Menu
RSS

Kemer Sualtı Arkeolojisinde Bir Marka

Kemer Sualtı Arkeolojisinde Bir Marka

KETAV (Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı ) ile Kemer’de merkezi bulunan Selçuk Üniversitesi Sualtı Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından organize edilen ve bu yıl 15. İ gerçekleştirilen “Kemer Sualtı Günleri” kapanış ve ödül töreni Sherwood Club Kemer’de gerçekleştirildi.

Kapanış törenine dereceye giren Sualtı profesyonellerinin yanı sıra Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Selçuk Üniversitesi Sualtı Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Yrd.Doç.Dr. Hakan Öniz, KETAV ( Kemer Tanıtım Vakfı ) Başkanı Volkan Yorulmaz,KETAV Başkan Yardımcısı Ülkay Atmaca, İl Kültür Turizm Md. Yrd. İlknur Selçuk Köker, Kemer Sualtı Günlerinin isim babası ve kurucusu Aydın Aytuğ ile katılımcı ülkelerden 100’e yakın sualtı sevdalısı ve profesyonel katıldı.

Yrd. Doç.Dr. Hakan Öniz: Her Sene Bu Organizasyona Yenilikler Getiriyoruz

Selçuk Üniversitesi Sualtı Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Yrd. Doç.Dr. Hakan Öniz yaptığı konuşmasında, “ Ekinliğimiz bu sene sakin geçti. Dereceye girenleri ve burada bizler le olan tüm sualtı sevdalılarını yürekten kutluyorum.

Her sene bu organizasyona yenilikler getiriyoruz. Yaptığımız yenilikler festivalimizin bir parçası haline geliyor. Hem yarışmacılar tarafından hem bölge tarafından, hem turizmciler tarafından benimseniyor ve işin sonunda herkesin paylaştığı ve varlığından mutlu olduğu bir etkinliğe dönüştü.

Bu sene ülkemiz içerisinden çok sayıda katılımcı yer aldı. Bu senede her sene olduğu gibi video dalındaki sayımız daha da arttı. 15. Kemer Sualtı günlerini yalnızca sualtı fotoğraf ve video yarışmalarının yapıldığı bir yarışma olarak görmemek lazım.

15 yıldan bu yana sadece Avrupa’da Türkiye’de değil dünyada bir farkındalık oluşturuldu. Belki bugün haritada bugün Türkiye’nin yerini göstermeyecek olan insanlar Kemer diye bir yerin varlığını ve sualtı arkeolojisi ile ilgili akademik faaliyetlerin, deniz altı kültür medeniyetinin zenginliğinin yüksek derecede olduğunu biliyor. Bugün Kemer sualtı arkeolojisinde bir markadır” dedi.

KETAV Başkanı Yorulmaz: Bölgemiz Alternatif Turizm Ve Arkeolojik Zenginlik Açısından Oldukça Önemli Bir Bölge

KETAV Başkanı Volkan Yorulmaz mükemmel bir organizasyon ile Kemer’in adını dünyaya duyurmanın verdiği büyük bir keyfi yaşadıklarını belirterek dereceye girenleri kutladı.

Alternatif Turizmin ve Arkeolojik zenginliğimizin önemini vurgulayan Yorulmaz, “ Bölgemiz alternatif turizm ve arkeolojik zenginlik açısından oldukça önemli bir bölge.

KETAV olarak bizde bu konuda üzerimize düşen görevi yapmaya çalışıyor ve özelikle sualtı zenginliğimizi ortaya koymak için bu etkinliğe 15 yıldır destek veriyoruz ve bundan sonra da vermeye devam edeceğiz.

16. Festivalde görüşmek üzere dereceye girenleri kutluyor, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi

Dereceye girenlere ödülleri verilirken, ödül alan fotoğraf ve videolar katılımcılara gösterildi.

Nurdoğan Özkaya Sualtı Doğa Fotoğrafı Kategorisi

  1. Deniz Gökmen
  2. Mehtap Çiftçi
  3. İlker Acar

Jale İnan Sualtı Arkeoloji

  1. Mehtap Çiftçi
  2. İlker Acar

Emre Omur Su altı Doğa Video

  1. Feridun Bakırcı ( Denizde Yavaş Akan Zaman )
  2. Hakan Berat Demircan ( Doğa Video )

Ekrem Akurgal Sualtı Arkeoloji Video

  1. Mehtap Çiftçi
  2. Hakan Berat Demircan ( Arkeoloji Video )

Recep Dönmez Sulatı Canlı Model Fotoğraf

  1. 1.Dikan Ulusoy
  2. 2.Güney Dönmez

Haluk Cecan Sulatı Model Video

  1. Güney Dönmez
  2. Dilan Ulusoy

Eufo Gençlik ve Çervre Ödülü

  1. Kamran Kamaei 
yukarı çık
0
Paylaşım