Menu
RSS

Antalya Sol Parti’de Aysel Aydın İl Başkanı Oldu

Antalya Sol Parti’de Aysel Aydın İl Başkanı Oldu

İlçe kongrelerini tamamlayan Sol Parti Antalya İl Örgütü 1. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Pandemi nedeniyle sadece üyelerin katılımıyla gerçekleşen genel kurulda Aysel Aydın Sol Parti Antalya örgütünün yeni İl Başkanı oldu.

Sol Parti’den yapılan açıklama şöyle:

“Siyasi İslamcı AKP, kan kaybını durdurmak için yeni baskı ve kutuplaştırma politikalarıyla tabanındaki kopmaların önüne geçmeye çalışan saray bir grup İslamcı azınlığın ipine sarılmış durumda.

Ancak bu adımların siyasi niteliği de gözden kaçırılmamalıdır. Gerici rejim cumhuriyetin ilerici birikimlerini ortadan kaldırma hedefini sürdürüyor.

Laik devletin eşitlik ilkesi gereği dinlerin, kültürlerin ortak mirasını müze yapan cumhuriyet kadroları ile İslamcıların tarihsel hesaplaşmasının bir ürünü olan bu karara düzen içi muhalefetin tepkisi ise reel siyaset girdaplarında boğulmuştur.

AKP ve siyasal İslamcılar Ayasofya Hamlesiyle durmayacaktır. Bunu emareleri İstanbul sözleşmesinden çekilme tartışmaları ve hilafet çağrılarıyla aşikar hale gelmiştir.

AKP sadece gerici adımlar atmakla kalmıyor emekçilerin kazanımlarını da sermaye lehine budamaya devam ediyor. Pandemi süreci iktidar ve sermaye sınıfı için “Allahın Lütfuna” dönüşmüş durumda. Pandemi bahanesiyle “ücretsiz izin” felaket uzatıldı.

Kıdem tazminatının gaspına yönelik hazırlıklarsa sürüyor.

AKP tüm bu adımları atarken oluşabilecek muhalefetinde önünü kesmek için elinden geleni yapıyor. Salgın daha bitmeden hayatı “normale” döndüren iktidar her türlü hak arama talebinin önünü salgın bahanesiyle eylem yasaklarıyla kesmeye çalışıyor.

Sosyal Medya yasasıyla ifade özgürlüğünü daraltmaya çalışıyor. Çoklu Baro yasasıyla yandaş baro yaratmanın önünü açarken diğer meslek odalarında darbe vurmanın hazırlığını yapıyor.

Siyasal İslamcıların laikliği günden güne aşındıran tarihsel hesaplaşma çerçevesini kırmadan cumhuriyet korunamaz. Halkın ekonomik sınıfsal çıkarları ile cumhuriyetin ilerici değerlerini kararlılıkla savunacağız.

Şimdi memleketin üzerine çökmüş bu koyu karanlığı, bu ablukayı dağıtma zamanı, Eşit Özgür, Aydınlık Türkiye’yi, Emekçilerin Ülkesini kurma zamanı. Şimdi SOL zamanı”

yukarı çık
0
Paylaşım