Menu
RSS

Antalya’da Kadınlar Şiddete Karşı ‘Tek Yürek’: Şiddetin Bahanesi Olmaz

Antalya’da Kadınlar Şiddete Karşı ‘Tek Yürek’: Şiddetin Bahanesi Olmaz

Eski eşi tarafından kızının gözlerinin önünde öldürülen Emine Bulut cinayetinin ardından Antalya Kadın Müzesi, Antalya Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurul ve TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu ortak düzenledikleri basın toplantısı ile tepki gösterdi.

Antalya Kadın Müzesi, Antalya Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurul ve TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu ortak düzenledikleri basın toplantısı ile kadın cinayetlerine tapki gösterdi. Antalya Barosu Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya

Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Yeliz Gül Ege, Antalya Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Eylem Has, TOBBAntalya Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Serap Kocaoğlu, Antalya Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu Başkanı Avukat Gamze Ökte Kılıçalp ve çok sayıda kadın katıldı.

Antalya Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu Başkanı Avukat Gamze Ökte Kılıçalp, Türkiye'de her gün en az bir kadının öldürüldüğünü belirterek, "Kadınları öldüren medyada yansıyanın aksine yasalar değil, toplumsal baskı ve şiddettir.

Kadınlar doğdukları andan itibaren, cinsiyetleri nedeniyle ayrımcılığa maruz kalmakta; fiziksel, duygusal, cinsel ve ekonomik şiddetle karşılaşmaktadırlar. Çünkü toplum, erkekliği şiddet davranışı olarak algılamaktadır.

Çünkü erkek doğduğu andan itibaren insan olarak değil, erkekliğini kanıtlamak için şiddet uygulaması gereken bir cins olarak görülmektedir" ifadelerini kullandı.

İstanbul sözleşmesi ile kadınların yaşama hakkının güvence altına alındığını vurgulayan Kılıçalp, "Şiddet gören kadın bu şiddete karşı çıkabilir! Şiddetin bahanesi olmaz! Bir insanın diğer insana sistematik şiddeti eziyettir!

Bu eziyet 'kutsal aile’ kavramı ile görünmez kılınamaz! Kutsal olan yaşama hakkıdır! Kadınların yaşama hakkı ise çok açık hükümler içeren İstanbul Sözleşmesi ile güvence altına alınmıştır. Biz, kadınların yaşama hakkını savunuyoruz.

Biz kadınların şiddete maruz kalmama hakkını savunuyoruz" şeklinde konuştu.

İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanması gerektiğini vurgulayan Antalya Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu Başkanı Avukat Gamze Ökte Kılıçalp, "İstanbul sözleşmesinin gerekli olup olmadığı yönündeki sığ tartışmalar

kadınların hayatının gerekli olup olmadığını tartışmak demektir. Bu yüzden bu tartışmaların bir kenara bırakılması ve Sözleşme içeriğinin bir an önce hayata geçirilmesi için çalışmaların hızlandırılması gerekmektedir" dedi.

Cinsiyet eşitliği konusunun okullarda ders olarak okutulması gerektiğini belirten Kılıçalp, "Kadına yönelik şiddet, ev içi şiddet ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularının okullarda ders konusu olarak okutulması için müfredata alınmasını talep ediyor,

çocuklarımızın, toplumsal cinsiyet klişelerine hapsedilmeden eğitim görmeleri gerekliliğinin önemini tekrar hatırlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamanın ardından toplantıya katılan kadınlar toplu şekilde fotoğraf çekildiler.

yukarı çık
0
Paylaşım