Menu
RSS

Antalya CHP İl Kadın Kolları Başkanı Deveci: Bu Kişinin Antalya’mıza Çağrılmasını Şiddetle Kınıyorum

Antalya CHP İl Kadın Kolları Başkanı Deveci: Bu Kişinin Antalya’mıza Çağrılmasını Şiddetle Kınıyorum

Antalya CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci yaptığı yazılı açıklamada, böyle zihniyetteki bir kişinin Antalya’mıza çağırılıp söyleşi yaptırılmasını şiddetle kınıyorum dedi. Deveci “Söz konusu Devlet Dairelerimizin konuyla ilgili hassas davranmasını ve

bir açıklama yapmasını bekliyoruz” dedikten sonra açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Öyle bir zihniyet ki;

“Hamile Kadın sokakta gezmesi doğru değil.”

“Hem evlenmem hem hamile kalırım diyenler var. Hürriyetmiş! O…luğun adının hürriyet olduğu dünyaya tükürürüm. Bunun adı o…luktur.!”

“Çalışan kadın yuvasını dağıtıyor.”

Kadınları ve kadın olmayı, anne olmayı, çalışmayı her fırsatta aşağılayan, hor gören ve hakaret eden…

"Biz kadınlar işte bu zihniyete karşı susmuyoruz. Bu zihniyetteki söz de bir Şeyh!i Devletin televizyonuna çıkaran, yine Devletin Daireleri tarafından hazırlanan programlara çıkartan ve konuşturan zihniyeti de kınıyoruz.

Bu zihniyeti, bu akşam Antalya Mevlevihanesi’nde “Maarif ve Eğitim” konulu bir söyleşi yaptırılmak üzere; Antalya Valiliği, Akdeniz Üniversitesi, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Antalya İl Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Antalya’mıza çağrılmasını şiddetle kınıyorum.

Devlet dairelerimizin bu söyleşiye katılması için personeline resmi duyuru ile davet göndermesine bu zihniyetin yayılmak istenmesine kadınlar olarak tepkiliyiz.

Söz konusu Devlet Dairelerimizin konuyla ilgili hassas davranmasını ve bir açıklama yapmasını bekliyoruz.”

yukarı çık
0
Paylaşım