Menu
RSS
TMMOB Şehir Plancıları Odası: Kamuda Tasarruf, Krize Sebep Olanlardan Başlatılmalıdır

TMMOB Şehir Plancıları Odası: Kamuda Tasarruf, Kri…

TMMOB Şehir Plancıları Odası t...

ORC Anketi: Erken Seçim Olmalı mı?

ORC Anketi: Erken Seçim Olmalı mı?

ORC Araştırma’nın "Bu Pazar se...

Bayramın ilk 3 günündeki trafik kazalarında 22 kişi hayatını kaybetti

Bayramın ilk 3 günündeki trafik kazalarında 22 kiş…

Bakan Yerlikaya, “Lütfen aşırı...

Bayram Tatilinin İkinci Günü: 726 Kaza, 11 Ölü, 1295 Yaralı

Bayram Tatilinin İkinci Günü: 726 Kaza, 11 Ölü, 12…

İçişleri Bakanı Yerlikaya, bay...

Faturalar Kabaracak... Elektrik Ve Doğal Gaza Zam Kapıda!

Faturalar Kabaracak... Elektrik Ve Doğal Gaza Zam …

Temmuz ayında, genel seçim ve ...

Bayram Gibi Bayram: Yurttaşlar Et Bile Alamıyor

Bayram Gibi Bayram: Yurttaşlar Et Bile Alamıyor

Yurttaşlar bırakın kurban alma...

Acemi Kasap' Bilançosu: Toplam 16 Bin Yaralı

Acemi Kasap' Bilançosu: Toplam 16 Bin Yaralı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca b...

Bayram Tatilinin İlk Günü: 24 Saatte 852 Trafik Kazası

Bayram Tatilinin İlk Günü: 24 Saatte 852 Trafik Ka…

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,...

Prev Next

Antalya’ya Gelen CHP Genel Bşk. Yrd. Erdoğdu: AKP’ye Şefkat Tokatı Vuracağız

Antalya’ya Gelen CHP Genel Bşk. Yrd. Erdoğdu: AKP’ye Şefkat Tokatı Vuracağız

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, “Elimizdeki tek umut büyükşehirlerde Millet İttifakı adaylarının kazanmasıdır. Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti yönetimine şefkat tokatı vurmuş olacağız. Kendine gel demiş olacağız. Yoksa ekonomik kriz siyasal krize dönüşecek” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, Konyaaltı Liman Mahallesinde düzenlenen toplantıya katıldı. Üniversiteden sınıf arkadaşı olduğunu söylediği Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Semih Esen’i öven Erdoğdu,

mevcut hükümeti ve ekonomide yaşanan kötü gidişatı değerlendirdi. Liman Kapalı Pazar yerinde yapılan toplantıda Millet İttifakının milletvekilleri, Konyaaltı İYİ ve CHP ilçe başkanları yönetimleri,

CHP milletvekilleri Çetin Osman Budak, Rafet Zeybek ve Aydın Özer, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.  Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu, ülkede yaşanan sıkıntının derinleşerek devam edeceğine dikkat çekerek,

bundan kurtuluşun 31Mart seçimlerinde büyükşehirlerde Millet İttifakının kazanmasında yattığını söyledi. Erdoğdu, mevcut hükümetin iktidarda olduğu 16 yıl boyunca 1 trilyon Dolar’ın milletten çalındığını ifade etti.

Erdoğdu, “Bugün son 16 yılda bir trilyon dolarımız çalınmış. Tüm Türkiye’de 25 milyon hane varsa her bir haneden 50 bin dolar çalınmış demek. Bu Antalya’da bir daire demek. Milletimizden çalınan para bu, yiyenlere haram olsun.

Uğrunda ölmeye hazır olduğumuz milletimizin hakkını yiyenlere haram olsun. Zillet budur zillet arayan buraya baksın ”dedi.

Referandum ve Ekonomik Kriz

Ülkenin en önemli sorunun ekonomik sorun olduğuna değinen Aykut Erdoğdu, “Çok daha derinleşeceği kesin olan bir ekonomik krizin başındayız. Bu büyük ve derin krizden çıkmamızın yolu Büyükşehirlerde Millet İttifakının kazanmasıdır.

Büyük şehirlerde kazanacağız ve erken seçim istemeyeceğiz. Çünkü erken seçim demek daha büyük bir ekonomik kriz demektir. Biz sorumluluğumuz farkındayız. 

