Menu
RSS

Antalya Ticaret Platformu 7’nci Toplantısını Kent Gazetecileriyle Birlikte Gerçekleştirdi

Antalya Ticaret Platformu 7’nci Toplantısını Kent Gazetecileriyle Birlikte Gerçekleştirdi

“Güçlü ticaret için güçlü iş birliği” sloganıyla yola çıkan Antalya Ticaret Platformu (ATİP), 7’nci toplantısını kent gazetecileriyle birlikte gerçekleştirdi. Platformla ilgili bilgiler veren Kabasakal, ticareti geliştirme amaçlı toplantılar ve iş dünyasına yönelik

çeşitli eğitimler düzenleyeceklerini kaydetti. İnsan kaynakları konusunda da çalışma yapacaklarını ifade eden Kabasakal, önceliklerinin ticaret olduğunu vurguladı.

Diğer sivil toplum kuruluşlarında ticaretin bazen geri planda kaldığına dikkat çeken Kabasakal, “Çeşitli ideolojiler daha ön plana geçebiliyor. Bizim adımız, özümüz, projelerimiz ve amacımız ticaret. Doğru ve sağlıklı ticaret” dedi.

ATİP ile ilgili bilgi veren Başkan Kabasakal, platformun 11’i yönetim kurulu üyesi olmak üzere toplam 33 üyeden oluştuğunu söyledi. Yönetim Kurulu’nun aldığı karar gereği şuanda üye alımı yapmadıklarını belirten Kabasakal,

“Hatırı sayılır bir üye talebi alıyoruz. 133 üyemiz de olabilirdi. Ancak biz, çoğunlukla yürüyeceğimize çoğunluğun sesiyle yürümek istiyoruz. Bildiğiniz gibi kontrolsüz güç, güç olmuyor belli bir süreden sonra” dedi.

Ticari konularda, ticareti geliştirme amaçlı toplantılar düzenleyeceklerini bildiren Kabasakal, ilk toplantıya ATSO Başkanı Davut Çetin ile başlamayı planladıklarını söyledi.

İş dünyasına yönelik çeşitli eğitimler de düzenleyeceklerini kaydeden Kabasakal, insan kaynakları konusunda da çalışma yapacaklarını ifade etti.

Tek amaçlarının ticaret olduğunu vurgulayan Kabasakal, “Hiçbir şekilde politize olmadan, hiçbir görüşün, ideolojinin angajmanında olmadan sadece ticaret planlaması ve ticari proje oluşturma hedefindeyiz.

Bizim öncelikli amacımız ticaret. Pandemi bize iletişimin hayati derecede önemli olduğunu gösterdi. Pandeminin bize gösterdiği yönergeler ve kendi içimizde yaptığımız istişareler sonucunda, birbirimize yeterince dokunmadığımızın farkına vardık.

Biz ticaretin bizatihi kendisine odaklanmak istedik. Diğer sivil toplum kuruluşlarında ticaret 2 ya da 3’ncü, bazen 4’ncü planda kalabiliyor. Çeşitli ideolojiler daha ön plana geçebiliyor.

Bizim adımız, özümüz, projelerimiz ve amacımız ticaret. Doğru ve sağlıklı ticaret. Sadece ticaret yapmış olmak için ticaretin peşinde değiliz. İçimizde, alanında uzman arkadaşlarımız mevcut.

Platform üyelerimizin birbirlerinin kanayan yaralarına parmak bastıklarına şahit oluyoruz. 20’ye yakın üyemiz birbirleriyle ticaret yapmaya başladı. Biz birbirimizle ticaret derdinde de değiliz.

Zaten süregelen bir ticaretimiz var. 33 kişilik platform olarak geri kalan ticaret yapanlara nasıl fayda sağlayabiliriz düşüncesindeyiz” şeklinde konuştu.

Toplantının sonunda ATİP Başkanı Muhteşem Kabasakal, günün anısına Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mevlüt Yeni’ye Hatay’daki ağaçlandırma çalışmalarına bağışlanan fidanların belgesini verdi.

Yeni, gazeteciler adına yapılan fidan bağışları için Kabasakal’a teşekkür etti.

yukarı çık
0
Paylaşım