Menu
RSS

Antalya’da 30 Ağustos'ta Her Yılki Gibi İki Ayrı Tören: İki Ayrı Törenin Sebebi Biz Değiliz

Antalya’da 30 Ağustos'ta Her Yılki Gibi İki Ayrı Tören: İki Ayrı Törenin Sebebi Biz Değiliz

Alternatif törende konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı İbrahim Taş, alanda yaşanan iki farklı törenin sebebinin kendileri olmadığın belirterek, iktidar sahiplerinin çıkarmış oldukları yönetmelikler ile resmi törenlere katılamadıklarını hatırlattı.

Başkan Taş, zamanında 5 ADD yöneticisinin resmi törende çelenk koydukları için haklarında dava açıldığını hatırlatarak, iki farklı çelenk töreninin sorumlusunu kendilerini olmadığını kaydetti Daş, günün anlam ve önemini anlattığı konuşmasında, “  Çanakkale’de başlayan ve 9 Eylülde İzmir’de hedefine ulaşan şanlıTürk Ulusunun zaferidir” dedi.

Emperyalizme Karşı Büyük Zafer

Törende konuşan İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran ise, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Milli Zaferleri unutturmaya çalışanların Türk Milleti’ni çağdaş dünyaya taşıyan Cumhuriyet Devrimi’nin aydınlığına yenilmeye mahkûm olduğunu kaydetti. Başaran, ,Türk ulusunun özgürlük ve

bağımsızlık için emperyalizme karşı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verilen ve 30 Ağustos 1922’de, Dumlupınar’da yapılan Başkumandanlık Meydan Muharebesi’yle kazanılan Büyük Zafer’in yıldönümünde olduğumuzu belirterek, “Büyük önder Atatürk’ün sözleriyle:

Bugün kutladığımız Büyük Zafer, özellikle Türk Ordusunundur, Türk Ordusu ve Türk Milleti var olsun” dedi.

Unutturamayacaksınız, Başaramayacaksınız

Atatürk’ü ve Milli zaferleri unutturamayacaklarını ifade eden Başkan Başaran, ““İşgal altındaki vatanımızı, yedi düvele meydan okuyarak istiklale kavuşturan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi, minnet ve rahmetle yad ediyorum.

Büyük Atatürk: ‘Tarih yazmak tarih yapmak kadar mühimdir. Yazan, yapana sadık kalmazsa, değişmeyen hakikat insanlığı şaşırtacak bir mahiyet alır’ demektedir. Tarihimizi saptıranları, yerine uydurma tarih yazmaya çalışanları da, tekrar tekrar uyarıyoruz. Başaramayacaksınız.

30 Ağustos ve şanlı tarihimiz halkımızın güvencesindedir.“

Yenilmeye Mahkûmlar

Başaran, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Milli zaferleri unutturmaya çalışanların Türk Milleti’ni çağdaş dünyaya taşıyan Cumhuriyet Devrimi’nin aydınlığına yenilmeye mahkûm olduğuna da vurgu yaparak, “Türk tarihi, tıpkı vatan gibidir, bir bütündür ve parçalanamaz.

Bu bizlere tarihin emridir, ecdadın parolasıdır. Malazgirt Ovası'nda dev bir ordunun üzerine yürüyen Alparslan da bizimdir, Kocatepe'den işgal ordularının üzerine yürüyen mavi gözlü Mustafa Kemal Atatürk de bizimdir. Milli bayramlarımızın hak ettiği şekilde kutlanacağı günler yakındır hiç şüpheniz olmasın.

Bizler Milletin hayırlı evlatları olarak sizlere söz veriyoruz.Çünkü ‘Bağımsızlık benim karakterimdir’ diyen bir önderin izinde yürüyenler, ülkesinin bağımsızlığına göz dikenlerin karşısında göğsünü siper etmekten bir an geri durmayacaklardır.30 Ağustos Zafer Bayramınızı kutluyorum” diye konuştu.

Şanlı Zaferi Yok Sayamazlar

CHP İl Başkanı Nuri Cengiz ise yaptığı konuşmada, “Dünya tarihinin gördüğü en büyük devrimcilerden, en büyük komutanlardan, en büyük devlet adamlarından biri olan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 26 Ağustos 1922'de başlayan Büyük Taarruz,

30 Ağustos’ta Dumlupınar’da zaferle taçlanmış, emperyalizme boyun eğmeyen Türk ulusu, küllerinden yeniden doğarak bağımsız, özgür Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur!İkinci Cumhuriyetçiler, liberaller, siyasal İslamcılar eliyle istedikleri kadar bu şanlı direnişi, bu şanlı zaferi yok saymaya,

küçümsemeye çalışsınlar. Dünyanın ezilen bütün mazlum milletlerine umut ışığı olmuş ulusal kurtuluş mücadelemiz, sadece Türk tarihinin değil, dünya tarihinin de en önemli zaferlerinden birisidir” dedi.

İktidar Uzakta Değil, Yakındır

Cengiz, “ Ulusal kurtuluş mücadelemizin ardından, “milletin egemenliğine” dayanarak kurulan modern Türkiye Cumhuriyeti, maalesef, 20 yıllık AKP iktidarıyla birlikte kuruluş değerlerinden hızlıca uzaklaşmış, tek adam rejimi altında, tek bir şahsın elinde, milletin iradesinin yok sayıldığı, çağdaş,

ilerici her ne varsa yok sayıldığı çağdışı bir noktaya doğru sürüklenmiştir. Cumhuriyetin bütün mirasını tüketen, uyguladığı politikalarla halkımızı açlığa, yoksulluğa mahkum eden, eğitim sisteminin altını kindar nesiller yetiştirmek maksadıyla oyan, eğitimden sağlığa temel bütün toplumsal hakları

serbest piyasaya, paraya mahkum eden, üretici, emekçiyi yok sayan, köylüyü, esnafı hor gören bu iktidarın suyu çoktan ısındı, çoktan Atatürk’e neredeyse küfreden, “Keşke Yunan kazansaydı” diyen, Milli Mücadele’ye dil uzatan edepsizleri sarayda, devlet erkanında ağırlayan,

Cumhuriyetin bütün değerleriyle kavgalı bu iktidarı defetmek boynumuzun borcudur. İktidar uzakta değil, yakındır. Bu duygu ve düşüncelerle;“Ya İstiklal ya Ölüm!” diyerek esaret zincirini kıranlara, Sevri yırtıp atanlara, Mustafa Kemal Paşa’ya bin selam olsun” dedi. 

Törene birçok sivil toplum kuruluşunun temsilcisinin yanı sıra CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, İyi Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, CHP Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, CHP’li ve İYİ Partili Antalya milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda partili de katıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım