Menu
RSS

Antalya’da 800 Kişilik Vals Sanat Merkezi Mağduru İsyanlarda

Antalya’da 800 Kişilik Vals Sanat Merkezi Mağduru İsyanlarda

Vals Sanat Merkezi’ndeki 800 kişi haksız icra durumu ile karşı karşıya kaldıklarını söyleyerek Konyaaltı Kent Meydanı’nda isyanlarını dile getirdiler. Mağdurlar adına açılamayı Uğur Yağmur yaptı.

“Antalya'da bulunan Vals Sanat Merkezinde 2017 yılından bu yana müzik, dans ve enstrüman dersleri alarak sanatsal yeteneklerimizi geliştiren yaklaşık 800 kişilik bir topluluk olarak, bugün ciddi bir mağduriyetle karşı karşıya kaldığımızı duyurmak istiyoruz” diyen Yağmur, açıklamasına şöyle devam etti:

“Bu güne kadar gerek basında gerekse sosyal medyada sesimizi ve isyanımız duyurmak istesek de hem yeni VALS mağdurlarının oluşmasının önüne geçmek hem de hakkımızda açılan icra takiplerinin son bulması için bu basın açıklamasını yapıyoruz.

Elbette yaşananların içerisinde herkesin ayrı bir hikayesi ayrı işleyen bir süreci var. Ancak ortada olan tek bir gerçek ve sonuç var ki; o da hepimizin haksız yere icra takibine maruz kalmasıdır.

Vals Sanat Merkezi 2024 yılı Nisan - Mayıs ayı içerisinde muhtelif zamanlarda kursiyerlerini arayarak yeni kampanya düzenlediklerini, yıllık peşin ödemelerde belirli oranlarda ciddi indirimler yaptıklarını söylemiş ve kursiyerleri bir şekilde ikna etmişlerdir.

Milli Eğitim Bakanlığının talebi diyerekten Disiplin Yönetmeliği adı altında bahse konu sözleşmeleri imzalatmışlardır. Ancak aradan sadece 2 ay geçtikten sonra Vals Sanat Merkezi kapılarına kilit vurmuştur. Kursiyerinden cayma talebi adı altında dilekçe talep etmişlerdir.

Cayma Talebi dilekçesini kursiyerlerin bir kısmı vermiş olsa da büyük bir kısmı vermemiştir. Vals Sanat Merkezi Yöneticilerine (Alper Tunga Burhan) bu süre zarfında ulaşılamamıştır. Kısacası kampanya adı altında kursiyerlerinden yıllık peşin kurs ücretlerini toplamış ve ortadan kaybolmuştur.

Şu anda 10 ay, 11 ay daha ders alacağı olan kursiyerlerimiz vardır. Ancak bir çok kursiyerimiz Vals Sanat Merkezinden ders alacağı olmasına karşın, 51.200 TL. + Vekalet Ücreti + Tahsil Harcı + Cezaevi Harcı gibi bedellerle yaklaşık 76.000 TL. icra takibiyle karşı karşıyalardır.

2017-2018-2019-2020-2021 yıllarında birçok kursiyer derslerini almış sertifika programlarını tamamlamıştır. Bu durum Milli Eğitim Müdürlüğü kayıtlarında sabittir. Ancak Vals Sanat Merkezi sahibi Alper Tunga Burhan bu öğrencilerin ailelerine ulaşarak telafi derslerinin olduğunu söylemiş ve

dersleri telefi etmek istediklerini belirtmiştir. Bu esnada disiplin yönetmeliği adı altında bu evrakları kursiyerlere imzalatmıştır. Vals Sanat Merkezi sahibi Alper Tunga Burhan tamamen planlı bir şekilde haksız kazanç elde etmeyi tercih etmiştir.

Yaşanan mağduriyetin kursiyer ve kursiyer ailelerine verdiği manevi zararın boyutu ölçülemez durumda olmakla birlikte karşılaştığımız icra dosyalarının toplam 60.000.000 TL. boyutunda olduğu tahmin edilmektedir.

Konunun gözden geçirilmesi için Alper Tunga Burhan'a ulaşmaya çalışsak da Alper Tunga Burhan telefonlara cevap vermemektedir. Alper Tunga Burhan'ın vekili ile yapılan görüşmelerde icra takibine esas olduğu iddia edilen sözleşmelerin bir örneklerini kendisinden istesek de söz konusu vekilin de

Alper Tunga Burhan'a ulaşamadığını, sözleşme örneklerinin Alper Tunga Burhan tarafından kendisine verilmediğini, elinde sadece Milli Eğitim Bakanlığı Kayıt talep Formu olduğunu söylemiştir. Yani söz konusu dava vekili avukat başlattığı icra takiplerine esas sözleşmeleri görmeden bilinçsizce,

ya tutarsa düşüncesiyle icra takiplerim başlatmıştır. Ve yapılan ikili görüşmelerde haksız yere açılan icra takiplerinin olduğunu kabul etmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı kontrol ve denetiminde olan bir sanat merkezinin 800 kişiyi mağdur edecek düzeyde bir organizasyonun içerisinde olması, hem bireysel hem de toplumsal olarak kabul edilemez. Vals Sanat Merkezi Milli Eğitim Bakanlığının güvenilirliğim kötüye kullanarak 800 kişi ve

ailelerini zor duruma düşürmüş olmasına rağmen Kadıköy Vals Sanat Merkezi adı altında faaliyetlerini devam ettirmektedir.

Kursiyerlerin büyük bir kısmının gerek ÇİMER, gerekse Milli Eğitim Milli Eğitim Bakanlığı ve Konyaaltı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne yaptığı bireysel başvurularla ilgili Bakanlık konuya ilişkin müfettiş görevlendirmiştir. Konunun elbette takipçisi olacağız ve en azından yen' mağdurların doğmasını engelleyeceğiz.

Kursiyerlerimizin ve ailelerinin yaşanan usulsüzlüklere ve elde edilmeye çalışılan haksız kazanç karşısında adaletin terazisine ve devletimizin kudretine inanmak dışında yapabileceğimiz hiçb' şey yoktur. Yüce Türk Adaletine ve yetkililerine güveniyor inanıyoruz.

Eğitim gördüğümüz, yeteneklerimizi geliştirdiğimiz bu mekanın, bizleri icra takibiyle tehdit etmesi, hem maddi hem de manevi anlamda ciddi bir travma yaşamamıza neden olmuştur.

Bu vesileyle, kamuoyunun dikkatini çekmek ve sesimizi duyurmak amacıyla bir araya geliyoruz. Bizler, sanatın ve eğitimin özgürce icra edilebileceği bir ortamın savunucusuyuz Mağduriyetimizin giderilmesi ve adaletin sağlanması için yetkililerden destek bekliyoruz.

Ayrıca Vals Sanat Merkezinin, bu durumu gözden geçirerek öğrencileriyle olan ilişkisini yeniden değerlendirmesini umut ediyoruz. Bizler, sanata olan tutkumuzdan vazgeçmeyecek adalet arayışımızı sürdüreceğiz.

Yeni mağdurların icrazedelerin oluşmaması için sesimizi duyurmak zorundayız. Bu noktada TÜKONFED, Eğitim-İş Sendikası ve siz değerli basın mensuplarına destekleriniz için teşekkür ederiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

yukarı çık
0
Paylaşım