Menu
RSS

Antalya Yeditepeli Öğrenciler CERN Gezisinde

Antalya Yeditepeli Öğrenciler CERN Gezisinde

Antalya Yeditepe Koleji Anadolu ve Fen Lisesi 9. sınıf öğrencilerinden toplam 10 öğrenci, öğretmenleri rehberliğinde, İsviçre ve Fransa sınırında yer alan CERN’e (Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi) inceleme gezisi düzenlediler.

CERN (Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi), 1954 yılında Belçika, Danimarka, Almanya, Fransa, Yunanistan, İtalya, Norveç, İsveç, İsviçre, Hollanda, Birleşik Krallık, Yugoslavya’nın katkıları ile kurulan CERN (Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire), İsviçre ve Fransa sınırında tarım arazileri altında kurulu dünyanın en büyük parçacık fiziği laboratuvarıdır.

Atom altı parçacıklarının araştırılmasının yanı sıra yüzlerce bilimsel araştırmaya ev sahipliği yapan merkez 21-24 Nisan 2016 tarihlerinde Antalya Yeditepeli öğrencileri ağırladı.

Öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde bilim insanları ile söyleşi yaparak CERN ve yapılan deneyler ile ilgili bilgiler aldılar. Bilim gezisinden kalan vakitlerinde ise öğrenciler İsviçre’nin kültür ve tarihini de öğrenme fırsatı buldular.

yukarı çık
0
Paylaşım