Menu
RSS

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Tekin Basınla Buluşup Kentin Sorunlarını Dile Getirdi

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Tekin Basınla Buluşup Kentin Sorunlarını Dile Getirdi

2 ay önce Saadet Partisi (SP) Antalya İl Başkanlığı görevine atanan Mehmet Fatih Tekin, kentteki gazetecilerle ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanlarıyla birlikte gazetecilerle buluşan Tekin, kentteki sorunlara dikkat çekti. Trafik, toplu ulaşım, zamlı su faturaları, Manavgat suyu, Konaklama Vergisi, falezler, kesintisiz bisiklet yolu, konularına değinen Tekin,

bunlarla ilgili sorunların bir an önce çözülmesini istedi.

Antalya’daki trafik sorununun ciddi boyutta olduğunu vurgulayan Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Mehmet Fatih Tekin, 2004 yılında Büyükşehir Belediyesi’ne aday çıkardıklarında Antalya’nın en az 100 yıllık kent planının yapılması gerektiğini kaydettiklerini hatırlattı.

Kepez’in üstünde yonca kavşağa ihtiyaç olduğunu belirten Tekin, Büyükşehir’i elinde bulunduran muhalefet partisi ile iktidar partisi arasındaki çekişmeden dolayı Uncalı’ya da kavşak yapılamadığını ileri sürdü. Trafik sorunundan vatandaşın mağdur olduğunu vurgulayan Tekin,

alt ve üst geçitlerin, köprülerin yapılması gerektiğini dile getirdi. Katlı ve akıllı otopark sayılarının artırılması gerektiğini de ifade eden Tekin, Alanya-Antalya otoyolunun da hızla yapılmasını istedi. Toplu taşıma sorununa da değinen Tekin, bu sorunun da ivedilikle çözülmesi gerektiğinin altını çizdi.

AK Parti ile Büyükşehir Belediyesi’nin su zammı üzerinden atıştıklarını hatırlatan Tekin, “Biz ASAT’ı ziyaret ettiğimizde en büyük giderin elektrik zammı olduğunu söylediler. Elektrik zammı son 2 ayda değil daha önce geldi. Bununla alakalı Belediye’nin indirime gitmesi gerekiyor” dedi.

Manavgat suyunun dünyada içilebilen 3 sudan birisi olduğunu da vurgulayan Tekin, Karacaören Barajı’nın değil Manavgat suyunun Antalya’nın ihtiyacı için kullanılması gerektiğini vurguladı.

Konaklama Vergisi’ni merkezi hükümetin kendi tasarrufunda kullandığını belirten Tekin, “Antalya’ya 15 milyon turist geliyor ama bazı yollar çok kötü durumda. Bu yolları gören turistler, Antalya’yı bir dünya kenti olarak görmüyor” açıklamasında bulundu.

Falezlere de dikkat çeken Tekin, “Jeofizik Mühendisleri Odası falezlerin üzerine yapı yapmanın riskli olduğunu açıklamıştı. Bir emniyet alanı oluşturularak falezlere yakın yerlerde inşaat yapılmamalı. Biz bunu söylerken, falezlerin bir bölümü 7 Eylül’de yayımlanan

Cumhurbaşkanı kararıyla kesin korunacak hassas alan olmaktan çıkarıldı. Bu trajik bir durum” şeklinde konuştu.

Avrupa’nın birçok yerinde ulaşımın bisikletle ve elektrikli araçlarla sağlandığını belirten Tekin, Antalya’da trafik sorunu çözülerek kesintisiz bisiklet yolları yapılması gerektiğini söyledi.

Antalyaspor ve Alanyaspor’un kentin markası olduğunu kaydeden Tekin, gelir kaynakları oluşturulmasını istedi. Antalyaspor için turistlerden belli miktarda bedel alınması önerisinde bulunan Tekin, bu takımlara gelir kapısı oluşturmanın önemli olduğunu kaydetti.

Milli görüş belediyeciliğiyle tanışmayan tarım ve turizmin başkenti konumundaki Antalya’nın hak ettiği değerde olmadığını belirten Tekin, “İstanbul, Ankara, Kayseri ve Sivas’a gittiğinizde Milli Görüş belediyeciliğinin imzasını görüyorsunuz.

İleriki zamanda milli görüş belediyeciliğini Antalyamızda görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.”

yukarı çık
0
Paylaşım