Menu
RSS

Antalya’nın Çeşitli Yerlerinde “Suriyeli İstemiyoruz” Merkezli Eylemler Gerçekleştirildi

Antalya’nın Çeşitli Yerlerinde “Suriyeli İstemiyoruz” Merkezli Eylemler Gerçekleştirildi

Edinilen bilgiye göre Antalya il merkezi ve ilçelerinde,  Suriyelilere yönelik protesto eylemleri yapıldı. 10 yerde yapılan bu eylemlerde herhangi bir olumsuzluk yaşanmamış.

Ancak Serik’te eylemciler birçok yerde mala zarar verme eylemleri gerçekleştirmiş, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Demir, polis aracının hoparlöründen halka seslenerek “Lütfen arkadaşlar herhangi bir olaya sebebiyet vermeyelim. Duyarlı olalım ve dağılalım. Herkes evine gitsin.

Polisimize yardımcı olalım" diyerek halkı sakinleştirmeye çalıştı.

Olaylar, polisin çabasıyla saat 03.00 sıralarında yatıştırıldı.

Kayseri ilinde Suriye Uyruklu Vatandaşın Yaşı Küçük Kız Çocuğuna Taciz İddiası Sonrasında Çıkan Olaylar ile ilgili" Suriye uyruklu vatandaşlara tepki göstermek amacıyla 01.07.2024 Pazartesi günü ilimiz genelinde gerçekleştirilen eylem/etkinlikler ve yapılan adli işlemler ilgili olarak;

İl Merkezinde:

1)Saat 20.45’de Sosyal Medya üzerinden Atakan AKCA (2001 Antalya Doğumlu, Suç kaydı yok) isimli şahıs öncülüğünde toplanan (10) kişilik grup tarafından Attalos Heykeli önünde bir süre bekleme eyleminin ardından Gençliğe Hitabe’nin okunması akabinde dağılım sağlanmış,

herhangi bir olumsuzluk meydana gelmemiştir.

2)Saat 23.50 sıralarında Şarampol Caddesi üzerinde toplanan (10) kişilik motokurye grup Attalos Heykeli önüne gelerek İstiklal Marşımızın okunması ve “Ülkemde Mülteci İstemiyorum” sloganı atılması akabinde dağıldı, herhangi bir olumsuzluk meydana gelmemiştir.

3) X (Twitter) sosyal medya platformunda “Sadece Kayseri değil tüm TÜRKİYE ayaklanmalı” şeklinde paylaşım yapan @dilan09242393 kullanıcı adlı hesabın yapılan açık kaynak araştırmasında şahsın 10790182244 vatandaşlık nolu Dilan AKTAŞ adlı şahıs olduğu tespit edilmiş;

“TCK 214 ve 217 suçlarından (Suç işlemek için alenen tahrikte bulunma, Halkı Kanunlara uymamaya alenen tahrik etme) adli tahkikat yapılması talimatına istinaden şahıs yakalandı.

4)Saat 00.10 sıralarında Mehmet Atay Caddesi üzerinde toplanan (2) araç ve (7) motosikletten oluşan grup tarafından konvoy etkinliği gerçekleştirilmiş herhangi bir olumsuzluk meydana gelmemiştir.

5)Cuma İBRAHİM isimli şahısın Kepez ilçesi Yeşilırmak Caddesi üzerinde darp edildiği beyanıyla, 112 Sağlık görevlileri tarafından Kepez Devlet Hastanesine sevk edilmiş, şahsın tedavisinin devam etmesi nedeniyle henüz ifadesi alınamamış olup tahkikat Kepez Polis Merkezi Amirliğince yürütülmektedir.

6) Ahmed ALAZUV isimli şahısın Kepez Belediyesi yakınında darp edildiği beyanıyla, 112 Sağlık görevlileri tarafından Kepez Devlet Hastanesine sevk edilmiş, BTM raporu akabinde şahıs hastaneden ayrıldı.

7)Saat 20.30 sıralarında Kumluca İlçesi Cumhuriyet Meydanında toplanan (7) kişilik grup tarafından Cumhuriyet Meydanı’ndan Kule Kavşağı istikametine kaldırım üzerinden "Mülteci İstemiyoruz" sloganı eşliğinde yürüyüş gerçekleştirilmiş herhangi bir olumsuzluk meydana gelmemiştir.

