Menu
RSS

TÜRK- İŞ Antalya İl Temsilciliğinden ‘Zordayız Geçinemiyoruz’ Eylemi

TÜRK- İŞ Antalya İl Temsilciliğinden ‘Zordayız Geçinemiyoruz’ Eylemi

TÜRK-İŞ'in üye sendikaların katılımıyla 81 ildeki tüm işyerlerinde hayat pahalılığı, gelirde ve vergide adaletsizlik, sosyal politikalar ekonomik sıkıntılar ve

çalışanlara olumsuz yansıması gibi gerekçelerle oturma eylemi gerçekleştirildi.

Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü önündeki basın açıklamasını TÜRK- İŞ İl Temsilcisi Yol- İş Sendikası 1 No’lu Şube Başkanı Cemil Ünal okudu. Açıklamaya sendika üyeleri iş yeri temsilcileri katıldı. 

TÜRK- İŞ İl Temsilcisi Yol- İş Sendikası 1 No’lu Şube Başkanı Cemil Ünal, yaşanılan ekonomik sıkıntılara dikkat çekerek, “Ekonomik krizin bedelini işçiler olarak biz ödemeyeceğiz. Markete, pazara, temel tüketim ürünlerine, tepeden tırnağa her şeye her gün zam geliyor.

Dün aldığımızı aynı fiyatla bugün alamaz olduk. Büyükşehirlerde ev kiraları ortalamada asgari ücretin üzerine çıktı. Okullar açıldı, eğitim masrafları altından kalkılamaz bir hale geldi. Asgari ücretin açlık sınırının altında olduğu,

en düşük emekli maaşının asgari ücretten de düşük olduğu bir toplumda huzuru tesis etmek mümkün değildir. Sosyal barış olmaz” diye konuştu.

‘Gerçek Enflasyon Açıklanmalı’

TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını dile getiren Başkan Ünal, “Enflasyonun bir an önce gerçek seviyesinde açıklanması için gerekli adımlar atılmalıdır.

Açıklanan resmi enflasyona göre belirlenen ücret zammı bizi daha da yoksullaştırıyor. Gerçek enflasyon oranları açıklanmazsa bu kayıp daha da artacaktır. İşçiler enflasyonun sebebi değildir. Enflasyonu düşürmek için fedakârlığı kazancını ve servetini artıranlar yapmalıdır.

Ülkemizde gelir adaletini sağlamak için vergide adaletin sağlanması gerekir” şeklinde konuştu.

Vergi Sistemindeki Adaletsizlik

Vergi sisteminde acil olarak düzenleme yapılması gerektiğini dile getiren Başkan Ünal, “Gelir vergisi tarife basamakları ve oranları kabul edilebilir düzeyde güncellenmelidir. İşçi ücretlerinin üzerindeki vergi yükü azaltılmalıdır.

Gelir vergisi tarifesi ilk basamağı, geçmiş yıllarda olduğu gibi, brüt asgari ücretin 12 katından az olmamalıdır. Gelir vergisi oranı bütün işçiler için yüzde 15'de sabitlenmelidir. İşçilere yapılan sosyal amaçlı ödemelerden vergi kesilmemelidir.

Enflasyonun yüksek olması sebebiyle, sözleşme başlangıç tarihleri arasındaki bir aylık zaman farkı bile ücret zammı açısından soruna yol açmıştır. Kamuda bir ücret dengesizliği ortaya çıkmıştır. Bu sorun, işyerlerinde huzursuzluğa yol açmaktadır.

Ücretlerde ortaya çıkan farklılık, çalışma barışını ve üretimi olumsuz noktaya taşıyabilecek noktaya gelmiştir. Acilen, ek çerçeve anlaşma protokolü yapılması talebimizi yaptık. TÜRK-İŞ: sadece işçinin değil, emeklinin, çiftçinin,

esnafın yani dar ve sabit gelirli geniş kesimlerin insana yakışır şartlarda yaşaması için mücadele etmektedir” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım