Menu
RSS

Gazipaşalı Çilek Üreticileri Ekim Hazırlıklarına Başladı

Gazipaşalı Çilek Üreticileri Ekim Hazırlıklarına Başladı

Antalya’nın Gazipaşa İlçesi'nde çilek bahçelerinde ekim hazırlıkları başladı. Gazipaşa'da çilek bahçelerinde ekim hazırlıklarından ilk aşama olan fide yetiştirme işlemi başladı. Dönüm başı yaklaşık 4 bin lira masraf yapan üreticiler, dönüm başı 10 bin lira kazanıyor.

Ağustos ayında mevcut tarlalarda ekili olan çilek filizleri 1 ay sonra kök salarak fide haline geliyor. Daha sonra dikime hazır hale gelen fideler ekim ayında dikilerek hasadı bekleniyor.

Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, çiftçileri bahçelerde ziyaret ederek sorunlarını dinledi. İlçede 10 bin dekar alanda çilek üretimi yapıldığını söyleyen Başkan Çelik, "İlçe ve köylerdeki çilek bahçelerinde ekim hazırlıklarından ilk aşama olan fide koyma ve yetiştirmesi başladı. Üreticiler örtü altı ve açık alanda doğal şartlarda çilek üretimi yapıyor" dedi.

Üretici Nursal Çağlayan, "Hazırlıklarımıza başladık. Koyduğumuz fideleri 1 ay sonra tarlaya dikim yapacağız. Bu yıl çilekten fiyat konusunda umutluyuz. Rusya krizinin atlatılıp, iyi yönde bir sürece girilmesi bizleri de rahatlattı" diye konuştu. Kaynak: DHA

yukarı çık
0
Paylaşım