Menu
RSS

CHP Vekil Adayı Taşdemir: Canlarımızın Sesi Olacağım

CHP Vekil Adayı Taşdemir: Canlarımızın Sesi Olacağım

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 28. Dönem Antalya Milletvekili Adayı Hasan Ercüment Taşdemir, Antalya Elbistan Yöresi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.

Taşdemir, “Özgürlük için Kılıçdaroğlu diyoruz. Tünele girmeden önceki son çıkıştayız. Cumhuriyetimizi fabrika ayarlarına geliştirerek geri döndüreceğiz ve Mustafa Kemal Atatürk’ün bize gösterdiği o ideolojiden sapmayacağız” dedi.

14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine az bir zaman kala Cumhuriyet Halk Partisi 28. dönem milletvekilleri adayları sokağın nabzını tutmaya başladı. Partilerin aday tanıtımının ardından Antalya milletvekili adayları seçim çalışmalarına derneklerden başladı.

İlk ziyaretini Antalya Elbistan Yöresi Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 28. Dönem Antalya Milletvekili Adayı Hasan Ercüment Taşdemir, Elbistan, çevre ilçe ve köylerde yaşanan depremle ilgili, “Biz canlarımızın yanına geldik.

6 Şubat’taki depremden sonra 3’üncü gün yardım konvoyuyla o bölgeye ulaştık. Nurhak’ta, Elbistan’da, Pazarcık’ta, Malatya’da, Doğanşehir ve belirli bölgelerdeki alevilerin yoğunlukta yaşadığı yerlere yardımın gitmediğini gördük. İnsanların mağduriyetini çok yakından gördük.

Biz burada minibüslerle o bölgelere gittik ve o bölgedeki canlarımıza yetişmeye çalıştık.  Bu hükümetin bu zihniyetini değiştirmek için biz buradayız. 15 Mayıs’ta seçildikten sonra ilk mecliste vereceğim soru önergesi bu yönde olacak” diyerek derneklerin her zaman yanlarında olacakları sözünü verdi.

“Canlarımızın Sesi Olacağım”

1972 Tunceli doğumlu olduğunu ve 1989 yılından beri Antalya’da ikamet ettiğini söyleyen Taşdemir, “Cumhuriyet Halk Partisi 28. dönem 8’inci sıradan milletvekili adayıyım. Eğer seçilirsem bizim canlarımızın meclisteki sesi olacağım. Antalya’da 80 yıl sonra ilk defa bir Alevi

bu sıralamanın içinde seçilebilecek bir yere gelebildi. Biz şu anda ilkleri yaşıyoruz. Genel başkanımızı 13. Cumhurbaşkanı yaptıktan sonra 360 milletvekilini de bulacağız. Parlamenter demokrasiye geçeceğiz. Artık Aleviler ikinci sınıf vatandaş olarak görülmeyecek. Biz artık masanın diğer tarafında oturacağız” diye konuştu.

“Tünele Girmeden Önceki Son Çıkış”

Taşdemir konuşmasının devamında, “Özgürlük için, Refah için, ekonomik bağımsızlığınız ve yeni bir düzen için Kılıçdaroğlu diyoruz. Kılıçdaroğlu 13. Cumhurbaşkanı olmadıktan sonra, biz ne yaparsak yapalım, önümüzde büyük bir karanlık var. Tünele girmeden önceki son çıkıştayız.

Bu çıkışı iyi değerlendireceğiz cumhuriyetimizi fabrika ayarlarına geliştirerek geri döndüreceğiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün bize gösterdiği o ideolojiden sapmayacağız. Bu yüzden ben Cumhuriyet Halk Partisi 8’inci sıra milletvekili adayı olarak 14 Mayıs’ta milletvekili olarak

meclise gittiğim zaman buradaki bütün canlarımızla birlikte gideceğim” ifadesini kullandı.

“Bizi Bağrına Bastılar”

Seçim çalışmalarına derneklerden başladığını söyleyen Taşdemir, “İlk ziyaretimizi Elbistanlılar derneğine yaptık. Burası bizi bağrına bastı” diyerek seçimle ilgili şunları söyledi: “Bir oy Kılıçdaroğlu’na bir oy başka partiye değil, bir oy Cumhuriyet Halk Partisi’ne.

Çünkü bizim kurtuluşumuz Cumhuriyet Halk Partisi’nde. Bazı gençlerimiz başka partilerin isimlerini dillendiriyorlar ama bu seçim o seçim değil. Biz gelip de barajları kaldırdığımız zaman bir sonraki seçimde başka partiler 50-60 vekil çıkartacaktır ve hiçbir sıkıntı olmayacak.

Ama bu seçim o seçim değil. Bu seçim Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar olduğu bir seçim. İktidarı yakalamışız ve 14 Mayıs’a kadar götüreceğiz. Mayıs’ın 15’inde iktidarı da yakalayacağız. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu da 13’üncü Cumhurbaşkanı yapacağız ve Çankaya Köşkü’ne göndereceğiz” dedi.

“Kılıçdaroğlu Söz Verdi”

Antalya Elbistan Yöresi Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Özipek ise, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen büyük depremde, Elbistan’ın yerle bir olduğunu, Elbistan, çevre ilçe ve köylerde çok kayıplar verdiklerini söyledi.

Elbistan’ın düzelmesinin uzun zaman alacağını dile getiren Başkan Özipek, “Kemal Kılıcdaroğlu söz verdi. Yıkılan evlerin yerine depremzedelerden para almadan yenilerini yapacak. Bunu Kılıçdaroğlu’nun yapacağına inanıyoruz. Yolunuz açık olsun” dedi.

“İnsanımız Yardımı İyi Biliyor”

Dernek olarak üye aidatlarıyla ayakta durduklarını söyleyen Başkan Özipek konuşmasının devamında, “Üyelerimizin çoğu da emekli. Şu anda 161 aktif üyemiz var. Dernek binamız kira. Dostlarımız, üyelerimiz, iş adamlarımız sayesinde, bazen de kendimizden fedakarlık yaparak bu topluluğu dağıtmayıp

derneğimizi ayakta tutmaya ve yaşatmaya çalışıyoruz. Emeklilerimiz, aldığı maaşı harcamadan derneğimize veriyor ve ikinci aidatını ödemeye kalkıyor. Bizim insanlarımız hakikaten imece usulünü ve yardımı çok iyi biliyorlar. Bizde kültürümüzü yaşatmaya çalışıyoruz” diyerek

derneklerden yüzde 20 stopajın kaldırılmasını ve belediyelerin derneklere özel yerler tesis etmesini talep etti. Ziyarette Taşdemir’e sıkıntılarını ve sorunlarını dile getiren üyeler, seçimlerden sonra derneklerin görmezden gelinmemesini ve unutulmamasını istedi.

yukarı çık
0
Paylaşım