Menu
RSS

Antalya Eğitim İş: Yok Öyle Umutsuzluk, Umutsuz Durumlarda Umut Olan Ata’mıza Borcumuz Var

Antalya Eğitim İş: Yok Öyle Umutsuzluk, Umutsuz Durumlarda Umut Olan Ata’mıza Borcumuz Var

Eğitim İş Antalya Şube Yönetim Kurulu yapılan genel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçim sonrası yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada “Yok öyle umutsuzluk, yolumuz uzun! Umutsuz durumlarda umut olan Ata’mıza borcumuz var. Bu bozuk düzen bir gün mutlaka değişecek ve bunu, içinde devrimci Ata’sını taşıyan, her koşulda emekten ve aydınlanmadan yana mücadelesinde cesur ve kararlı olanlar yapacaktır!” denildi.

“Devletin tüm imkanları kullanılarak, gerçek dışı kurgularla ve montajlarla, provokatif ve şovenist söylemlerle, yanlış algılar yaratmaya yönelik propagandalarla yürütülen çok da adil olmayan seçim sürecinde toplumun yarısı net olarak değişimden yana iradesini kullanmıştır” denilen açıklama şöyle devam etmekte:

“Toplumun yarısı sandıkta, otokrasi yerine demokrasi, keyfiyet yerine adalet, yoksulluk yerine refah, kayırmacılık yerine liyakat, kuvvetler birliği yerine kuvvetler ayrılığı demiştir. Sonuçta siyasi iktidar ve alkışçıları kendi enkazını devralmıştır.

Hakikatler er ya da geç ortaya çıkar, ancak böyle zorlu günlerde kimin ne yaptığını ve ne söylediğini tarih not eder! demiştik. Ve tarih bugün bir kez daha not etmiştir!

Biz hiçbir koşulda umutsuzluğa kapılmayız, yılgınlığa düşmeyiz, geri adım atmayız, atmayacağız!

Her koşulda Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, bizlere emanet ettiği çağdaş, laik, demokratik Cumhuriyete ve kazanımlarına sahip çıkmaya, yaşamdan yana tavır almaya, iktidar kim olursa olsun, emekten, aydınlanmadan ve özgürlüklerden yana mücadele etmeye devam ederiz.

Gücün değil, hukukun üstün tutulduğu, insan hak ve özgürlüklerinin, insan onuruna saygının esas alındığı, adaletle yönetilen gerçekten demokratik bir ülkeyi hep birlikte var etmek gelecek kuşaklara da borcumuzdur.

Biz inanıyoruz ki, içinde gerçekten Atatürk sevgisi taşıyan bu toprakların insanları, her koşulda mücadele azmini ve kararlığını, karakterinde bağımsızlığı ve güveni taşır. Yolun sonundaki aydınlığı görür!

Eğitim-İş olarak etkili sendikal mücadelemizi mutlaka yetkili hale getireceğiz. Yandaşlara, teslimiyetçilere inat, gerçek ve tam bağımsız sendikacılıkla emekçilerin haklarının nasıl alınacağını, her bir çocuğun nitelikli eğitim hakkı için neler yapılabileceğini herkes görecek!

“Herkes biliyor, geminin su aldığını Herkes biliyor, kaptanın yalan söylediğini Ve herkes biliyor, zarların hileli olduğunu... “

Sol yanınızdan umut hiç eksik olmasın. Gücünü birliğinden ve örgütlülüğünden, ilkesini emekten ve aydınlanmadan yana alanların cesur ve kararlı dik duruşu değiştirecek bu bozuk düzeni. Haklıyız ve kazanacağız!

Karma eğitimle derdi olanların, bu ülkenin çocuklarının nitelikli ve eşit eğitim hakkına göz dikenlerin, geleceğin mimarı eğitim emekçilerini, üretenini, emekçisini, emeklisini açlığa yoksulluğa mahkûm edenlerin, liyakati yok sayanların kale gibi karşısında olmaya devam ederiz.” 

yukarı çık
0
Paylaşım