Menu
RSS

Antalya’da Bundan Böyle Sokağa Çıkma Yasağı Olmayacak

Antalya’da Bundan Böyle Sokağa Çıkma Yasağı Olmayacak

İçişleri Bakanlığı, hafta sonu 24 ilde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili 81 il valiliğine genelge gönderdi. Genelgeye göre, "Anneler Günü" dolayısıyla cumartesi ve pazar günleri, çiçek satan iş yerleri, evlere servis şeklinde hizmet verebilecek.

Cuma günü ise market, bakkal ve manavlar saat 23.00'e kadar açık olacak.

İçişleri Bakanlığı bu hafta sonu 24 ilde uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili 81 il valiliğine "Sokağa Çıkama Kısıtlaması" konulu Genelge gönderdi. Genelgede 10 Mayıs Pazar gününe denk gelen "Anneler Günü" unutulmadı.

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu cumartesi ve pazar günleri, çiçek satan iş yerleri, evlere servis şeklinde hizmet verebilecek. Ayrıca, sokağa çıkma kısıtlaması öncesi 08 Mayıs Cuma günü market, bakkal ve manavlar saat 23.00'a kadar açık olacak.

Sokağa çıkma kısıtlaması olduğu cumartesi ve pazar günleri istisna olarak belirlenen iş yerleri hariç olmak üzere market, bakkal, manav dahil tüm iş yerleri kapalı olacak.

Sokağa Çıkma Yasağı 24 İlde Uygulanacak

Valiliklere gönderilen Genelgede, yeni tip koronavaris tedbirleri kapsamında 08.05.2020 tarihi saat 24.00 ile 10.05.2020 tarihi saat 24.00 arasında aşağıda belirtilen istisnalar hariç olmak üzere büyükşehir statüsündeki Adana, Ankara, Balıkesir, Bursa,

Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van ve Zonguldak olmak üzere 24 ilde vatandaşların sokağa çıkmalarının kısıtlandığı belirtildi.

Genelgede açık olacak iş yerleri, işletmeler ve kurumlar ile istisna kapsamında olan kişiler hakkında da bilgi verildi. Bakanlık söz konusu tedbirlere ilişkin Valiler/Kaymakamlar tarafından ilgili mevzuat uyarınca gerekli kararların ivedilikle alınması,

uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmamasını istedi. Alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282'nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere

aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacak. Konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin ise Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlem gerçekleştirilecek.

Antalya Valisi Karaloğlu ‘da twitter hesabndın sokağa çıkma yasağının Antalya için bundan böyle olmadığını belirtmiştir.

Münir Karaloğlu

@munirkaraloglu

Korona mücadelemizin 2’inci aşaması #KontrollüSosyalHayat olarak açıklandı.

Bundan böyle şehrimizde,

sokağa çıkma yasağı olmayacak.

Daha özgür olacağız ancak mutlaka daha tedbirli olmak şartıyla...

Unutmayalım,

yukarı çık
0
Paylaşım