Menu
RSS

Antalya’da Özel Dedektifler Yetişecek

Antalya’da Özel Dedektifler Yetişecek

Antalya'da faaliyet gösteren özel dedektiflik bürosu, profesyonel dedektif yetiştirmek için kurs açacak. Dedektiflik ve soruşturma biriminin sahibi özel dedektif Nejat Değirmencioğlu yaptığı açıklamada, dedektiflerin çoğunlukla avukatlara ve resen başvurulara yardımcı olduklarını söyledi.

Değirmencioğlu, özel dedektifliğin çoğu insan için çok bilinen bir meslek olmadığını belirterek "Yaklaşık 8-9 yıldır insanlarımız buna biraz daha alıştılar, biliyorlar. Zamanında ofise geldiklerinde 'Merak etmeyin sizi kimse görmedi.' dediğimiz insanlar, artık gönül rahatlığıyla ofisimize girebiliyorlar." dedi.

Madde Bağımlılığına Ücretsiz Çalışma

Boşanma davalarında delil, madde bağımlılığı konularında öğrenci ve çocuk takibi, kurumsal analiz, evlilik öncesi araştırma gibi faaliyetler yürüttüklerini anlatan Değirmencioğlu, şöyle konuştu:

"Fiziki takip bizim işte çok önemli. Evlilik öncesi araştırmalar için bize gelenlerden ön bilgiler alınır. Biz de şahısların nerede çalıştığını, nerelere gittiğini, daha önceden neler yaptığını bulup dosyalayıp karşı tarafa sunuyoruz.

Öğrenci ve çocuk takibinde en başta madde bağımlılığıyla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmaları da ücretsiz yapıyoruz. Yeter ki maddeden uzak kalsınlar."

Kaliteli Elemanlar Yetiştirmek İstiyoruz

Değirmencioğlu, Türkiye'de iki özel dedektiflik derneğinin çalışmalar yürüttüğünü belirterek kendilerinin de Antalya merkezli olarak " Akdeniz Özel Dedektifler Derneği"ni kurma çalışmasını tamamlamak üzere olduklarını ifade etti.

Derneğin kurulmasının ardından Türkiye'de ilk kez "Özel Dedektiflik" kursu açacaklarını söyleyen Değirmencioğlu, "Burada hem avukatların yanında görev yapacak hem de özel soruşturma ofislerini açacak kaliteli elemanlar yetiştirmek istiyoruz." diye konuştu.

Değirmencioğlu, kursta 15 gün sürecek teorik eğitimin ardından, 10 günlük saha eğitimi vereceklerini anlatarak, bununla ilgili Danimarkalı özel bir soruşturma akademisiyle anlaşmalarının olduğunu ve kurs sonunda verilecek belgenin uluslararası geçerliliğinin olacağını vurguladı.

Bu İşin Rakipleşmesinden Yanayım

Kursa başvuracak kişilerin sabıkasının bulunmaması, 24 yaş ve üstü olması, herhangi bir mesleği icra edebilecek bir uzuv kaybının olmaması şartlarının arandığını belirten Değirmencioğlu, "Kursun sonunda avukatların yanında ya da özel dedektiflik bürolarında çalışma imkanı bulunabiliyor.

Ancak çoğunu özel soruşturma birimi açmaya yönlendireceğiz. Çünkü çok az sayıdayız. Dedektifliğin merdiven altında değil, merdiven üstünde güzel bir çalışmayla devam etmesini istiyoruz.

Bu konuda herkes bana 'Neden kendine rakip yetiştiriyorsun.' diye soruyor. Ben bu işin rakipleşmesinden yanayım." dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım