Menu
RSS
Antalya Valiliğinden Manavgat’ta Yaşanan Felaket Hakkında Bilgi Verildi

Antalya Valiliğinden Manavgat’ta Yaşanan Felaket H…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nü...

Büyükşehir Ekipleri Manavgat’ta Vatandaşın Yanında

Büyükşehir Ekipleri Manavgat’ta Vatandaşın Yanında

Antalya’nın Manavgat ilçesinde...

CHP Antalya İl Başkanı Kamacı: Tek Adam Rejiminin Yereldeki Uzantısı; Utanmadan İftira Atıyorsunuz

CHP Antalya İl Başkanı Kamacı: Tek Adam Rejiminin …

CHP Antalya İl Başkanı Nail Ka...

TKP: Maraş Katliamı Bu Düzenin Açık Yüzüdür

TKP: Maraş Katliamı Bu Düzenin Açık Yüzüdür

Türkiye Komünist Partisi (TKP)...

Halkın Eğitiminden Tasarruf Olmaz

Halkın Eğitiminden Tasarruf Olmaz

Haberi okuyunca donup kaldım. ...

Muratpaşa CHP İlçe Başkanı Kıran: CHP Belediyelere Haciz Kıskacı Düpedüz Faşizmdir!

Muratpaşa CHP İlçe Başkanı Kıran: CHP Belediyelere…

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Can...

Sahim Sen: Asgari Ücretin Belirlenmesinde İnsan Onuru Ve Yaşam Kalitesi Öncelikli Olmalı!

Sahim Sen: Asgari Ücretin Belirlenmesinde İnsan On…

Türkiye’nin en önemli gündem m...

Kızılarık Mahallesi Halkı: Mahalle Bizim, Ev Bizim, Direneceğiz

Kızılarık Mahallesi Halkı: Mahalle Bizim, Ev Bizim…

Kızılıarık Mahallesi halkı evl...

Antalya’nın Kaotik Ulaşımı

Antalya’nın Kaotik Ulaşımı

Antalya’da’’ kent içi trafik p...

Prev Next

Henley & Partners Türkiye Direktörü Burak Demirel’den Antalya'da İş İnsanlarına Seminer

Henley & Partners Türkiye Direktörü Burak Demirel’den Antalya'da İş İnsanlarına Seminer

Yatırım yoluyla oturum ve vatandaşlık hizmetleri alanında hizmet veren uluslararası danışmanlık firması Henley & Partners,

Antalya'da bulunan iş insanlarına ve yatırımcılara yönelik bir seminer gerçekleştirdi. Seminer öncesinde basın toplantısı düzenleyen Henley & Partners Türkiye Direktörü Burak Demirel, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Gayrimenkul alımıyla kendi sektörlerinin çok karıştırıldığını belirten Demirel, yatırımcı göç sektörünün farklı olduğunu söyleyerek, yatırımcı göç sektörünün yıllık büyüklüğünün yaklaşık 30 milyar dolar olduğunu bildirdi. Yatırımcı göç programlarının tasarlanması konusunda

devletlere danışmanlık yaptıklarını belirten Demirel, dünyanın en varlıklı ailelerinden müşterileri olduğunu açıkladı. Bugüne kadar 15’ten fazla ülkeye danışmanlık verdiklerini kaydeden Demirel, Arap Baharı ve pandeminin sektörlerinin kaderini değiştirdiğini dile getirdi.

Arap Baharı’ndan sonra gelişmekte olan ülkelerden gelişmiş ülkelere doğru göçün başladığını ifade eden Demirel, pandemide pasaportun gücünün zayıfladığına ve ülkelere girişlerin zorlaştığına işaret etti. İnsanların bundan dolayı vatandaşlığın önemini anladığını,

vatandaşlık ve oturum programlarına başvuruların arttığını kaydetti.

