Menu
RSS

Antalya EMEK Partisi İl Başkanı Alkan: Ulaşıma Yapılan Zamlar Geri Alınsın

Antalya EMEK Partisi İl Başkanı Alkan: Ulaşıma Yapılan Zamlar Geri Alınsın

EMEK Partisi Antalya İl Başkanı Hasan Alkan ulaşıma yapılan zamları eleştirdi. Başkan Alkan, “Ulaşıma iki yıl içinde yüzde 51 oranında zam yapıldı. Son zamlar geri alınmalıdır” dedi.

Çarşamba günü UKOME Genel Kurulunun almış olduğu karar doğrultusunda otobüs ücretlerine zam yapıldığı bilgisini paylaşan EMEK Partisi İl Başkanı Hasan Alkan, “Aralık ayında yüzde 14’lük zammın üzerinden bir yıl geçmemişken yeni zam oranları kabul edilemez” dedi.

Başkan Alkan, UKOME’nin yapmış olduğu ‘esnafın talebi doğrultusunda zamlar yapıldı’ açıklamasının kabul edilemez olduğunu öne sürerek, “2019 Ağustos ayı, 2020 Aralık ayı ve 2021 Eylül ayı zamlarını toplayınca toplam 2 yıl içinde  yüzde 51 oranında toplu taşıma ücretlerine zam yapılmıştır.

‘Esnaf İstedi’ Açıklama Değil

Ulaşım ücretlerini esnafın talebi üzerine yükselttiklerini belirten UKOME’nin açıklamaları yapılan zamları meşru kılmak için kullanılan bahanelerdir ve samimi değildir. Zammın tam da okulların açıldığı döneme getiren UKOME halkın mecburiyetlerini fırsat bilmiştir.

Asgari ücretle geçinen 3 kişilik bir ailenin ( 1 öğrenci  ve 1 çalışan olduğunu düşünürsek) günlük kazancının yaklaşık yüzde 18'i ulaşıma gitmektedir. Pandemi döneminin acısı halktan çıkarılmamalıdır. Büyükşehir Belediyesi’nin esnaf istedi kolaylığına kaçması,

değişen yaşam koşullarına karşı planlarının olmadığının göstergesidir” dedi.

Zamlar Geri Alınmalı

Başkan Alkan, “ Antalya’da toplu taşımaya yüzde 12'lik zam yapmak pandemiyle birlikte daha da şiddetlenen ekonomik krizin yükünü başta Antalya emekçilerinin ve Antalya halkının sırtına yıkmaktır. Halkın ve gençliğin işsizlik yoksulluk ve enflasyon girdabında hayatları her geçen gün zorlaşırken

belediyenin yaptığı bu zam kabul edilemez” dedi.  Başkan Alkan, “Yaz sezonunun kapandığı turizm işçilerinin artık ne yapacağız diye kara kara düşündüğü, velilerin okulların açılmaya başlamasıyla beraber okul masraflarını nasıl karşılayacağını, üniversite öğrencilerinin

aşırı yüksek ev fiyatlarıyla soyulmaya çalışıldığı, her şeye zam gelen bu süreçte Emekçilerin, öğrencilerin, Antalya halkının toplu ulaşımı daha sık kullanacağı göz önünde bulundurularak bu yanlıştan dönülerek ulaşım zamları geri alınmalıdır” diye konuştu.

Toplu Ulaşım Ücretsiz Olmalı

Çözüm vatandaşın cebine el atmak olmadığına vurgu yapan Başkan Alkan, “Çözüm; Çözüm belediye kaynaklarının şeffaf bir şekilde açıklanması, harcamaların vatandaşın ihtiyacına ve önceliğine göre belirlenmesidir. Çözüm kamusal bir hak olan toplu ulaşımın ücretsiz olmasıdır.

Çözüm halktan toplanan her kuruşun hesabının verilmesidir. Çözüm nitelikli ulaşımdır. Yoksa şirket mantığı ile hareket eden bir belediye kâr ve zarar mantığı ile hareket edecektir. Bu anlayıştan vatandaşa fayda gelmediğini görüyor ve yaşıyoruz.

Vatandaşı müşteri olarak gören anlayıştan bir an önce vazgeçilmelidir” diye yapılan zamları eleştirdi.

yukarı çık
0
Paylaşım