Menu
RSS

CHP Manavgat Kültür Ve Turizm Bakanlığı’na Bağlı Ilıca Halk Plajı’nda Alınan Ücretlere Dikkat Çekti

CHP Manavgat Kültür Ve Turizm Bakanlığı’na Bağlı Ilıca Halk Plajı’nda Alınan Ücretlere Dikkat Çekti

CHP Milletvekili Aykut Kaya, Manavgat Ilıca Mahallesi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Ilıca Halk Plajı’nda ücret tahsil edildiği iddiaları üzerine

Cumhuriyet Halk Partisi Manavgat İlçe Örgütü ve vatandaşlarla birlikte basın açıklaması yaptı.

Bir tatil günü ve havanın çok sıcak olmasına rağmen basın toplantısına katılım oldukça yoğundu. Parti yöneticilerinin dışında sorunlardan muzdarip vatandaşların da katılım sağladığı açık hava toplantısında ilk sözü alan CHP İlçe Bakanı Oykun Başar; Turizm ve Kültür Bakanlığı’nın işletmesinde olan

Ilıca Halk Plajına girişin ücretsiz ama çıkışın ücretli olduğunu ironik bir dille anlattı.

Kültür Bakanlığı’nın Ilıca Mahallesinde yaptığı, adı ücretsiz ama kendi ücretli olan halk plajı için buradayız. Burada ücretsiz yazıyor ama maalesef ki otopark ücreti 50 lira ve içerideki bir tane şezlong 130 lira. Bu devirde sormak istiyorum; bu gerçekten de kaç kişi,

bu halk dediğimiz kaç kişi buraya gelebilecek? Böyle bir ortamda gerçekten de bu çok haksız bir durum oluyor Ilıcalılar için özellikle”

Kaya, “Turizm Şirket Mantığıyla Yönetiliyor”

“Ilıcalı hemşerilerimizin bizlere aktardığı bir sorunu sizlerle paylaşmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yapmış olduğu adı ücretsiz kendisi ücretli olan Halk Plajı’nın önünde bu sorunu sizlerle paylaşmak istedik. Gördüğünüz gibi arkamdaki tabelada Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı

Ilıca ücretsiz Halk Plajı yazmakta. Kendim de bizzat geldim, tatbik ettim girişte 50 TL bir otopark ücreti vererek giriyorsunuz ve şezlong başına biraz önce de İlçe Başkanımızın ifade ettiği gibi 130 TL ücret ödemek zorundasınız.

Dört kişilik bir aile buraya geldiğinde ilk adımda 570 TL ücret ödemek zorunda. Şimdi sizlere sormak istiyorum buranın adı ücretsiz halk plajı mıdır?

Bakın biz CHP olarak Antalya’mızın iyiliğine, menfaatine olacak bütün projeleri destekleriz. Antalya’mız yüce Allah’ın bahşettiği birçok doğal güzelliklere sahip yerli ve yabancı milyonlarca misafiri ağırlayan güzide bir şehrimizdir.

Antalyalı hemşerilerimizde en az bu yerli ve yabancı misafirler kadar buranın doğal güzelliklerini deneyimlemek en az onlar kadar haklarıdır. Aynı zamanda Antalya’mızda farklı gelir guruplarında yaşayan vatandaşlarımız bulunmakta.

Dolayısıyla sosyal adaleti tesis etmek üzere ücretsiz halk plajlarının yapılması doğru adımlardır. Fakat hükümet her alanda olduğu gibi burada da uygulamada sınıfta kalmıştır. Bakın 400-500 TL’ler bazıları için anlamsız meblağlar olabilir.

Fakat ülkemizin içinden geçtiği gerçeğinde çok farklı olduğunu hepimiz biliyoruz. Bakın emeklilerimiz bırakın ayın sonunu ayın ortasını getiremiyorlar. Asgari ücretlilerimiz asgari bir hayat yaşamak zorunda kalmışlardır. Birçok vatandaşımız ayın ortasını getiremezken

buraya geldiklerinde ödeyecekleri 400-500 TL onlar için çok büyük meblağlar olacaktır. Dolayısıyla siz bu ücretleri vatandaşımızdan talep ediyorsanız buranın ismini halk plajı koyamazsınız.

Antalya’mız sadece turizm gelirlerinde ülke ekonomisine ciddi katkılar sunan bir şehrimiz. Sadece bu faydasından bile Antalyalı hemşerilerimizin Kültür ve Turizm Bakanlığının yaptığı bu plajdan ömür boyu yararlanmaları gerekmektedir.

Bizim Manavgat Belediyemizin hizmet verdiği halk plajları var. Orada çok başarılı bir şekilde vatandaşlarımıza hizmet vermektedirler. 20 ila 30 Tl arasında şezlong ücretleri alınmaktadır.”

yukarı çık
0
Paylaşım