Menu
RSS

Antalya SOL Parti, 1 Eylül Dünya Barış Günü Eyleminden Çekildi

Antalya SOL Parti, 1 Eylül Dünya Barış Günü Eyleminden Çekildi

Sol Parti Antalya İl Örgütü olarak Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından yapılacak 1 Eylül Dünya Barış Günü eyleminden çekildiğini açıkladı. “HDP’nin eylem planının, platform toplantısında açıklanmadan ve platform bileşenlerinin görüşleri alınmadan, toplantıda karar haline getirilmesi,

bileşenlerin iradesini yok saymaktır.”  denilen açıklamada “Bu nedenlerle, kuruluşundan beri, özgür ve demokratik bir ülkede bir arada yaşamayı kendisine şiar edinmiş bir Parti olarak, irademizin yok sayılmasını kabul etmiyoruz.

Emek ve Demokrasi Güçleri’nin 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinliklerinden geri çekildiğimizi duyururuz. “ ifadeleri yer aldı.

Açıklamanın tamamı:

“Sol Parti Antalya İl Örgütü olarak Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından yapılacak 1 Eylül Dünya Barış Günü eyleminden çekilmiş bulunuyoruz. Çekilme gerekçemize dair açıklamamız şu şekilde ?

Antalya Emek ve Demokrasi Güçlerinin 25.08.2020 tarihinde yapmış olduğu toplantıda, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Attalos Heykeli önünde basın açıklaması ve basın açıklamasından sonra insan zinciri oluşturulması kararı alınmış, ayrıca kamuoyuna duyurusu yapılmıştır.

Ancak 30 Ağustos Pazar günü HDP Genel Merkezi tarafından sosyal medyadan yapılan açıklamayla “insan zinciri” eyleminin kendilerine ait merkezi bir eylem olduğunu açıklamışlardır. Bunu, Antalya dahil farklı illerde de yapacaklarını ifade etmişlerdir.

HDP’nin bu eylem planının, platform toplantısında açıklanmadan ve platform bileşenlerinin görüşleri alınmadan, toplantıda karar haline getirilmesi, bileşenlerin iradesini yok saymaktır.

Bununla ilgili Emek Demokrasi Güçlerine bilgi verilmiş durumun düzeltilmesi istenmiştir. Ancak talebimizin üzerinden 24 saat geçmesine rağmen tek bir açıklama ve düzeltme yapılmamıştır.

Bu nedenlerle, kuruluşundan beri, özgür ve demokratik bir ülkede bir arada yaşamayı kendisine şiar edinmiş bir Parti olarak, irademizin yok sayılmasını kabul etmiyoruz. Emek ve Demokrasi Güçleri’nin 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinliklerinden geri çekildiğimizi duyururuz.

Barış Hemen Şimdi!” kaynak: antalyasolu

yukarı çık
0
Paylaşım