Menu
RSS

KONYSİAD Olağan Genel Kurulunda Oybirliğiyle İlhami Kaplan Yeniden Başkan Seçildi

KONYSİAD Olağan Genel Kurulunda Oybirliğiyle İlhami Kaplan Yeniden Başkan Seçildi

Konyaaltı İş İnsanları Derneği (KONYSİAD) Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda yönetim kurulu faaliyetleri oy birliğiyle kabul edildi.

Dernek Başkanı İlhami Kaplan, tüzüğe eklenen bir maddeyle dernekte son başkanlığı olduğunu açıkladı. Tüm üyelerin oy birliği ile İlhami Kaplan yeniden Dernek Başkanlığına seçildi.

Nazım Hikmet Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantı divan başkanlığının oluşumu ile başladı. Divan Başkanlığına Av. Bora Terzioğlu, Başkan Vekilliğine Bülent Erol, Yazman üye olarak ta Ercan Altun oy birliği ile getirildi. Yönetim kurulu faaliyet raporları,

denetim kurulu faaliyet raporları okunup görüşüldü. Gelir ve gider hesap özeti paylaşıldı. KONYSİAD’ın denetlenmesi sonucunda ortaya çıkan sorumlulukların 5253 sayılı Dernekler Kanunu çerçevesinde değerlendirilmesi üzerine denetim sonucunda herhangi bir olumsuzluk tespit edilmedi.

Toplantıda Dernek Yönetim Kurulu’nun görevlerini tam ve eksiksiz yerine getirdiği kanaatine varıldı.

Tüzük değişikliği kararına ilişkin konuşan KONYSİAD Dernek Başkanı İlhami Kaplan, tüzüğe yönelik üyelerin onayıyla dernek üyeliğinde 20 yılı dolduran ve 65 yaşını geçen üyelerin sadece seçme hakkı olup seçilme hakkı olmadığı yönünde madde eklendiğini ve

daha genç üyelerin dernekte aktif görev almaları adına bu kararı aldıklarını açıkladı. Kaplan, açıklamaya ilişkin “Bu kararla aslında bir yandan kendi kendimi emekliye ayırmış oluyorum. Böylelikle bu son görevim olmuş olacak. Bu konuda hepinizden destek bekliyorum” dedi. 

‘Hesapverebilirlik Önemli’

Ayrıca Kaplan, KONYSİAD’ın, yönetimin hesapverebilirliğin olması açısından biz denetim kurulunu 6 aylık yapıldığını, tüzük gereği mali genelinin yapma zorunluluğunun kaldırıldığını ifade ederek, “Ancak biz KONYSİAD’ta kaldırmayıp her yıl yönetimin genel kurula hesap vermesinin daha doğru olmasını düşündük.

Bundan önceki süreçte kurucular, kurulun doğal üyesi idi. Anayasal hak gereği bundan sonra tüm üyelerin geçmiş dönem başkan hariç genel kurulda oylanması gerekiyor. Dolayısıyla burada 13 kişiden oluşacak Yüksek Danışma Kurulu kurarken buna dikkat etmemiz gerekiyor.

Yönetim kurulu İcra Kurulunda yardımcıları kaldırdık, bir başkanvekili, üç başkan yardımcısı bir genel sekreter, bir toplantı yönetmeni olarak uygun gördük. Komisyonlarımızın çok olmasından kaynaklı olarak AB projelerine ciddi anlamda yüklenmemiz gerekiyor.

Yönetim Kurulu olarak ayda bir defa olmak üzere biz bize toplantılar yapacağız. Amacımız, hepimizin iş geliştirmesi ve yeni projelerini açıklamasına yardımcı olmaktır” diye konuştu. Tüzük değişiklikleri oy birliğiyle kabul edildi.

Yeni yönetim, denetim, disiplin ve yüksek danışma kurulu üyeleri seçildi. Yeni bütçenin okundu ve oy birliğiyle kabul edildi.

‘Canımızı Acıtıyor’

Aidatlara yönelik İlhami Kaplan, şöyle konuştu, “Aidatlarımızı bin 250 TL’de sabit tuttuk. Yönetim kurulunda aldığımız kararlarla yılsonuna kadar yaptığımız bütçeleri devam ettireceğiz. Hayat şartları gün geçtikçe daha da zorlaşıyor. Birlik ve beraberliğimizi daha uzun süre devam ettirebilmek için bu düşüncedeyiz.

Bu düşünceyle aidatları yılbaşına kadar arttırmayacağız. İstifa eden üyelerin aidatlarının bir defaya mahsus silinmesi koşuluna ilişkin bu madde canımızı acıtıyor. Hepimiz iş insanıyız. Dolayısıyla yurt içinde ve yurt dışında çok büyük projelere imza atabiliriz. Buraya gelemeyebiliriz.

Gelemediğimiz süreçte de dernekle ilgili dondurma, ayrılma hakkımız var. Tüzüğümüzle ilgili, tüm borçlarını ödeyerek iş nedeniyle ayrılan arkadaşımız işini hallettikten sonra derneğe dönmek isterse ‘herhangi bir giriş aidatı ödemeksizin derneğe katılabilir’ maddesi var.

Antalya’daki derneklere baktığımızda derneğimizin aidat oranın uygun olduğunu görüyoruz. Herhangi bir hukuksal sorun ve benzeri durumlarda derneğimiz bütün kapılarını ardına kadar açıyor. Ben burada olduğum süreçte yürekten hepinizin desteğini aldığım için çok mutlu ve gururluyum.

Hepinize defalarca teşekkür ediyorum.”

 

Yönetim Kurulu Asil

İlhami Kaplan

Hanefi Demir

Cihan Taşkın

Gökçen Deveci

Alper Alveroğlu

Süleyman Tezcan

Derya Halil Kaya

Derya Avcıoğlu

Bahri Kaya

Etem Culfa

Deniz Kavazoğlu

Serkan Sürer

Onur Altınkan

Yönetim Kurulu Yedek:

Süleyman Kaplan

Mürsel Acar

Ozan Binboğa

Koray Korkut

Ercan Altun

Erkan Olcay

Kürşat Durmuş

İlyas Erdal

Ali Ünal

Birhan Sade

Denetleme Kurulu Asil:

Bahattin Ereş

Alpay Zorlu

Gökhan Öztürk

Murat Bilgiç

Aydın Vural

Denetleme Kurulu Yedek

Ali Buğrul

Sebih Çaylak

Uğur Açıkyol

Emin Etke

Disiplin Kurulu Asil:

Mehmet Küreşoğlu

Murat Gerdan

Ahmet Ünal

Tolga Minta

Burak Doğu

Disiplin Kurulu Yedek

Hilmi Süer

Abdülhalik Çekim

Ömer Çam

Metehan Erol

Yüksek Danışma Kurulu

Cem Günaltay 

Erhan Erdem

Osman Ayık

Feyzullah Arslan

Mert Berberoğlu

Hakan Gürcüoğlu

Zeki Özen

Nuri Ülker

Murat Kaan Binbir

Ali İhsan Sav

Özhan Sade

Can Çevik 

Mustafa Koç

yukarı çık
0
Paylaşım