Menu
RSS

CHP Kaş İlçe Başkanlığı: Kaş Belediyesi Bir Mirasyedi Tavrıyla Elindeki Değerli Mülkleri Satışa Çıkarıyor

CHP Kaş İlçe Başkanlığı: Kaş Belediyesi Bir Mirasyedi Tavrıyla Elindeki Değerli Mülkleri Satışa Çıkarıyor

CHP Kaş İlçe Başkanlığı sosyal medya hesabından, Kaş Belediyesi’nin Patara’daki değerli arsaları satışa çıkarmasına tepki göstererek

“Kaş Belediyesi kötü yönetilmektedir ve bunun sonucunda da bir MİRASYEDİ tavrıyla elindeki değerli mülkleri satışa çıkarmaktadır” dediler.

CHP Kaş İlçe Başkanlığı tarafından konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

“Sevgili halkımız,

Kaş Belediyesi, Büyükşehir yasası ile Belediyeye intikal eden, Patara (Gelemiş) halkının köy tüzel kişiliği mülkleri arasında olan arsalardan iki parsel toplam 7,744 m2 arsayı satışa çıkarıyor.

Bu arsaların satış kararı Kaş Belediye Meclisinde oylanırken itiraz ettiğimiz gibi yarınki satışa da itiraz ediyoruz! Neden mi?

*Bu arsalar kamunun ortak malıdır, satılmamalıdır.

Büyükşehir yasasından geri dönülmesi, köy tüzel kişiliklerinin ve mülklerinin iade edilmesi halihazırda tartışılan bir konudur ve yasada yeni düzenlemeler yapılması olası görünmektedir.

Dolayısıyla bu arsalar Kaş Belediyesine emanettir. Emanetin bu şekilde elden çıkarılması etik değildir.

*Zaten yoğun yapılaşma baskısı altında olan Patara yamaçları bu satışla birlikte 2. Konut olarak kullanılacak yapı yoğunluğu Belediye eliyle artırılmış olacaktır.

*Patara her bakımdan bir dünya mirasıdır; söz konusu arsalar Arkeolojik ve Doğal Sit alanına komşudur, Özel Çevre Koruma alanı içindedir. Eğer bu eşsiz kamu arazisi değerlendirilecekse yine halka hizmet edecek kültürel veya bilimsel amaçlar için kullanılmak üzere elde tutulmalıdır.

Buraya ileride arkeoloji veya doğal alanlar araştırmalarında çalışacak bilim insanlarının çalışma alanları olarak düzenlenebilir.

Kaş Belediyesi bu arsaları neden ısrarlar satmak istiyor?

Çünkü bütçesinden yaptığı hesapsız harcamalar nedeniyle borç içindedir ve ödeme güçlüğüne düşmüştür. Söz konusu bütçe açığı Patara gibi değerli bir yerdeki kamu arsalarının satışı ile de kapanacak gibi değildir. Kaş Belediyesi kötü yönetilmektedir ve

bunun sonucunda da bir MİRASYEDİ tavrıyla elindeki değerli mülkleri satışa çıkarmaktadır.

Belediye Başkanına bu satış ihalesini iptal etmesi için bir kez daha sesleniyoruz; halkın malını satma, Patara arsaları ihalesini iptal et.

Tüm halkımızı da bu satışlara itiraz etmeye davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

CHP Kaş İlçe Örgütü”

yukarı çık
0
Paylaşım