Menu
RSS

Antalya'da Sokak Hayvanları Savunucuları Eylemlerine Tüm Hızla Devam Ediyorlar

Antalya'da Sokak Hayvanları Savunucuları Eylemlerine Tüm Hızla Devam Ediyorlar

Sokak Hayvanlarının Savunucuları günlerdir sürdükleri protesto eylemini Attalos Meydanı’nda yeniden yaptılar. “Medya Etik Ol Tetikçi Olma” “Ağaca Hayvana Yeryüzüne Özgürlük”

“Susma Haykır Katliama Hayır”,  “Susmuyoruz, Korkmuyoruz, Dostlarımızı Vermiyoruz” sloganları eşliğinde oturma eylemini yapan sokak hayvanları savunucuları meclise getirilmesi düşünülen yasaya tepkilerini dile getirdiler. Eyleme katılanlar adına basın açıklamasını okuyan Eda Zorlu şunları söyledi:

“Yerel seçimlerden önce AKP, YRP ve Büyük Birlik Partisi gibi gerici partilerin seçim propagandası haline getirerek hedef gösterip canavarlaştırdığı köpekler, şimdi kayıp ve yenilgilerin hıncıyla, “başıboş, saldırgan, hastalıklı, bozuk” sıfatlarıyla yaftalanarak etik, hukuki ve bilimsel temellerden yoksun bir şekilde

ülkenin ve meclisin gündemine oturtuluyor. Yüzyıllardır yemeğimizi, suyumuzu, sokaklarımızı paylaştığımız, sevgi, ihtimam ve özenle kucakladığımız, kulaklarını okşayıp selamlaştığımız, her gün beraber yürüdüğümüz mahalle sakinlerimize bugün adeta savaş açılmış durumda.

Milletvekilleri ve Tarım ve Orman Bakanlığı bürokratları tarafından basına verilen demeçler ise, Türkiye’nin haklar bağlamında ileri değil, en az 50 yıl geriye gittiğini kanıtlıyor. Bunun en yakın örneği, AKP Grup Başkanı Abdullah Güler'in birkaç gün önce CNN Türk’e yaptığı açıklamalar...

Karanlık bir Nazi ideolojisinin tezahürü olarak karşımıza çıkan yasa tasarısı, pazarlama ve halkla ilişkiler stratejileriyle maskelenirken, asıl tecrit ve katliam planları satır aralarında gün yüzüne çıkıyor. Bir türlü alamadıkları “halk onayı” için de, literatürde yeri olmayan yepyeni tanımlarla gerçekler manipüle ediliyor.

Türkiye’nin dört bir yanında dinmeyen toplumsal muhalefet karşısında şimdi de “saldırgan sokak köpekleri düzenlemesi” başlığıyla manşetlerde orta yolu bulmaya çalışıp ayrıntılarda niyetlerini belli ediyorlar.

Kendi sözleriyle “Toplumun makul bulabileceği” bir düzenleme için çalıştıklarını beyan eden Güler, “Ötenazi olmak zorunda” ile başladığı cümlenin devamında, “Köpekler mutlaka toplanmalı” diyerek, hangilerini “sözde merhametle” öldüreceklerini sıralıyorlar.

yukarı çık
0
Paylaşım