Menu
RSS

Dünya Gümrük Gününde Vali Türker’e Ziyaret

  • Yazan 
Dünya Gümrük Gününde Vali Türker’e Ziyaret

Batı Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Heyeti’nden Vali Muammer Türker’e Ziyaret. Vali Muammer Türker, 26 Ocak Dünya Gümrük Günü dolayısıyla gelen heyeti makamında kabul etti. 26 Ocak Dünya Gümrük Günü dolayısıyla,

Batı Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Ragibe Coşkun, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Denetim Birimi Başkanı Osman Çanşalı ve beraberindeki heyetle birlikte Vali Muammer Türker’i makamında ziyaret etti.

Antalya’nın ikisi hava ve beşi deniz olmak üzere 7 adet limana sahip olduğunun ve Antalya’yı her yıl 12 milyonun üzerinde yabancının ziyaret ettiğinin altını çizen Vali Türker, Gümrük ve Ticaret Müdürlüğü’nün önemine değinerek, gelen heyetin 26 Ocak Dünya Gümrük Günü’nü kutladı.

Vali Türker’e teşekkür eden Bölge Müdürü Coşkun da, Dünya Gümrük Örgütü’nün “Gümrük İşbirliği Konseyi” olarak ilk toplantısını gerçekleştirdiği 26 Ocak 1953 tarihinden esinlenerek, her yıl 26 Ocak gününü Dünya Gümrük Günü olarak ilan ettiğini ifade etti.

Her yıl 26 Ocakta Dünya Gümrük Örgütü üyesi ülkelerce uluslararası kutlanan Dünya Gümrük Günü için farklı temalar kullanıldığının altını çizen Bölge Müdürü Coşkun, 2016 yılı ve özellikle 26 Ocak Dünya Gümrük Günü için “Dijital Gümrükler: Gittikçe artan Katılım” temasının belirlendiğini anlattı.

yukarı çık
0
Paylaşım