Menu
RSS

Antalya Yeni Anayasa İstiyor

Antalya Yeni Anayasa İstiyor

Geçtiğimiz pazar günü Sarısu Keyfi Ala Restaurantta Antalya basını ile bir araya gelen KONGED’in yeni yönetimi, 10 Bin anket ile gerçekleştirdikleri “Halkın Anayasası” çalışmasının sonuçlarını paylaştı.

Derneğin kuruluş sürecinden bugüne kadar geçen iki yılda ortaya koydukları projeler ve hayata geçirdikleri etkinlikler ile rol model sivil toplum kuruluşu iddialarını yakaladıklarını ifade eden başkan Ahmet Alper ALVEROĞLU; “Her dünya görüşünden ve her yaş grubundan insanın bir araya gelip, şehri ve ülkesi için, hepsinden önce gelecek için bir şeyler yapma arzusunun avantajlarını yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Anayasa çalışmalarının önemine vurgu yapan ALVEROĞLU; “10 bin kişi ile birebir görüşerek anket yapabilmek her babayiğidin harcı değil, biz milletimizin talep ve beklentilerini siyasilere ileterek üzerimize düşen vazifeyi yerine getirdiğimizi düşünüyoruz” dedi.

Antalya’nın %73 gibi yüksek bir oranla yeni Anayasa beklentisi olduğunu belirten ALVEROĞLU, çıkan anket sonuçlarında ise Antalya’nın Başkanlık Sistemine olan desteğinin %40 bandında olduğuna dikkat çekti.

KONGED Başkan Yardımcıları Av. Muhammed Fatih MENGİ ve Engin VURAL ile Yönetim Kurulu üyesi Av.Eda ERTEN de anketlerle ilgili saha tecrübelerini paylaştılar.

KONGED’in ‘Halkın Anayasası’ anketinin diğer verileri ise şu şekilde; ankete 15 yaş ve üzeri kişiler katılırken en fazla görüş bildirenler 35-45 yaş aralığındakiler oldu.

Ankete katılanların yüzde 60’ını erkekler oluştururken yüzde 40’ı kadınlardan oluştu. 4 bin 828 kişi çalıştığını belirtirken 3 bin 939 kişi çalışmadığını bildirdi. Eğitim durumunda 4 bin 344 kişi ile lise ön plana çıkarken bin 703 kişi ile lisans ikinci sırada yer aldı.

Ankete katılanların yüzde 38’i kendisini milliyetçi olarak tanımlarken, yüzde 19’u muhafazakâr, yüzde 15’i demokrat, yüzde 15’i sosyalist, yüzde 10’u ise siyasi kimliği yok olarak tanımladı. Yüzde 36’sı 1982 Anayasası’nı antidemokratik, yüzde 31’i demokratik bulduğunu belirtirken yüzde 33’ü fikir beyan etmedi.

En son olarak ise Başkan ALVEROĞLU, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, yerel yöneticilere dair beklentiler noktasında vatandaşlardan edindiğiniz bilgiler nelerdir sorusunu cevaplayan ALVEROĞLU; “Vatandaşlardan aldığımız bilgiler ve bizlerin edindiği gözlemler, Antalya’nın yerel hizmetler noktasında en şanslı dönemini geçirmekte olduğunu gösteriyor” dedi.

Özellikle Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes TÜREL’in tekrar göreve gelmesiyle kentin atmosferinin belirgin bir şekilde değiştiğini vurgulayan ALVEROĞLU; “Gecesini gündüzüne katıp, Antalya’yı lider kent hüviyetine kavuşturan Sn.TÜREL’e vatandaşın ilgi ve teveccühünün bir başka olduğunu sahada tecrübe ettik” şeklinde yanıt verdi.

Yoğun katılımla gerçekleşen kahvaltı, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

yukarı çık
0
Paylaşım