Menu
RSS
Antalya Tarım Orman İş Başkanı Mücahit Başkan Genel Kurul’da Güven Tazeledi

Antalya Tarım Orman İş Başkanı Mücahit Başkan Gene…

Birleşik Kamu İş’e bağlı Tarım...

Antalya Kaş'ta Deprem!

Antalya Kaş'ta Deprem!

Antalya Kaş'ta 4.1 büyüklüğünd...

CHP 15. Kadın Kolları Olağan Kurultayı'nda Kadın Kolları Genel Başkanlığına Asu Kaya Seçildi

CHP 15. Kadın Kolları Olağan Kurultayı'nda Kadın K…

CHP 15. Kadın Kolları Olağan K...

Antalya'nın Sarısu Plajı Halkın Oldu

Antalya'nın Sarısu Plajı Halkın Oldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi'...

Muhasebeciler de Meydanlara İndi

Muhasebeciler de Meydanlara İndi

81 ilden gelen serbest muhaseb...

Prev Next

Antalya'nın Sarısu Plajı Halkın Oldu

Antalya'nın Sarısu Plajı Halkın Oldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin daha önce aldığı, ancak Bakanlık tarafından iptal edilen ihaleyi bir kez daha Antalya Büyükşehir Belediyesi kazandı.

İhaleye Konyaaltı Belediyesi ile Antalya Büyükşehir Belediyesi katıldı. Konyaaltı Belediyesi 25 milyon lira fiyat verirken, Antalya Büyükşehir Belediyesi verdiği rakamı açıklamadı. Ancak Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği rakamın Konyaaltı Belediyesi'nden daha yüksek olduğu öğrenildi.

Antalya Gündem Gazetesinin haberine göre; Daha önce Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Antalya'nın Liman Mahallesi'nde bulunan Sarısı Mesire Alanı için yapılan ihaleyi bir kez daha Antalya Büyükşehir Belediyesi kazandı.

Bu alanın 20 yıllığına kiralanması için 17 Mayıs 2024’te ihale açılmış ihaleye tek başına giren Antalya Büyükşehir Belediyesi 12 milyon 400 Bin TL karşılığı ihaeyi kazanmıştı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi konuya ilişkin daha önce buraya dava açmıştı. İhaleyi Antalya Büyükşehir Belediyesi ihaleyi kazanınca Orman Bakanlığı belediyeden davayı geri çekmesini istemişti.

Başkan Böcek, ihaleyi de almanın rahatlığı ile davayı geri çekmişti. Ancak daha sonra yeterli rekabet oluşmadığı gerekçesiyle ihale iptal edilmişti.

Haberin Videosu:

Davanın Geri Çekilmesi İstendi

İhaleyi aldığımız için sorunun çözüldüğü belirtilerek davayı geri çekmemiz istendi, kamu ve halkın yararı için davadan çekildik. Bugün ise kazandığımız söz konusu ihale, gerekli rekabet koşulu oluşmadığı bahanesiyle iptal edildi. 

Sarısu Mesire Alanı'nı siyasete alet eden, halkın hakkı olan bu çok değerli alanı, ihale bedelinden fazla bir ücretle kazanmamıza rağmen ihale iptaliyle halkın elinden alan, ihaleyi aldığımız için kazanacağımız davadan çekilmemizi talep ederek halka adeta tuzak kuran bu zihniyeti kınıyor,

yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı belirterek, Sarısu Mesire Alanı'nın gerçek sahibi olan halkımıza bu haksız durumu saygılarımızla bildiriyoruz." 

İhale Yeniden Yapıldı

Sarısu ile ilgili yeninden ihale yapıldı. İhaleye Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Konyaaltı Belediyesi katıldı. Konyaaltı Belediyesi 25 Milyon lira fiyat verirken, Büyükşehir Belediyesi'nin bu fiyatın üzerinde bir rakam verdiği öğrenildi.  Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan ihale 2 kır kahvesi,

2 kır lokantası, 3 spor tesisi, destek binası, 12 büfe+gölgelik, Giriş Kontrol Ünitesi konaklamasız olarak 20 yıllığına çıktı. İhaleyi bakanlığın onaylanıp onaylamayacağı ise merakla bekleniyor.

yukarı çık
0
Paylaşım