Yatırım yoluyla oturum ve yatırım yoluyla vatandaşlık konularının birbirine çok fazla karıştırıldığını dile getiren Demirel, ikisinin birbirinden farklı olduğunun altını çizdi. Mülk satın alma ile vatandaşlık ve oturum planlamanın da birbirinden farklı konular olduğunu kaydeden Demirel,

“Uluslararası gayrimenkul yatırımcısı olmak farklı, yatırım yoluyla oturum ve vatandaşlık planlamak farklı. Kesiştiği noktalar var ama farklı” dedi.

Türkiye’de vatandaşlık programının 2017 yılında başladığını hatırlatan Demirel, “Türkiye’de mülk alarak vatandaşlık programı var. Direkt serbest piyasadan gayrimenkul satın aldığınızda vatandaşlık elde edebiliyorsunuz. Dünyada bunun hiçbir ülkede örneği yok.

Diğer ülkeler mülk aldığınızda daha çok oturum veriyor. İspanya, Yunanistan, Portekiz’de mülk alarak oturum alabiliyordunuz ama artık kapattılar” diye konuştu. Ülkelerin vatandaşlık konusunda bağış aldıklarını kaydeden Demirel, devlet onaylı projelerin sayesinde de vatandaşlık alınabildiğini ifade etti.

Malta’daki vatandaşlık sürecini anlatan Demirel, “Yaklaşık olarak minimum 600 bin Euro bağış miktarı ve 3 yıllık oturum süreci var. Bunları tamamladıktan sonra vatandaşlığa başvurabiliyorsunuz. Ya da bağış miktarını 750 bin Euro’ya çıkararak 1 yıl oturumdan sonra vatandaşlığa geçme imkanı var” açıklamasında bulundu.

Dünyada başka bir örneği olmayan Türkiye’deki mülk alımıyla vatandaşlık verilmesi uygulamasının yanlış olduğunu ileri süren Demirel, “Türkiye’de serbest mülk alarak verilen vatandaşlığın kapatılması gerekiyor. Bunun yerine kalıcı, sürdürülebilir yatırımların gelmesi lazım.

Daha fazla devlet onaylı turizm projelerine verilmeli şeklinde önerilerde bulunuyoruz. Türkiye’ye gelen yabancıların kalitesinin artırılması ve daha sürdürülebilir kalıcı yatırımlar yapması gerekiyor. Çünkü, bu insanlar vatandaş olduktan sonra devlete bir yük.

Vatandaşlık haklarından faydalanıyorlar. Bizde geliyor bir mülk alıyor. Mülkle birlikte vatandaşlığa başvuruyor. Vatandaşlık için 3 yıl önce ev alan birisi satabiliyor. Hem kâr ediyor birde vatandaşlık almış oluyor. Özellikle pandemiden önce mülk alanlar, çok büyük kâr etti.

Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir mekanizma yok” şeklinde konuştu. Yabancı yatırımcının muhakkak gelmesi gerektiğini söyleyen Demirel, doğru yerlere, istihdam yaratan projelere, kalıcı ve sürdürülebilir yatırımlara yönlendirilmeleri gerektiğini vurguladı.

Raporlar yayınladıklarını da belirten Demirel, servet göçü raporunda 100 milyon dolardan fazla varlığı bulunan ve milyarder ailelerin fiziksel olarak bir ülkeden başka bir ülkeye göç hareketlerini ele aldıklarını söyledi. Şuanda dünyada en çok varlıklı insanların vatandaşlık alarak

taşındığı ülkenin Birleşik Arap Emirlikleri olduğunu bildiren Demirel, 2024 yılında 6 bin 700 varlıklı ailenin taşınmasının beklendiğini açıkladı. İkinci sırada ABD’nin bulunduğunu belirten Demirel, üçüncü sırayı Singapur’un aldığını dile getirdi. En çok göç veren ülkeleri ise sırasıyla Çin,

İngiltere ve Hindistan olarak açıkladı. Demirel, gidenlerle gelenler birbirinden çıkarıldığında, Türkiye’ye geçen yıl fazladan 300 varlıklı ailenin taşındığını, bu yıl ise 100 ailenin taşınmasının beklendiğini söyledi.

yukarı çık
0
Paylaşım