Menu
RSS

Antalya Kiracılar Dayanışma Platformu Sözcüsü Kul: Barınma Ve Fahiş Fiyatların Takipçisi Olacağız

Antalya Kiracılar Dayanışma Platformu Sözcüsü Kul: Barınma Ve Fahiş Fiyatların Takipçisi Olacağız

Kira sorunu ülkemizde çığ gibi büyürken bu kötü gidişe bir dur diyecek ne siyaset ne de kurum ve kuruluş var.

Bunun yerine kiracılar yani halkın bizzat kendisi çözüm arayışına giriyor ama çözüm de bulamıyor.

Kiracılar Dayanışma Platformu Sözcüsü Kul bu kötü gidişi özetleyerek bu gidişin iyiye değil gün geçtikçe kötüye gittiğini ve bunun sorumlularının hiçbir şey yapmadığını belirtti. Kul yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

“Bazen eleştiriyoruz, bazen destek oluyoruz, yeri geliyor seviyoruz, yeri geliyor sorguluyoruz. Kimden bahsettiğim aşikar. Hükümet ve muhalefet artık ikisi de bir ayrı gayrı yok, biri diğerinden hiç farkı yok, çünkü dar gelirli vatandaşları hiç düşündükleri yok.

Hepsi mevcut yeri koruma peşinde. Gerek bürokratlar, gerek bakanlar, milletvekilleri, cumhurbaşkanı dahil pandemi sonrası başlayan barınma sorunu, fahiş fiyatta kiralar, herşeyi beyan eder durumda. Toplum olarak emlakçılar ve ev sahibi eline teslim edilmiş durumdadır.

Alınan maaşlar belli. Hiçbir bakan, cumhur başkanı da dahil kimse olayı ele alamıyor. Bir şekilde kiracı ev sahibi karşı karşıya getirildi. Bilerek mi yapıldı diye düşünmüyor değilim. Vatandaşlar şuan tepkisiz lakin zaman geçtikçe baş edilemez hale geldi. Bastırılmış, sindirilmiş bir millet olduk,

vurdumduymaz bir topluma dönüştük. Bu da bu durumları gelişmesini isteyenlerin önü açılmış oldu. Cinayetler, tacizler, yaralamalar arttı. Buradan bütün görev başındaki yetkililere sesleniyorum; siz bu vatandaşa sahip çıkmazsanız olacak olanların önüne geçemezsiniz.

Meydanlara çağırdınız, ölümü göze almış olarak çıktı, ölümü göze alan bir milleti emlakçı ve ev sahiplerinin kucağına bıraktınız. Kiralar ödenemez hal aldı, millet ne yapacağını şaşırmış çıkar yol aramaya başladı. Ödeyemeyen vatandaş herşeyi yapabilecek noktaya geldi.

Bazıları fuhuşa, maddeye, hırsızlığa, kumara, tefeciye, dolandırmaya ve en kötüsü de hayatından vazgeçip farklı farklı çözüme bakıyor. Bu şekilde millet kendi sorununu kendisi çözme peşine gidecek gibi duruyor. Çünkü siyasilerin umurunda olmadığımız için her türlü suça meyilli olmaya mahkûm edildi.

Hırsızlık yapılır suç olur, maddeye düşer hayatı kararır, fuhuşa gider kendini kaybeder, sebep sadece yüksek kiralarını yatırmak için. Burada suçlu millet değil ,bu sonuçlara mecbur ettirilen iktidar ve muhalefettir.

Asıl suçlu sizsiniz bu milleti sahipsiz bıraktığınız için günahı da vebalide sizlerindir. Gelin asgari ücret ile geçinin, kiraları ödeyin, öğrenci okutun, beslenmelerini karşılayın, halkın neler yaşadığını bakın sizler rahat edeceksiniz diye bu gariban halkın edildiğini görün duyun.

Kiracılar Dayanışması Platformu olarak herkesi merhameti vicdanı ile karşı karşıya bırakıyor ve barınma ve fahiş fiyatların takipçisi olacağız kim milletine sahip çıkarsa biz de millet olarak yanında olacağız.

yukarı çık
0
Paylaşım