Menu
RSS

Saadet Partisi Antalya Milletvekili Kılıç’tan Ayşenur’a Destek, Hüdapar’a Eleştiri

Saadet Partisi Antalya Milletvekili Kılıç’tan Ayşenur’a Destek, Hüdapar’a Eleştiri

2 ay önce Saadet Partisi (SP) Antalya İl Başkanlığı görevine atanan Mehmet Fatih Tekin, kentteki gazetecilerle ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Genel gündem ve kent gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan SP Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç ise, Antalya’nın hak ettiğini alamadığının altını çizdi. İdam cezasının tekrar geri gelmesi gerektiğini belirten Kılıç,

HÜDA PAR Genel Başkanı’nın Anayasa’nın 4. maddesiyle ilgili sözlerinin de gündem oluşturmaya yönelik olduğunu dile getirdi.

Sözlerine İsrail tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi olayı ile başlayan Kılıç, “İsrail işgali altındaki Batı Şeria’da Filistin için sivil bir eyleme katılan ve Siyonist askerler tarafından şehit edilen Ayşenur Ezgi Eygi’nin Didim’deki cenazesine katıldık” diyerek bu olayın bile sadece Filistin halkının değil,

tüm dünyanın nasıl bir tehdit altında olduğunu gösterdiğini söyledi. İsrail’in tüm insanlığı tehdit ettiğinin altını çizen Kılıç, “İsrail çocuk, kadın, hasta, yaşlı demeksizin binlerce insanı öldürmüş, evlerinden ve topraklarından etmiş, okulları, hastaneleri, ibadethaneleri bombalamış bir soykırım devletidir.

Biz Saadet Partisi olarak aylardır İsrail ile ülkemiz arasındaki ticari, lojistik, diplomatik tüm ilişkilerin kesilmesi için mücadele veriyoruz” diye konuştu.

Diyarbakır’da kaybolduktan günler sonra cesedi bulunan Narin Güran konusuna da değinen Kılıç, “Yüreğimiz yanıyor. Hiçbir gerekçe masum bir çocuğun katledilmesini haklı kılamaz. Narin evladımızın katledildiği bu acı olay bir ibret vesikası olmalı ve gerekli caydırıcı önlemler alınmalı.

Bu önlemlerden biriside çerçevesi net bir şekilde belirlenmiş idam cezasının tekrar yasalaştırılmasıdır. Bununla birlikte toplumu bilinçlendirecek suçu doğuran sosyolojik temelleri ortadan kaldıracak kapsamlı politikalarında hayata geçirilmesi zorunlu” dedi.

İdam Cezası Gündeme Alınmalı

Hangi suçlar için idam cezasının getirilmesini istedikleri sorulan Kılıç, “Bu işin uzmanları oturup bu konu üzerinde çalışsınlar. Temel hak ve hürriyetler konusunda idam cezası olmaz. İnsanlar diledikleri şekilde yaşamak, inanmak, inançlarını yaymak gibi haklara sahiptir

ama idam cezasının olmaması adeta suç işlemeye teşvik eder mahiyette olmamalı. 8 yaşındaki Narin’i katlediyorsunuz, hangi maksatla olursa olsun böyle bir hak kimseye verilmemiştir. Bunun cezasının mutlaka idam olması lazım.

Bir trafik kazasında kurban gitmiştir, bunu da idam edelim demiyorum ama çerçevesi iyi çizilmek şartıyla ehil insanlar detaylandırmalı. Durup dururken şiddeti kabul etmemiz mümkün değil. Gereksiz yere çocuklarımıza, kadınlarımıza, erkeklerimize, yaşlılarımıza yapılan şiddet varsa,

bu da idamı gerektiriyorsa bunlar için idam cezasının geri getirilmesi bence makul” şeklinde cevap verdi.

Hüdapar Gündem Değiştirme Derdinde

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun Anayasa’nın 4. Maddesiyle ilgili söylediği "Ahmağa anlatır gibi söyleyeyim 4’üncü madde olmasın istiyoruz" ifadelerinin gündem oluşturmaya yönelik olduğunu dile getiren Kılıç, “Anayasa değişikliği isteniyor ve bekleniyor.

Elbette Anayasa değişikliği yapılmalı ama bu değişiklik bir takım hak ve özgürlüklerin sağlanması için olmalı. Birisinin Cumhurbaşkanlığı’nı uzatacak bir ortamda yapılması çok doğru değil. Şimdiye kadar Anayasamızın ilk 4 maddesi değişmemiş, değiştirilememiştir.

Allah yapısı değildir tabii ki, değişmez diye bir şart yok ama bunun çerçevesi iyi çizilir, açıklığa kavuşturulursa, değiştirelim de ne getirelim, ne koyalım?” şeklinde konuştu.” 

yukarı çık
0
Paylaşım