Menu
RSS
Antalya Caddeleri Yörük Göçüyle Şenlendi

Antalya Caddeleri Yörük Göçüyle Şenlendi

Antalya Büyükşehir Belediyesi ...

Antalya Emek Ve Demokrasi Güçleri: 12 Eylül Zihniyeti Sivil Görünümle Devam Ediyor!

Antalya Emek Ve Demokrasi Güçleri: 12 Eylül Zihniy…

Antalya Emek Ve Demokrasi Güçl...

Antalya Tarım Orman İş Başkanı Mücahit Başkan Genel Kurul’da Güven Tazeledi

Antalya Tarım Orman İş Başkanı Mücahit Başkan Gene…

Birleşik Kamu İş’e bağlı Tarım...

Antalya Kaş'ta Deprem!

Antalya Kaş'ta Deprem!

Antalya Kaş'ta 4.1 büyüklüğünd...

Prev Next

ANTÜMDER Mustafa Köse’yi Ağırladı

  • Yazan 
ANTÜMDER Mustafa Köse’yi Ağırladı

Antalya Bütünşehir Kültür ve Dayanışma Derneği(ANTÜMDER), AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse’yi konuk etti. Köse; “Çok toplantılara katılırım bu toplantıdaki fark, bu kadar Antalyalıyı bir ara da görmek beni çok mutlu etti. Gerçi Antalya’da yaşayanlar kendilerini Antalya’lı olarak görüyorlar.

Bizler Üniversite’de okurken, nerelisin diye sorduklarında hep Antalyalıyız derdik. Bizim için cazibesi çok büyüktü. Ama hepimiz Antalya için bir şeyler yapıyor muyuz? Bunu iyi araştırmak lazım” dedi.

İLÇELERİMİZDE TARİHİ YERLERİ TANITAMIYORUZ

Turizm kalkındırmak için otellerde her şey dâhil içinde esnafın turizm den faydalanıyor hale getirmek gerekiyor. Projelerle Şehir her yönüyle cazip hale gelirse ki bizler başladık Konyaltı projesi, Boğaçay projesi, Tereferik projesi, Tünek tepe projesi, projelerle şehrin her yerini gezecek hale getiriyoruz. İlçelerimiz de hesaba kattığınızda tarihi yerleri görecek o kadar çok yer var ki biz bunların tanıtımını iyi yapamıyoruz.

YENİ PROJE MÜJDESİ

Antalya ile alakalı olarak önemli projelerin yolda olduğunu müjdeleyen Köse; “Turizm Bakanımız ile sürekli şekilde diğer Milletvekili arkadaşlarımızla birlikte istişare ediyoruz. En son konuştuğumuz Proje ise, Bazı Ülkelerde bizim dizilerimiz çok izleniyor. Hangi Ülkede hangi dizimiz meşhur ve seviliyor ise, O dizide oynayan sanatçılarımız ile birlikte O Ülkelerde reklam yaparak Ülkemizi tanıtma adına önemli adımlar atmış olacağız” şeklinde konuştu.

ANTALYA’YA DİREK UÇUŞLAR İÇİN KOLLARI SIVADIK

Antalya’ya Turistin daha çabuk ve direk gelebilmesi için, Antalya’ya direk uçuşlar ile alakalı konuyu Bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilettiğini vurgulayan Köse; “Cumhurbaşkanımız geçen gün EXPO 2016 için Antalya ziyaretinden sonra Ankara’ya birlikte aynı uçakta döndük. Tabi bu zaman zarfı içerisinde kendisiyle istişare etme imkânımızda oldu.

Kendisine Antalya’ya direk uçuşlar ile alakalı THY’nın Seferler başlatması gerektiğini, Turizm adına da tanıtım ve anlatımlara daha çok önem vermemiz gerektiğini ilettim. Kendisi de bana müjde vererek çok yakın bir zamanda THY’na yeni ve çok kapasiteli uçakların eklenerek, Antalya’ya direk uçuşların başlayacağını söyledi” dedi.

BÜROKRASİYİ AŞAMIYORUZ

AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse; “Benim dedem Antalya’nın ilk kaynak Ustası ve Karyola Tamircisi. Her ne kadar İstanbul’da doğmuş olsam da, bizim bir tarafımız Konya bir tarafımızda Burdur’dur. Ama ben doğum hariç ömrüm hep burada Antalya’da geçti. O yüzden de Antalya’ya bir Vefa borcum var. Antalya için ne yapsak azdır. Ancak bazen maalesef Bürokrasiyi aşamıyoruz.

Ne zaman bir şeyler yapmaya kalksak, içeriğine bakmadan sırf Muhalefet olmak ya da AK Parti olduğu için karşı çıkanlar oluyor. Ama dış Ülkelerde böyle mi? 3 yıl önce Ak Partinin tanıtımı için Çin‘e gittik. Şanghay’da Kentsel Dönüşüm ile alakalı bir geziye katıldık. Orada bulunan yetkililer Şehri geziyorlar ve Ömrünü tamamlamış bina ve yapıları tespit edip, Kentsel Dönüşüm işine başlıyorlarmış. Peki, ne kadar sürede tamamlanıyor diye sorduğumuzda 6 ayda bitiyoruz cevabı üzerine şaşırmıştık. Bizim Ülkemizde olsa 6 ay sadece evrak işleri sürüyor” dedi.

YÖRÜK MEZARLARI TESCİLLENİYOR

AK parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse’nin ardından söz alan ANTÜMDER Başkanı Yaşar Tabur; “Sayın Vekilimize çok teşekkür ediyoruz. Samimi ve bizleri aydınlatıcı bir konuşma yaptı. Bizlerde ANTÜMDER olarak Antalya için ne yapılması gerekiyorsa elimizden gelenden daha fazlasını yapmaya devam edeceğiz. En son yaptığımız bir çalışma ile Anıtlar Kurulu Yörük Mezarlarını Tarihsel bir yapı olduğunu kabul ederek tescilledi.

Bizlerde Konyaaltı İlçesi Pınarbaşı Mahallesinde bulunan Yörük Mezarlığı tescilletmek için çaba sarf ediyoruz. Ancak planda orası Konut alanı olarak geçiyor. Yani Şahıs orasını isterse yok edip bina yapabilir. Tıpkı daha evvel Konyaaltı Belediyesinin Hizmet binasının yerinde bulunan Araplar mezarlığına yapıldığı gibi. Biliyorsunuz orası asırlık bir mezarlıktı, ancak tamamen yok edilerek Hizmet binası ve yanlarına restoranlar yapıldı. Bizler tarihimize sahip çıkmak ve onları yaşatmak zorundayız” şeklinde konuştu.

ANTÜMDER Başkanı Yaşar Tabur, Konuk olan Antalya Ak parti Milletvekili Mustafa Köse’ye çiçek takdim ettikten sonra ANTÜMDER üyeleri ile birlikte toplu hatıra fotoğraf çekildiler.

yukarı çık
0
Paylaşım