Menu
RSS

İsmail Öz; Beni Yalanlayan Pazarcıya Cevabımdır

İsmail Öz; Beni Yalanlayan Pazarcıya Cevabımdır

Antalya Semt Pazarcıları Oda Başkanı İsmail Öz, kendisini sosyal medyada yalanlayan bir pazarcıya cevap yayınladı. Cevabında “Üzüldüğüm nokta bu atmasyonlara cabamız ile Gerçek Usulde Vergiden kurtulup benim yazışma ve raporlarımdan basit usulde vergiye geçirerek faydalanacak olan bazı pazarcıların senin bu paylaşımını beğenip paylaşanların durumu.

Bu kişiler için mücadele edip, uğraşıp bu vergiden faydalanacak olması” dedi.

İsmail Öz’ün Yanıtı Şöyle;

Beni Facebook’da aklı sıra yalanlayan kardeş! Aklı sıra pazarcıyı ve beni alaya almakta. Değerli pazarcım elinin altında internet var insanın aleni yaptığı iddiaları ve yalanları bir dakikada tuşlara basarak görüverir. Basit usulde yasa senin dediğin gibi 2013 yılında çıkmadı. Aşağıdaki tarihlerde çıktı.

Basit Usulde Vergilendirme

29.07.1998 tarih ve 23417 sayılı Mükerrer Resmi Gazetede yayımlanan 4369 sayılı Kanunla Gelir Vergisi Kanununda yer alan “Götürü usulde vergilendirme” esası kaldırılarak yerine “Basit usulde vergilendirme” esası getirilmiştir.

Basit Usulden Yararlanamayacak Olanlar

Gelir Vergisi Kanununun 51 inci maddesine göre aşağıda yazılı olanlar basit usulden yararlanamazlar:

51. Maddenin 11. Paragrafı Maliye Bakanlığınca teklif edilen ve Bakanlar Kurulunca kararlaştırılan iş grupları, sektörler, il ve ilçeler, büyükşehir belediyeleri dâhil olmak üzere il ve ilçelerin belediye sınırları (mücavir alanlar dâhil), belediyelerin nüfusları, yöreler itibariyle veya sabit bir işyerinde faaliyette bulunulup bulunulmadığına göre gerçek usulde vergilendirilmesi gerekli görülenler.

Demektedir. Ben ve ekibim o zamandan beri büyükşehir olan Antalya’mızda pazarcı esnafını 2014 yılına kadar Basit Usulde Vergiye tabi olmasını sağladık. Ayrıca Odamızın Olağan üstü kongresinde akıl hocalığını yaptığın başkan adayının 10.02.2016 tarihli MANŞET GAZETESİ demecinde.

“Benim Basit Usulde vergiyi geri getireceğim vaadim VE İDDİAMA cevabında. “ BU İDDİAMIN GERÇEK DIŞI OLDUĞU, Federasyonun bakanlık düzeyinde girişim yaptığı fakat GERÇEK USULDE VERGİNİN devam ettiği, benim bu vaadimin UYANIKLIK olduğu ve PAZARCININ BUNA KANMAMASI GEREKTİĞİNİ” 3 ay öncesi başkan olan ve senin akıl hocalığını yaptığın başkan adayı demeç vermiştir.

Tabi birde 1.5 yıldır sizinle desteğinizle uğraşıldığını söylemektesin. Bu süre içerisinde başkan yardımcısı olduğun sebzeciler Odasının yazdığı bir yazı yâda rapor varsa, kime ne zam yazdığın ile ilgili paylaşırsan sevinirim.

Üzüldüğüm nokta bu atmasyonlara cabamız ile Gerçek Usulde Vergiden kurtulup BENİM YAZIŞMA ve RAPORLARIMDAN Basit Usulde Vergiye geçirerek faydalanacak olan bazı pazarcıların senin bu PAYLAŞIMINI beğenip paylaşanların durumu.

Bu kişiler için mücadele edip, uğraşıp bu vergiden faydalanacak olması. Tüm pazarcım bu konu ile ilgili maliye ye sorarak ya da internetten bu konuları araştırabileceği dileği ile pazarcılarıma bol kazan ve mutlu aile yaşantısı dileği ile Beraat Kandillerini Kutlarım”.

yukarı çık
0
Paylaşım