Menu
RSS

CHP Kepez İlçe Başkan Adayı Halil Yurtsever: Biz CHP’den Ne Bekliyoruz? CHP Bizden Ne Bekliyor?

CHP Kepez İlçe Başkan Adayı Halil Yurtsever: Biz CHP’den Ne Bekliyoruz? CHP Bizden Ne Bekliyor?

CHP Kepez İlçe Başkan Adayı Halil Yurtsever Kaktüs Medya7ya yaptığı açıklamada “13.Cumhurbaşkanlığı ve TBMM milletvekilliği seçimlerini geride bıraktık.

Birçok şaibesi ile, eğrisi, doğrusu, hatası eksiğiyle bu seçimleri kazanamadık, kısaca kaybettik!” dedi.

CHP Kepez İlçe Başkan Adayı Halil Yurtsever neden aday olduğunu ise şöyle açıkladı:

“Hiçbir mazeretin arkasına saklanmadan, CHP’nin bizden beklentisini ve bizim CHP’den beklentilerini maddeler halinde sıralamak ve bu bağlamda CHP Kepez İlçe Başkanlığına neden aday olduğumu kısa kısa açıklamak istiyorum. 

Türkiye Cumhuriyeti 100.yılında tarihinin en ağır koşullarını yaşıyor. Açlık, yoksulluk, yolsuzluk ve yalan tarihte hiç bu kadar zirve yapmamıştı., yasama, yürütme ve yarı kısaca devlet kurumları tek adama bağlanmıştır. İnsanlarımız geleceğe umutla bakamıyor,

başta eğitimli insanlarımız beyin göçü yoluyla ülkeyi terk ediyorlar. Hukuk devleti işlemiyor, insanlar yarınlarından endişe ediyorlar. 

Kısacası aynen Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe hitabesindeki gibi bir durumla karşı karşıyayız. İşte bizler CHP tabanından gelen Dip dalga ve emekçi hareketi olarak bu şartlarda dahi umudumuzu koruyor ve yüksek tutuyoruz.Gençlik kollarından ve sivil toplum hareketinden biriktirdiğimiz bilgi,

görgü, tecrübe ile artık İlçemizde söz, karar ve yetkinin tabanın olması gerektiği bilinciyle yönetime talip olduk. 

Bilindiği gibi 8 ay sonra yerel yönetim seçimleri var ve bizler artık tamamen bu seçimle odaklandık. Bu seçimde CHP elindeki büyükşehir sayısını artırarak yeniden halkın gönlünde taht kuracaktır. 

Ancak; ilkelerimiz şunlar olmalıdır!

1-CHP yönetimi tepeden tabana yenilenmelidir, 

2-Belediye Başkan ve meclis üyesi adaylarını o yerde yaşayan partili tüm üyeler seçmelidir! Kısaca her alanda önseçim olmalıdır!

3-Parti tüzüğü, programı geniş katılımla yenilenmelidir. Program ve tüzükte evrensel sosyal demokrat ilkeler yer almalıdır. 

4-Temiz toplumu yaratmanın yolu, temiz siyasetten, temiz siyaseti yaratmanın yolu da Temiz partiden geçmektedir. Yenilenmeyi, arınmayı, temizlenmeyi örgüt, parti iradesi aşağıdan yukarıya belirlemelidir. 

5-Demokratik siyaset ülke sorunlarının tümünün geniş katılımlarla tartışıldığı ve karara bağlandığı bir işleve sahip olmalıdır. 

İşte ben ve arkadaşlarım bu işlevi hayata geçirmek, temiz siyaset yaparak, sol ve sosyal demokrat değerlere sahip çıkarak CHP Kepez İlçe yönetimine talip olduk. 

Umuyoruz ve diliyoruz ki toplumu iliklerine kadar sarmış olan bu kirli siyaset sarmalını söküp atacağız. 

Değiştirilmeye çalışılsa da genleriyle oynansa da CHP tabanı, hala solcudur. Sosyal Demokrat İdeolojiye gönülden bağlı, diri ve yurtsever ve devrimcidir!  Laik, demokratik, sosyal, hukuk devletine, emeğin en yüce değer olduğuna, adil paylaşıma ve barışın yaşamın en önemli niteliği olduğu ilkelerine eskisinden daha fazla bağlı durumdadır.

Yerel yönetim adayları, yerel üyelerce seçildiğinde CHP’nin Türkiye’deki kazanma gücü atağa kalkacaktır. Bunu gerçekleştirecek liyakat sahibi kadrolar CHP içinde zaten vardır. Biz CHP’nin emekçileri ve dip dalgasıyız! Üyenin vicdanıyız, onurlu yüreklerinin sesiyiz!

Haklıyız, kazanacağız. Söz, yetki karar, iktidar halka ait olacak,

Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek, bu mücadele bitmeyecek!” 

yukarı çık
0
Paylaşım