Menu
RSS

Antalya CHP İl Başkanı Kumbul: Kaftancıoğlu İstanbul’u Savundu Biz de Onu Savunacağız!

Antalya CHP İl Başkanı Kumbul: Kaftancıoğlu İstanbul’u Savundu Biz de Onu Savunacağız!

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, hakkında 17 yıla kadar hapis cezası istenen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun 6 Eylül’de yapılacak duruşmasına katılım için Antalya’dan araç kaldıracak.

CHP Antalya İl Başkanı Kumbul açıklamasında “İstanbul İl Başkanımız Dr. Canan Kaftancıoğlu, yıllar önce sosyal medya platformlarında yaptığı paylaşımlar nedeniyle 17 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmaktadır.

Sayın Kaftancıoğlu, demokrasiye inanan, demokratik bir gelecek için mücadele eden, özgürlükleri savunan değerli bir isimdir. İl Başkanlığı görevine seçildiği günden bu yana her zaman hak ve özgürlüklerin yanında olan Kaftancıoğlu’nun siyasi kimliği ve

vatandaşlık sorumluluğu ile dikkat çektiği, kamuoyuna teşhir ettiği ya da eleştirdiği söylemlerin suç unsuru olarak değerlendirilmesi kabul dahi edilemez” dedi.

Kumbul’un yaptığı açıklama şöyle devam ediyor:

“Kaftancıoğlu Davası, soruşturmanın başlatılmasından iddianamenin hazırlanmasına kadar baştan sona siyasi bir davadır. Cumhuriyet Halk Partisi üzerinden toplumsal muhalefete gözdağı verilmek için açılan bu dava, ifade özgürlüğüne ve demokrasiye karşı açıkça bir darbedir.

Kaftancıoğlu hakkında böyle bir davanın açılmasının en büyük sebebi de İstanbul’da elde edilen siyasi başarıdır. AKP sandıkta bulamadığı karşılığı hukuk dışı yollarda aramakta ve demokratik siyasete müdahale etmeye çalışmaktadır.

Kaftancıoğlu’na destek vermek için Antalya İl Örgütü olarak bugün saat 19.00’da, İl Başkanlığımız önünden İstanbul’a hareket edeceğiz.

Kaftancıoğlu, terinin son damlasına kadar İstanbul için mücadele vermiş bir isimdir. Özellikle 31 Mart öncesi ve 23 Haziran sürecinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ile beraber oldukça başarılı bir kampanya yürütmüş,

25 yıllık bir devri sona erdirmişlerdir. Kaftancıoğlu İstanbul’u, 16 milyon İstanbullunun iradesini sonuna kadar savunmuştur, bizler de Kaftancıoğlu’nu sonuna kadar savunacağız.

Bu dava ile yalnızca İl Başkanımız Kaftancıoğlu değil Cumhuriyet Halk Partisi yargılanmaktadır. Demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne inanan herkesi 6 Eylül’de Çağlayan Adliyesi’nde buluşmaya davet ediyoruz. Kaftancıoğlu asla yalnız değildir!”

yukarı çık
0
Paylaşım