Menu
RSS

Geleneksel Çocuk Oyunları Finalleri İçin Geri Sayım Başladı

Geleneksel Çocuk Oyunları Finalleri İçin Geri Sayım Başladı

Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonluğunda gerçekleştirilen 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı “Geleneksel Çocuk Oyunları” finalleri için geri sayım başladı.

15 Mart 2016 tarihinde başlayıp Antalya ve ilçelerinden 1026 okulun 2-3-4-5-9. Sınıflarında öğrenim gören 60 bin 60 öğrencinin Yakan top, tombik, yağ satarım bal satarım, mendil kapmaca oyunlarına katılımıyla devam eden “Geleneksel Çocuk Oyunları” finali 09 Mayıs 2016 Pazartesi günü saat 10:30’da Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Zeytinköy 100.Yıl Spor Tesisleri 2 No’lu sahasında gerçekleşecek.

Çocukları oyun üzerinde geçmiş ve gelecek arasında bağ oluşturarak unutulmaya yüz tutmuş oyunları tekrar gün yüzüne çıkarmak amacında  “Geleneksel Çocuk Oyunları’nın” düzenlendiğini belirten Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç.Dr.Burhanettin Hacıcaferoğlu,

“Aynı zamanda Geleneksel Çocuk oyunlarında çocukların oyun içinde liderlik kurallarına uyma, paylaşmayı bilme, zamanı verimli kullanma zihinsel ve fiziksel beceriler kazanma ve sporla tanışıp kötü alışkanlıklardan uzak durup daha çok sosyalleştiğini söyledi.

Hacıcaferoğlu ayrıca, 09 Mayıs 2016 Pazartesi günü gerçekleştirilecek “Geleneksel Çocuk Oyunları” Finallerine katılacak tüm okullara başarıla diledi.

yukarı çık
0
Paylaşım