ülke.

Geçen yıl 5 milyonun üzerinde Alman turist Türkiye’ye gelmiş. Avrupa Birliği hedefi, vatandaşlarımız ve turizm hareketliliği nedeniyle Almanya olan ilişkilerimiz özel önem arz ediyor.

Türkiye’nin hedefi AB’ye tam üyeliktir. Hukuk, demokrasi ve özgürlük standardını yükseltmektir. Bu ziyarette Genel Başkanımız, Avrupa Birliği Türkiye ilişkileri üzerine CHP’nin yaklaşımlarını anlattı.

SPD ve Yeşiller Partisi de AB süreci ve Türkiye’deki gelişmelerle ilgili değerlendirmelerini paylaştı” diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım