Menu
RSS

DSİ Heyeti Aksu Çayı İnşaatında İncelemede Bulundu

DSİ Heyeti Aksu Çayı İnşaatında İncelemede Bulundu

DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, DSİ Genel Müdürlüğü Müfettişlerinden İsmail Hakkı Ertekin, Ayhan Taşkın, Müfettiş Yardımcısı Fuat Kazım Şener, Bölge Müdür Yardımcısı Köksal Buğra Çelik ve Şube Müdürleri ile birlikte Aksu Çayında devam eden taşkın koruma inşaat alanlarında incelemede bulundular.

İncelemelerinin ardından Aksu Çayı şantiyesine geçen DSİ Bölge Müdürü Turkay Özgür ve beraberinde ki heyet işin seviyesi hakkında ilgililerden bilgi aldı.

İnceleme ve şantiye ziyareti sonrası açıklama yapan Bölge Müdürü Özgür; Bugün Sayın Müfettişlerimiz ve ekibimiz ile birlikte Aksu Çayı taşkın koruma inşaat alanlarında incelemelerde bulunduk.

Islah çalışmalarında; sağ sahil km: 3+000 ile km: 13+000 arasında sedde imalatları tamamlanmış olup, taş tahkimat çalışmaları devam etmektedir.

Sol sahilde, ise km: 6+000~2+800 arasında kazı, dolgu ve sedde çalışmalarına devam edilmektedir.

Diğer taraftan Kundu, Soğucaksu, Tehnelli, Boztepe (km: 8+800.00) köprüleri tamamlanmış olup, km: 33+260’daki Güloluk köprüsünün yapımı devam etmektedir.

Aksu Çayı Islah çalışmalarımızda kazının %72’si, dolgunun % 60’ı ve taş tahkimat işinin de %50’si tamamlanmıştır. İnşaatı devam eden işin genel fiziki gerçekleşmesi %79’dur.

Aksu Çayı Toplulaştırma Çalışmalarında da 28 Köyün blok planları hazırlanmış olup, hazırlanan parselasyon planlarının 23 köy (mahalle) de 1. askı işlemleri tamamlanmış olup, bu 23 köyün 17 sinde 2. askı parselasyon planlarının askı aşaması bitmiştir.

5 mahallede ise 1. Askı parselasyon planları yapım aşamasındadır. Çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ’dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım