Menu
RSS

Antalya TKP: Okullarımızı, Çocuklarımızı İmamlara Teslim Etmeyeceğiz!

Antalya TKP: Okullarımızı, Çocuklarımızı İmamlara Teslim Etmeyeceğiz!

TKP Antalya İl Örgütü, Finike’de köy okullarına imamların ve eşlerinin öğretmen olarak görevlendirildiği haberleri üzerine sert bir açıklama yaparak “çocuklarımızın geleceğini karartan AKP gericiliğine karşı mücadele çağırıyoruz” dedi.

TKP Antalya İl Örgütü’nün konu ile ilgili açıklaması şöyle:

Antalya'nın Finike ilçesinde köy okullarında imam ve eşleri ücretli "öğretmen" olarak görevlendirildi.

“Antalya'nın Finike ilçesinde taşımalı eğitim kapsamındaki dört köyde ilkokul öğrencileri haftada iki gün taşımalı olarak okula giderken, geri kalan üç günde ise köylerinde bulunan okullarda imam ve imamın eşinden "eğitim" alıyor.

MEB'in bu uygulama için gerekçe olarak öne sürdüğü hukuki kılıf ise; halihazırda kapalı olan bu okulların EBA Destek Merkezleri olarak sistemde tanımlanması oldu.

Ayrıca yaşananların hemen arkasından, bu okullarda eğitim veren "imam eşi"nin derslere çarşaflı bir şekilde girdiği bilgisi de paylaşıldı.

Gelen tepkiler üzerine Finike Milli Eğitim Müdürlüğü "Görevlendirilen imam eşi ilahiyat fakültesi mezunu. Formasyon aldığında atanacak bir kişi. Özellikle imam eşi görevlendirilmiş diye bir şey yok." yanıtını verdi.

Ataması yapılmayan yüz binlerce öğretmen; işsizlikle, geleceksizlikle boğuşurken ve hatta kimileri çaresizce intihara mahkum bırakılırken, tüm bunları görmezden gelen MEB çocuklarımızın geleceğini göz göre göre imamlara teslim ediyor,

üstelik bunu gizleme ihtiyacı bile hissetmiyor.

Çocuklarımızın eğitimini imamlara teslim eden bu gerici uygulamaya derhal son verilmelidir!

Söz konusu okullardaki öğretmen ihtiyacı acilen karşılanmalıdır.

Öğretmenlerin ulaşımı bireysel çözümlere bırakılmadan, titizlikle organize edilmelidir.

Okullarda tüm fiziki ve teknik imkanlar sağlanmalı, salgınla ilgili alınması gereken önlemler eksiksiz bir biçimde hayata geçirilmelidir.

Uygulamaya imza atan Finike İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çoşkun hakkında soruşturma başlatılmalı, görevine derhal son verilmelidir.

Türkiye Komünist Partisi Antalya İl Örgütü olarak; atılacak tüm adımlarda dayanışmaya hazır olduğumuzu belirterek; sendikaları, öğretmenleri ve bölgede yaşayan emekçi halkımızı, bu uygulamanın her alanda takipçisi olmaya,

çocuklarımızın geleceğini karartan AKP gericiliğine karşı mücadele çağırıyoruz!

Okullarımızda imam istemiyoruz!”

yukarı çık
0
Paylaşım