Menu
RSS

Elmalı MYO Öğrencileri Telefon Haberleşmesini Yerinde Gördü

Elmalı MYO Öğrencileri Telefon Haberleşmesini Yerinde Gördü

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu (MYO) Elektronik Haberleşme Programı öğrencileri, Antalya Türk Telekom Güney-1 Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret ederek telefon haberleşmesinin nasıl olduğunu yerinde gördüler.

Öğretim Görevlisi Erdem Yıldız rehberliğinde Telefon İletişim ve Haberleşme Sistemleri Dersi’nin uygulaması kapsamında yapılan gezide, Türk Telekom yöneticisi Serdar Günaydın tarafından bilgilendirme yapıldı.

Öğrencilere Müşteri Hizmetleri, Santral, Repertitör, RSMC (bilgi işlem) Salonu gibi kısımlar gezdirilerek yerinde incelemeler yapıldıktan sonra, Zaman Bölmeli Çoğullama, Fiber Optik Dağıtım Kabinetleri, Asenkron Transfer Modu, Ana Dağıtım ve Dijital Dağıtım Kabinetleri konularda teknik bilgiler aktarıldı.

Teknik Gezi ile ilgili olarak açıklama yapan Erdem Yıldız, “Elmalı MYO olarak eğitim kalitesini günden güne arttırma hedefimiz bulunmaktadır. Bu amaçla öğrencilerimize verdiğimiz yoğun teorik derslerin yanında uygulama projeleri, seminerler ve teknik geziler yapmaktayız.

Elektronik Haberleşme Programı öğrencileri ile yaptığımız bu teknik gezide Türk Telekom gibi haberleşme sektörünün en önemli kurumlarından birini ziyaret etmiş bulunuyoruz.

Öğrencilerimiz bu gezi ile bilgilerini arttırmış ve vizyonlarını geliştirmişlerdir. Teknik geziden çok memnun kaldıklarını belirten öğrencilerimiz adına bu gezinin düzenlenmesinde emeği geçen hem Elmalı MYO yöneticilerine hem de Türk Telekom yöneticilerine teşekkürlerimi sunarım.” dedi.

Gezi sonrasında Türk Telekom yetkilileri de teknik inceleme gezilerinin önemine vurgu yaparak, tekniker adaylarının kendilerini geliştirmeleri açısından önemli olduğunu belirttiler.

yukarı çık
0
Paylaşım