8)Saat 21.45’de Gazipaşa İlçe Merkezinde toplanan yaklaşık (100) kişilik grup Cumhuriyet Meydanına yürümüş bir süre bekleme yaptıktan sonra dağıldılar. Herhangi bir olumsuzluk meydana gelmemiştir,

9) Saat 21.50’de Manavgat İlçesi Atatürk kültür merkezi önünde toplanan (30) kişilik grup tarafından İstiklal Marşı okunmuş akabinde  "Bayrak İnmez Vatan Bölünmez, Manavgat'ta Suriyeli İstemiyoruz" sloganı atılması akabinde dağılım sağlanmış, herhangi bir olumsuzluk meydana gelmemiştir.

10)Saat 23.00’de Serik İlçe Çınaraltı Meydanında Sosyal Medya üzerinden bir araya gelen yaklaşık (500) kişilik grup yürüyüşe başlamış saat 00.00 itibari ile tekrar Çınaraltı Meydanına gelerek basın açıklaması gerçekleştirilmiş herhangi bir olumsuzluk meydana gelmemiştir.

Kayseri İlindeki gelişen olaylar ve sosyal medya platformunda yayınlanan Suriye uyruklu şahıslar ile ilgili paylaşımlardan etkilenen yaklaşık 30 kişilik genç grup, saat 21:50 sıralarında İlçemiz Atatürk kültür merkezi önünde bayrak açmış, İstiklal Marşı okunmuş akabinde 

"Bayrak inmez vatan bölünmez, Manavgat'ta Suriyeli istemiyoruz" sloganı atarak protestoya başlamışlar, saat: 22:00 sıralarında grup olumsuzluk yaşanmadan dağıldılar.

İnstagram sosyal medya uygulamasında Kayseri ilimizde yaşı küçük çocuğa Suriyeli şahıs tarafından gerçekleştirilen taciz olayı sonrasında yaşanan olaylar ile ilgili olarak  @kayserihaberler adlı hesapta paylaşılan videonun yorum kısmına

“Helal olsun tuttuğunuzu gebertin bunları ülkeye dolduranlarında oy verenlerinindeee….” şeklinde yorum yazan @mustafatayfur_ kullanıcı adlı hesabın yapılan araştırmada; Şahsın Antalya ilinde mukim 22910588386 vatandaşlık numaralı Mustafa TAYFUR adlı şahıs olduğu tespit edilmiş;

Adli makamlardan alınan şahıs hakkında “ TCK 214 ve 217 suçlarından (Suç işlemek için alenen tahrikte bulunma, Halkı Kanunlara uymamaya alenen tahrik etme) işlem başlatılarak şahıs çıkarıldığı adli makamlarca herhangi bir tedbir olmadan serbest bırakılmıştır.”

Serik'te 'Suriyeli' Eylemi

Serik’te yüzlerce vatandaş, Suriyeli sığınmacıları protesto etti, vatandaşlar, emniyet güçlerinin yoğun çabasıyla yatıştırıldı.

Saat 23.00 sıralarında Serik eski Cuma pazarı mevkiinde toplanan 1000'in üzerinde eylemci, sloganlar atarak meydana yürüdü. Daha sonra eylemciler ilçenin çeşitli bölgelerinde oturan Suriyelilere ait araçlara taşlarla zarar verdi, ters çevirdi.

Suriyelilere ait bir motosiklet cadde ortasında ateşe verilerek yakıldı. Göstericiler motosiklete müdahale etmek için gelen itfaiye ve sağlık ekiplerine engel oldu.

Gece ilerleyen saatlerde eylemciler, Suriyelilere ait iş yerlerine taşlarla saldırıp camlarını kırdı. Olaylara Serik ilçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, Çevik Kuvvet, Antalya İl Emniyet Müdürlüğünden takviye olarak gelen Çevik Kuvvet ve TOMA'lar ile İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı jandarma timleri müdahale etti.

Serik Kaymakamı Cemal Şahin, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Demir, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Ayhan Aktürk de vatandaşları yatıştırmaya çalıştı.

Belediye Başkan Yardımcısı Halil Demir, polis aracının hoparlöründen halka seslenerek “Lütfen arkadaşlar herhangi bir olaya sebebiyet vermeyelim. Duyarlı olalım ve dağılalım. Herkes evine gitsin. Polisimize yardımcı olalım" diyerek halkı sakinleştirmeye çalıştı.

Olaylar, polisin çabasıyla saat 03.00 sıralarında yatıştırıldı”

yukarı çık
0
Paylaşım