Biz yerelde yönetimi aldığımızda merkezi hükümette olan Ak Parti doğruları yapsın diye sürekli denetleyeceğiz ve yardımcı da olacağız.” diye konuştu. 31 Mart seçimlerinin ülke için son demokratik şans olduğuna vurgu yapan Aykut Erdoğdu,

“Referandumda söylemeye çalıştık. Demokrasinin temellerinin yıkıldığı referandumda bu büyük ekonomik krizin de temelleri atılmış oldu” dedi.

Terörist Dağda Olur

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizin 5 temel nedeni olduğunu bu 5 temeli anladığımızda çözülmesi gereken sorunun da anlaşılıp çözülebileceğini anlatan Erdoğdu, “ Bugün yaşadığımız ekonomik krizin beş temel nedeni var bunlarda birincisi güçler ayrılığının

ortadan kalkması güçler ayrılığının olmadığı bir ülkede yerli ve yabancı yatırımcı kendini güvende hissetmemekte ve yatırımın olmadığı yerde işsizlik olmakta. Bugün her 5 kişiden birisi işsiz durumunda” dedi.

Ülkenin içinde bulunduğu toplumsal kutuplaşmaya da değinen Aykut Erdoğdu, “Bu ülkenin cumhurbaşkanı bu ülkenin yüzde 50’sine terörist demekte. Bir ülkenin cumhurun başına ülkenin yüzde 50’sine terörist demek yaraşır mı?

Bu ülke size en büyük onuru vermiş cumhurun başkanı olmuşsunuz, öyle muhtar adayı gibi sokak sokak gezip, bu ülkenin aydınlarına kuvva-i milliyecilerine terörist denir mi?

Terörist dediğin dağda olur, sende bunların yanında idin, açılım sürecinde teröristin yanındaydın, bu devleti teröriste sen teslim ettin, bu orduyu sen teslim ettin, FETÖ’ye sen teslim ettin” dedi.

280 Bin Genç Göç Etti

Kutuplaşmanın olduğu yerde gerginlik olur, gerginlik ve kutuplaşmanın olduğu yerde yatırım olmayacağını, ayrıştırıcı ve ötekileştirci dil nedeni ile 280 bin genç insanın yurt dışına göç ettiğini söyleyene Aykut Erdoğdu,

“Bu en nitelikli çocuklar yurt dışına gitti çünkü gezi parkında bu çocuklara terörist dedin. Onların hepsi yurtsever bu ülkeyi sever, senin bu ülkeyi yağmalamana göz yummayan çocuklardı. O çocukların ellerinde senin Fetullahçıların,

PKK’lıların gibi senin desteklediğin başka terör örgütleri gibi silah yoktu o çocuklar sadece kentlerini ve çevrelerini ülkelerini korumak istiyordu. Şimdi nasıl kendin çevreci oldun “ diye eleştirilerine devam etti. 

Erdoğdu, “Elimizdeki tek umut yerel seçimler, 31 Mart günü büyükşehirlerde Millet İttifakı adaylarının kazanmasıdır. Recep Tayyip Erdoğan ve Ak parti yönetimine şevkat tokatı vurmuş olacağız. Kendine gel demiş olacağız.

Elimizdeki son umut bu yoksa bu ekonomik kriz siyasal krize dönüşecek” uyarısında bulundu.

Her 100 Gençten 30’u İşsiz

Türkiye’nin büyük bir gıda krizinin eşiğinde olduğunu söyleyen Aykut Erdoğdu, eğer mevcut iktidara demokratik bir uyarıda bulunulmaz ise, mevcut hükümet tarafından yoksullaştırılan ve bu güne kadar mevcut hükümeti destekleyenlerin en çok hesap soracaklar olacağını kaydetti.

Aykut Erdoğdu, “Gıda krizi demek, her yerde ekmeğin satılması ama ekmeği satın alacak gücü olmayan bir toplumun olması demektir. Ve insanlar artık ekmek yiyemez hale gelirse o ülkede sosyal huzursuzluk olur bu da tehlikeli bir durumdur.

Bu ülkenin 100 gencinden 30’u ne okula gidiyor ne de işe gidiyor. Evde anne babasının eline bakıyor. Buna dur demek istiyorsanız. Bu seçimlerde sadece oy vermekle kalmayın.

Çevrenizdekilere, ekonomik krize dur demek ve istikrarı sağlamak için millet ittifakının adaylarına oy verilmesi gerektiğini anlatmalıyız” diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım